Hirdetés

Vége az átoknak, Vizicsacsi kijutott a VB-re!

Kemény szérián vagyunk túl, de végre fellélegezhetnek a magyar szurkolók, Csacsi ott lesz a VB-n!

Hirdetés

5 év, számtalan kvalifikációs vereség, vér és verejték kellett hozzá, de végre megtört a jég, Vizicsacsi már biztosan ott lesz az idei VB-n! Ma délután játszották le a regionális döntőről szóló meccset, ellenfelük pont Csacsi volt csapata, a Schalke 04 volt. A rövid összefoglalót a cikk alján találjátok!

Nézzük is meg viszont, hogy milyen út vezetett idáig, Vizicsacsinak:

2015 - A meglepetések és fordulatok éve

Az év, amely álomszerűen indult a pónik javára. A Vizicsacsi - Kikis - PowerofEvil - Vardags - Hylissang ötös nem csak a csapatnevével, hanem Kikis meglepetés pickjeivel is egycsapásra a rajongók kedvence lett - Sion, Gnar, de még Shaco is előkerült a lengyel tarsolyból. Életük első LCS szezonjában hozták a mára már védjegyükké vált konzisztensen inkonzisztens teljesítményt és 9-9-es eredménnyel tudták le az alapszakaszt, amivel az 5. helyen kvalifikáltak a rájátszásra.

A meglepetés innen jött: először a Gambitet mosták le 3-1-re, majd az akkoriban parádés szezont maga mögött tudó SK Gaminget egy óriási küzdelemben, az ötödik meccsen PowerofEvil elképesztő Orianna baron lopásával, valamint Kikis zseniális Gnar ultijával legyőzték az akkor még Forg1vent is sorai közt tudó, aranyra is esélyes csapatot, így jöhetett a fnatic. Meglepetésre ez a párharc is elment az 5. párharcig, de ezúttal a narancs-feketék jobbak voltak, a vége 2-3 és egy rakat vb pont a szépen csillogó ezüst mellé.

A nyárra visszahozták Giliust, mert Kikis nem illett a csapatba, de ez végül nem bizonyult jó döntésnek. Hiába a megismételt, 9-9-es alapszakasz, a rájátszásban már csak az első körön jutottak túl és ott is 5 meccs kellett nekik ahhoz, hogy elverjék a ROCCAT csapatát. Onnantól már csak 0-3-ak jöttek, először a Fnatic, majd az H2K törte össze őket, jöhetett tehát a Gauntlet, annak is a teteje a tavaszi pontok miatt. Ide már csak az akkor még szárnyaló Origen ért fel. Ez az Origen később vb top4-ig ment, sOAZ, Amazing, xPeke, Zven és Mithy - talán Amazing kivételével - ma is vb alapanyag lenne. Az UOL-nak esélye se volt, 0-3 itt is, pedig csak egyetlen mérkőzésre voltak attól, hogy mindjárt az első évükben vb-re menjenek.

2016 - Új gárda, régi szokások

Csak a keret váza maradt meg, azaz Csacsi és Hylissang, illetve természetesen Sheepy, az edző. Dzsungelbe jött egy imádnivaló veterán, a most épp ismét vb-re készülő Diamondprox, az ADC pozícióba egy francia tehetség, Steelback, míg középre egy szintén rutinos játékos, az SK-ből lelépő Fox. Nem szupersztárok, de az UOL-nál kivirágoztak. Az alapszakaszt 10-8-ra hozták - egy olyan alapszakaszt, ahol már a 3. meccs után kényszercsere várt rájuk, Diamondot ugyanis hazazavarták Oroszországba, mert nem kapott vízumot a németeknél. A szezont 4 különböző dzsungelessel hozták le, megfordult itt az amúgy toxic Rudy, egy szolid francia játékos, Djoko, majd egy másik francia veterán, Loulex, illetve végig ott volt hol aktívan, hol tartalékban a koreai H0R0 is. Hétről-hétre más dzsungelessel készülni idegtépő feladat, a rájátszás nem is jött össze, a még viruló Origen 3-0-lal gázolt át rajtuk a negyeddöntőben.

Az ekkor már népszerű "importáljunk koreait" trend itt is felütötte a fejét. Ismét három helyen változtatott a csapat, Koreából Move jött dzsungelbe, ő korábban az észak-amerikai Gravity-ben játszott, míg Veritas egy "vállalható" lövész volt, de azért az óceániai liga mérföldekkel gyengébb, mint az európai. Középre egy addig ismeretlen német játékos, Exileh érkezett, akinek az összes rutinja néhány Challenger csapat volt. 

Hiába a lebonyolítás változtatás Bo1-ről Bo2-re, az unikornisok inkonzisztens játéka itt is megmaradt, az alapszakasz vége 6 győzelem, 5 döntetlen, 7 vereség. Egy jobb csapat, mint az alsó három, de látványosan gyengébb, mint az első öt. Ehhez képest a playoffban meglett a top 4, miután 3-1-re legyűrték a Giants csapatát, és bár az H2K-től kikaptak Krakkóban (ezt személyesen is átéltem), kezdett összeállni valami.

Ismét jött a gauntlet, ezúttal azonban az aljáról, a létra fokain pedig a Giants, a Fnatic és a Splyce álltak. Hogy mennyire összeállt és ráérzett 1-2 hét alatt a metára az UOL, jól mutatja, hogy a Giants-et és a Fnaticot is 3-0-lal küldték haza, jöhetett tehát a Splyce elleni, mindent eldöntő meccs.

A feltámadás viszont az 5. meccsen, egy elrontott csapatharcon elbukott, így a Splyce örülhetett. Pedig micsoda meccs volt, és micsoda drámai véget ért! 

Az offszezonban ez az ötös behúzta az IEM Oakland tornát, a döntőben tajvan bajnokát, a Flash Wolvest verték 3-2-re egy meglepetés pickkel az ötödik meccsen, Veritas egy akkor már hónapok óta nem látott Kalistával agyonverte Karsáékat.

2017 - Drámai kezdés, majd feltámadás után a vége ismét dráma

Még a tavaszi szezon rajtja előtt 1-2 héttel is azt hittük, minden rendben lesz a csapat körül. Aztán jött a hidegzuhany: a koreaiaknak honvágyuk van, inkább hazamennek. Két embert tehát pótolni kellett, és mihez nyúljanak, ha se a veteránok, se a koreaiak nem jöttek be? Fiatal európai tehetségekhez. Xerxe épphogy betöltötte a 17-et, mire a szezon kezdődött, őt Törökországból hozták el, míg Samux korábban a Giants csapatánál volt topos, alig egy éve kezdett el lövészként játszani. Óriási rizikó, de az Unikornisok műhelyében bárkiből sztárt varázsolnak.

Ez a szezon már Bo3 volt és amennyire az elején aggódtam, annyira voltam nyugodt a végén, a 11-2-es, magabiztos csoportgyőzelem, Xerxe Rookie of the Split, Vizicsacsi MVP, Samux rohamos fejlődése Hylissang mellett: dörzsöltem is a tenyeremet, hogy majd most idén, végre, hiszem három a magyar igazság! Hiába a bukott döntő a G2 ellen, nem voltam csalódott, ezt a G2-t 2 éve nem tudja megverni senki.

És végre, először az UOL története során, nem volt játékoscsere két szezon között! De valami megtört. Exileh, a tavasz egyik legnagyobb húzóembere mintha leragadt volna az akkori metában, képtelen volt alkalmazkodni a változásokhoz. Ha nincsen Samux egész szezon alatt nyújtott parádés játéka, biztos, hogy a rájátszásig se viszik el az Unikornisok. Végül a csoportmásodik hely meglett, de a playoff megbosszulta magát, a magára találó Misfits, élükön PowerofEvillel 3-1-re verte őket a legjobb 4 közé jutásért, így maradt ismét a Gauntlet, zsinórban harmadjára. 

Ezúttal középről indultak, az ellenfél pedig a már említett H2K volt. 5. meccs, apróbb hibák és elmaradó #csacsicarry, majd egy újabb összetört vb álom.

2018 - Az átok tovább él

Az akkor már Schalke-ben játszó Csacsi és csapata nagyon komoly ellenfelet kapott. A regionális döntőre szoruló G2-t, akikben mindenki tudta, hogy ott van a VB-re való kijutás. Az első két meccs még relatív jól sikerült a S04-nek, 1-1-gyel tudták folytatni a szériát, de később egyértelmű volt a G2 magabiztossága. Sajnos ekkor sem sikerült kijutnia a VB-re Csacsinak, bár talán itt volt a legkevesebb esélye.

2019 - Megtört az átok

Percekkel ezelőtt ért véget a Splyce és a Schalke összecsapása, ahol egy szoros első meccs, egy borzasztó nagy stomp a második meccsen és végül egy vér és verejtéket kívánó győzelem teljesen felborította a papírformát. A szoros 3-2-es eredményt váró nézők hoppon maradtak, ugyanis Csacsiék játszi könnyedséggel, bejutottak a VB-re. Ezúttal nem Csacsi volt a sztárjátékos, de nem is ez a szerepe a csapatban. Sokkal jobban sikerült levédekeznie az őt érő támadásokat, ezzel pedig rengeteg időt vett csapatának. A GP győzelmi széria most már az egekbe tart és holnap a fnatic ellen mutathatják meg, hogy mire képesek. Persze a két csapat között komoly erőbeli különbségek vannak, de reméljük a legjobbakat. A Play-inbe jutás már biztos, reméljük ott is sikerül megmutatniuk, hogy mennyivel jobbak, mint azt a Rogue vagy az OG ellen teljesítményük mutatja!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Hirdetés
8 db hozzászólás
 • cstomi468 8 hónapja
  Végre! Már kijárt neki! Ott is mint mindenhol sok szerencsét neki hajrá spy hajra csai.
  0 0 Válasz
 • cstomi468 8 hónapja
  *csacsi
  0 0 Válasz
 • Deathwing 8 hónapja
  Tisztázzuk, akkor most vb bent vannak vagy még nyerniük kell fnatic ellen?
  0 0 Válasz
  • Tohotom2 8 hónapja Deathwing
   a vb-nek a play in szakaszában benn vannak, ott vannak a 3 európai csapat között akik kijutottak. Ha legyőzik a fnaticot akkor meg egyből a csoportkörbe kerülnek
   0 0 Válasz
   • Deathwing 8 hónapja Tohotom2
    Értem,köszi .ˇ^
    0 0 Válasz
 • Easy 8 hónapja
  Let's gooo SPYYYYY , Let's gooo SPYYYYYYY!!!!
  0 0 Válasz
  • Deathwing 8 hónapja Easy
   0:3fnatic xD ,nehéz lesz ,
   0 0 Válasz
 • Sirly 8 hónapja
  "sOAZ, Amazing, xPeke, Zven és Mithy - talán Amazing kivételével - ma is vb alapanyag lenne". Zven messze nem játszik olyan jól, látszik hisz ki se jutottak, tény hogy volt pár jó szakasza de amilyen hirtelen Rekkles behozta őt a köztudatba mint üstökös, olyannyira szürkült ki az egész srác. xPeke annyira nem éli a fény korát, hogy igazából már nem is létezik a srác, sOAZ pedig coin toss, vagy solo Carry vagy solo lose az a srác. Mithy hatalmas ész, nem tudom hogy van-e még egy olyan ember aki így átlátná a játékot, neki ott a helye ez semmi kétség. Amizenget pedig ti is kiemeltétek, nem annyira lenyűgöző mint azt a neve alapján gondolni lehet.
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?