Kína hazugságvizsgálóval a bundázás ellen, bekeményít a kormány az e-sportokban!

Kína hazugságvizsgálóval a bundázás ellen, bekeményít a kormány az e-sportokban!

A játékipar világa elképesztő módon növekszik, 2019-ben pedig Kína akár át is veheti az Egyesült Államoktól a vezető szerepet az e-sportokban, ráadásul a kormányuk már most elismerte az e-sportot, mint hivatalos foglalkozást.

2019-ben a kínai kormány 13 új foglalkozást ismert el, és ebben a felsorolásban bizony maga az e-sport is helyet kapott. Ebben megemlítik ki az, aki elindulhat professzionális versenyeken vagy eseményeken, és ki edzhet ilyen játékosokat. Nem véletlen, hogy felfigyelt az állam erre a szférára, hiszen 2018-ban 805 millió dolláros profitot hozott az e-sport az országnak, és egyes elemzők szerint ez 2022-re megtriplázódhat. A Dota 2 mellett a League of Legends és a CS:GO számít még a legnépszerűbbnek a fiatalok körében. Ami viszont nagy problémát jelent náluk, az a matchfixing, jobban mondva a mérkőzések megbundázása és az ezzel járó hatalmas illegális bevételszerzés lehetősége.

Ennek apropóján egy egészséges környezetet szeretnének teremteni a rendezvényeknek és a játékosoknak, tehát a kormány komoly intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy teljes mértékben visszaszorítsa ezeket a tevékenységeket. A hagyományos sportokat is felügyelő General Administration of Sport and China Culture & Entertainment Industry Association most az e-sportok felett is vizsgálatokat indít. Egy igen ismert kínai Dota 2 személyiség, Jack “KBBQ” Chen tweetje alapján komoly ellenőrzésekre számíthatnak az e-sport szereplői az országban. Elmondása szerint bármelyik csapatból, bármelyik profi játékos kikérdezhető, sőt hazugságvizsgálónak is alávethető a szervezet által.

A véletlenszerű kiválasztások hamarosan elkezdődnek, és a célja, hogy a lehető legpontosabban kiszűrjék a csalás, illetve illegális tevékenységek működését, majd felszámolják azokat. Nem csak a Dota 2, hanem bármelyik játékban foglalkoztatott profi játékost beidézhetnek. Ezzel a lépéssel tehát alighanem teljes egészében saját irányítás alá akarják vonni az e-sport közeget, ezzel egyidejűleg pedig garantálni a tiszta versenyzés lehetőségét. De vajon ennyi elegendő lehet-e a kormány részéről?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!