Veszítsen több LP-t aki kilép, megérdemli?!

Veszítsen több LP-t aki kilép, megérdemli?!

Jobban kellene büntetni azokat, akik mérkőzés közben kilépnek!

/A cikk a szerző egyéni, szubjektív véleményét tartalmazza!/

Ugye milyen bosszantó amikor elmész egy rangsorolt mérkőzésre és az egyik csapattársad kilép? Akár mert felhúzta magát, akár csak azért, mert elkészült a vacsora, cserben hagyni csapattársainkat nem szép dolog.
Sajnos a legtöbb esetben nem tudhatjuk, hogy mi lehet a valódi oka annak, ha valaki kilép, de azért valljuk be, nem mindig csak rajtunk múlik, hanem egyszerűen közbeszólhat akár egy áramszünet, egy kis internet probléma, vagy akár maga a mumus, a kliens is megadhatja magát.
Az ötlet viszont nem elvetendő, hogy azok, akik saját szándékukon kívül hagyják el a játékot, veszítsenek több LP-t egy rangsorolt mérkőzést követően. Személy szerint még a -3 LP-s büntetést is kevésnek tartom a hőskiválasztásból való kilépésért, de persze ezt csak néha lehet eljátszani, hisz a következőért már nem hármat vonna le a rendszer.

Kellemetlen minden szempontból. Frusztráló azoknak is, akiknek egy játékos instabil idegrendszere végett 4v5 harcot kell folytatniuk a meccs végéig, továbbá kellemetlen annak is, aki esetleg nem saját hibájából nem tud belépni egy játékba, vagy épp az meccs közben dobja ki.

Persze mondhatni, hogy ha nem tud csatlakozni, ott a remake lehetősége. Ez így igaz, és az esetek többségében működik is, ám bár néha szeret rakoncátlankodni. Arról nem is beszélve, hogy ez csak 3 percig védi a csapatot. Tételezzük fel, bejön Pistike, meghal az ötödik percben majd kilép, már nem lehet alkalmazni a remake funkciót és megint fejfájást okoz az egész csapatnak a helyzet.

Bár nehéz nyomon követni, hogy ki miért lépett ki az adott mérkőzésből, de ha egy szándékosan kilépő játékos nem -15-20 LP-t bukna, hanem annak dupláját, szerintem máris átgondolná, hogy kilép-e a mérkőzésből, vagy még inkább bent marad. Ellenben ennek a mérlegnek mindenképp át kell vizsgálni a másik oldalát is, hisz 4v5 meccset nehezen, de lehet nyerni, de ha játékban marad egy olyan aki kiégett, és csak lefutja, ingyen gyilkosságokat adva az ellenfélnek, azzal még azt a cseppnyi lehetőséget is elveszi a csapattól, ami volt neki. Persze akkor legalább súlyosabb okokkal is reportolható a játékos.

Mindenesetre ez az egész téma elég kényes és pengeélen táncol, de elég sok fejfájást tud szülni ha valaki kilép egy mérkőzésről. Legyetek jó fejek és ne tegyétek. Mindenkinek lehet rossz napja, vegyetek egy mély levegőt és fussatok neki újra!

Bevallom, én már idén decemberben fogok 7 esztendeje játszani a játékkal, és az első pár évben volt olyan nálam is, hogy hamar elszakadt a cérna és kiléptem egy mérkőzésről. Nem igazán érdekelt, hogy rangsorolt vagy sem. Azonban rájöttem, hogy ezzel csak többet ártok, mint használok, így változtattam a hozzáállásomon, azóta pedig nem bosszantom magam, és nem lépek ki egyetlen meccsről sem!

Volt már hogy kiléptetek egy mérkőzésről? Ha igen, miért? Csak őszintén!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!



Partnereink ajánlata

Gamestar

  • cstomi468 4 éve
    Érzékelhetné a rendszer az alt+f4 et vagy a kérdés ugye hogy biztos ki akar e lépni akkor is felbukanjon
    0 0 Válasz
  • Yoschag 4 éve
    én nagyon ritkán tolok be egy afk-t, leginkább mikor hirtelen valami mást kell csinálni, de az esetek többségében maga a kliens sz*rakodik, teljesen lefagy, összeomlik, stb és akkor persze megy az alt+f4, de nem egyszer volt arra példa, hogy összeomlott a kliens és én ugyan visszaléptem volna az újra indítása után, de a rendszer egyszerűen nem engedte, csak bedobott a kezdő oldalra és az 5 perces büntető idő után egyből lehetett menni a következő meccsre, holott mivel a barátaimmal játszottam tudtam, hogy a meccs amit elkezdtem még mindig megy. Véleményem szerint előbb a klienst kellene stabillá tenni mielőtt súlyosbítana bárki a büntetéseken. Bár személy szerint az afk-kat könnyebb benyelni mint a trollkodókat.
    0 0 Válasz
  • Jelina11 4 éve
    Én szerintem meg azt kéne betenni hogy ranked meccset ne lehessen feladni. Rengetegszer találkozom vele supportként kezdem a saját kezembe venni a meccset vissza hozzuk a hátrányt 2 feladási lehetőséget megtudok akadályozni de a 3. Már nem sikerül . Teljesen nem érdekli őket hogy pl már csak a nexus áll vagy még 1 nexus torony a csapat társaim akkor is fel adják mert nincsennek 100/0 statban . És abba nem gondolnak bele hogy másnak az tétmeccs lehet akár feljutásért. Szóval a RANKED MECCSEKEN TÖRÖLJÉK A FELADÁS FUNKCIÓT.
    0 0 Válasz
    • ZeroFace 4 éve Jelina11
      nem feltétlenül jó mert vannak az ff meccsek ilyen 36 9-ben akkor ***nak húzogassuk az időt menjünk 1 újat azt csókolom... openelni nem tudnánk mert reportable...
      0 0 Válasz
    • Horytnica 4 éve Jelina11
      Baromságot beszélsz. Ne lehessem feladni? Mikor a supp+adc vagy bárki fél percenként meghal azt az 5. percre 10-xbe van az ellenfél csapata... egy olyan játék felépítéssel ahol már lassan a "fed" support is burst-öl akárkit. Egy olyan játékban aminek ahol arrol szól a meccs hogy szerezz 2-3 killt meg 15 farmmal többet mint az ellenfélnél es utána lenyomod a 4 gombodat és valaki meghalt. Ész sem kell már valami huuhdesok. Sőt rengetegszer alapból már akkor eldől a neccs mikor kiválasztja mindenki a maga hősét. Ott megmondom hogy nyerünk vagy vesztünk. Nem ám hogy eltörölni kb 2 perc után fel lehessen adni és ne keledjen hozzá mindenki, 2 ember okézza le azt gg mehet a következő. Csak gondolj bele van két debil aki 39-5-ösre vesztett meccset még meg akar nyerni de a masik 3-nak már kb a 3. Perce tele a töke. Szerinted milyen nyerési morál van benne? Elárulom semmilyen.
      0 0 Válasz
  • sanaM7 4 éve
    Én mindössze kétszer léptem be a Lolos pályafutásom során, de akkor is azért, mert olyan magas volt a pingem, hogy semmit nem láttam, aztán ki is dobott a játékból, szóval nem az én hibám volt, és szerencsére "csak" normal meccs volt. Viszont olyan is sokszor előfordul, hogy a töltőképernyő után már nem hozza be a játékot, viszont a csapattársaim nem tudják feladni három perc után. Nagyon rossz érzés, hogy cserben hagyom őket. Idegből viszont sose léptem ki, annyira még sose húztak fel
    0 0 Válasz
    • ZeroFace 4 éve sanaM7
      de kis aranyos én csak 2 billentyűzetet törtem szét XDDD
      0 0 Válasz
  • hi_im_lobotomy 4 éve
    Részemről nem LP levonással büntetnék, hanem eltiltással. Ha vonom az LP-t azzal csak az alacsonyabb ELO szegmenseket teszem még élhetetlenebbé. Én így oldanám meg: ha valaki miatt remake van vagy egy erre állított automata rendszer megállapítja, h kilépett a játékból akkor egy napos eltiltást kap (csak) a rangsorolt listától. Egy nap általában elég ahhoz, h lehiggadjon valaki. Ha mégis be akar menni, akk normal gémeken mondjuk 5 (kapott) honorral feloldhatja az eltiltást. Visszaesőknek egyre hosszabb eltiltás menne (számolná a profilján egy indikátor) - ahány striga, annyi nap bann repülne toxikus barátunknak.
    0 0 Válasz
    • SwordHazel 4 éve hi_im_lobotomy
      És itt jön a probléma hogy hogyan oldanád meg ha nem direkt lépett ki hanem elment az áram vagy hasonló? Ez nem lenne fair azokkal szemben akik csak játszanának de nem tehetnek arról hogy pl elmegy a net, vagy az áram, vagy hirtelen valamiért nem működik a játék. Nálam pl sajnos elő szokott fordulni.
      0 0 Válasz
      • hi_im_lobotomy 4 éve SwordHazel
        Nincs itt semmi probléma. Bármelyik szoftver képes érzékelni, hogy mi-mi miatt történt. Tudja, ha alt-F4-elsz stb. De pont erről van szó. Ha elmegy a net, de nem tudsz visszajönni sem vesztesz LP-t csak kapsz egy bann-t. Az, h elmegy az áram... hát... gondolom senki sem olyan agyatlan, h tomboló vihar közben LoL-ozzon ettől eltekintve nem nagyon szokott elmenni az áram. Sűrűn elmegy a net? Külön ok arra, h az illető kétszer is meggondolja, h bemenjen-e rangsorolt meccsre csak azért, h kitiltelje a másik négy embert, akinek nélküle kell 5-7 percenként 4v5-ben tétmeccset tolnia. Az pedig, h hirtelen valamiért nem működik a játék... hát... khm... sztem ne menjen rangsoroltra, akinek ilyen előfordul addig, míg nem fixelte a dolgot.
        0 0 Válasz
      • hi_im_lobotomy 4 éve SwordHazel
        Ja! Igen. Akik 'csak játszanak'. Akik 'csak' játszanak, azoknak ott normal 5v5 játékmód. Könyörgöm. Tényleg. Ne. Menjen. Senki. Rangsoroltra. Aki. A játéktudástól. Független. Okból. Bukja. A game-jeit. Előre (és itt is) köszönöm.
        0 0 Válasz
  • Horytnica 4 éve
    Szimplán csak havi fizetőssé tenni a rankedet azt az afk/kilépőknek instabann arra a hónapra. Ha valakinek crashel a kliense rendszeresen ne kezdjen el rankedezni és szívatni másokat oldja meg a riottal a problémáját azt ha minden szuper menjen rankedezni. Azt megvan oldva a kinderkommandó az afk és a csak elrontom a meccset játékosok.
    0 0 Válasz
    • hi_im_lobotomy 4 éve Horytnica
      kinderkommandó - ez jó. 8D
      0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!