Egy régi ismerős a dzsungelben: Itt van Mundo!

Egy régi ismerős a dzsungelben: Itt van Mundo!

Dr. Mundo a 9.17-es frissítés során egy metán kívüli választásból az egyik legfélelmetesebb fenevaddá nőtte ki magát.

Dr. Mundo egy régi vágású hős, mivel kicsi a mobilitása, ill. képességei is elég egyszerűek mai szemmel nézve. Ennek ellenére a fű alatt/suttyomban az egyik legdominánsabb erdésszé vált a közelmúltban. Nézzük meg, hogy érdemes játszani vele ebben a szerepkörben, továbbá mit tanácsos rá venni!

Rúnák

Tárgyak

Kezdésnek a Vadászpenge (Hunter's Machete), továbbá az Újratöltődő ital (Refillable potion) ajánlott. Utána a core itemek a következők: Csatározók szablyája: Parázsbehemót (Skirmisher's Sabre Enchantment: Cinderhulk), Higanyléptek (Mercury's Treads), Szellemarc (Spirit Visage), A vízköpő sziklavértje (Gargoyle Stoneplate), Warmong vértje (Warmog's Armor), végezetül pedig a Tüskevért (Thornmail).

Képességek

Az indulásnál az Önsarnyargatásra (E) célszerű elsőként voksolni, majd a fejlesztések ilyen prioritást élveznek: R > E > Q és végül a W képesség.

Mi az erőssége?

Mint már említettem, Dr. Mundo nem túl mobilis és a repertoárja se túl bonyolult, mégis rendkívül effektív tud lenni. Sokszor megölhetetlen tankként szuperál, aki mindamellett hatalmas sebzést is képes egyidőben kiosztani. Ebben a kifejlesztett erdész tárgy, a Parázsbehemót rendkívüli módon kisegíti, ugyanis a plusz 15% életerőt, illetve a Naptűz köpeny (Sunfire Cape) passzívját mintha ennek a karakternek találták volna ki. Már a korai szakaszban se szenvedés vele a játék, mivel a dzsungel kitakarításával is rövid idő alatt végez, sőt a Szapora lábmunka (Fleet Footwork) miatt az életerősávja se érzi ezt meg túlzottan. Eme rúna, plusz a Megközelítő sebesség (Approach Velocity) a rajtaütési potenciálját is az egekbe löki, mivel ekkora mértékű lassítás elől (kombinálva ugye a Q-jával) már szinte lehetetlen elmenekülni. Sok játékos a Fagyos erősítést (Glacial Augment) használja a Szapora lábmunka helyett, hogy az ellenfél sebességének csökkentését még tovább fokozza, de az utóbbi a már megénekelt életerő visszatöltés miatt egyszerűen hasznosabb a meccs első 10-15 percében. Mundo főerőssége a frontvonalbeli harc, illetve az ellenfél hátvonalának a zaklatása (értsd: a lövész és a középső ösvényes ütlegelése). Itt jön ki a gyengesége is, ha a Fertőzött hentesbárddal (Q) nem talál, akkor nincs eszköze, hogy a piros csapat hőseit maga mellett tartsa. Mobilis karakterek ellen az még jobban kijön és simán távolabbról kivéreztethetik.

Konklúzió

Igazából kevés gyengesége van a már-már elavultnak számító mechanikáján kívül. Papíron nem számít OP-nak, mégis az egyik legkedveltebb figurává vált. Jelenleg 52,33%-os győzelmi- és 10,13%-os választási aránnyal rendelkezik. Alapvetően értékes feladatot lát el a tűzvonalban, miközben tiszteletet parancsoló sebzés kiosztására képes. Mindenképp ajánljuk olvasóinknak kipróbálásra, de a csapattársak idegeinek megóvása érdekében azt is hozzátennénk, hogy az első meccs vele lehetőleg ne rangsorolt legyen.

Szerintetek melyik hős még hasonlóan kiemelkedő?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Borírókép: Boards - League of Legends

Kövess Minket!