Több, mint 800 ezer néző volt a jéghegy csúcsa tegnap este

Több, mint 800 ezer néző volt a jéghegy csúcsa tegnap este

A LEC 2019-es döntője, a G2 és a FNC közötti meccs rekord számokat döntött.

Vasárnap este volt a LEC döntője, ahol a G2 és a FNC mérhette össze tudását. Győztesként a G2 került ki az összecsapásból, ezzel elsőként biztosította helyét a világbajnokságon.

Egy hihetetlenül izgalmas döntő összecsapás részesei lehettünk vasárnap, a LEC fináléjában. A két csapat a BO5 minden körét kihasználták, azaz öt meccset játszottak, ahol szinte bármi megtörténhetett volna. Talán pont emiatt az extrém kompetitív szellem volt az, ami ennyi nézőt a képernyők elé vonzott.

A döntőt több mint 820.000 ember követte különböző platformokon, melyek közül a legtöbb számot a Twitch érte el, a maga 650.000 nézőjével. A két fő forrás, ahol a közvetítést nyomon követhettük az a Riot Games Twitch és a LoL Esports YouTube csatornája volt.ewqA fennmaradó számokat a más nyelvű adások biztosították, melyből ugye nekünk nem jutott saját, magyar nyelvű. Ennek ellenére más régiókban igen csak jól teljesítettek, főleg az intenzív összecsapásnak köszönhetően.ewqHogy számokban is lássuk mennyire kimagasló teljesítményről beszélünk, a döntő 800 ezres nézettsége után, az augusztus 31-én zajlott G2 vs. FNC meccs áll, közel 500 ezerrel. Ezt követi a szeptember 7-én megrendezett FNC vs. S04 ami mindössze kicsivel több, mint 300 ezer.

Eszméletlen jó érzés, hogy így növekszik ez a sportág is, és hogy minden évben megmutatjuk, hogy nem fogynak a LoL játékosok, hanem egyre inkább csak többen vannak!

Ti figyelemmel követtétek a titánok harcát? Kinek szurkoltatok?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 
 

Kövess Minket!