Majdnem 20 buffal és néhány nerffel érkezik a VB frissítése

Majdnem 20 buffal és néhány nerffel érkezik a VB frissítése

Persze a számok még nem véglegesek, de Riot Scruffy szerint ők kapnak erősítést vagy éppen gyengítést.

Itt van az ősz, itt van újra, ezzel együtt pedig a LoL VB-je is megérkezik. Persze nem csak az e-sport rajongók, hanem a mezei LoL játékosok is örülhetnek ennek, hiszen ilyenkor nem csak a frissítések minősége javul, de új bejelentéseket és komoly újdonságokat is várhatunk a Riot részéről októberben. Jelenleg a 9.18-as frissítésben játszunk a hét közepe óta, a VB-t pedig a 9.19-ben élvezhetik majd a csapatok. Nem kell atomtudósnak lenni ahhoz, hogy rájöjjünk, a két hét múlva érkező frissítésnek nagyon jól kell sikerülnie, ha minőségi VB meccseket akarunk látni. Épp ezért a szokásosnál jóval korábban megosztotta velünk Riot Scruffy, hogy mire számíthatunk és szerintünk min kéne változtatni a 9.19-cel kapcsolatban.

Ahogy láthatjátok összesen 6 hős kap nerfet. Leginkább a dzsungeleseket érinti majd, hisz Sejuani, Sylas és Gragas is további gyengítést kap. Mellettük két support, Yuumi és Tahm Kench kap még egy pofont és végül a Top Karmán szeretnének egy kicsit nerfelni. Összességében szinte mindegyik nerf a profi játékosoknak szól, hisz Yuumi és Sylas győzelmi rátája a Solo Q-ban már régóta 50% alatt van, ellenben a profik között még mindig komoly prioritást élveznek.

Nézzük is meg viszont a sokkal hosszabb és talán fontosabb részt is, az erősítéseket.Ornn-t mostanában jóval ritkábban láthattuk, de Európában a felső ösvényre és a dzsungelbe is benézett párszor. A komoly támadási potenciál és a felerősített tárgyak sokat segíthetnek egy csapaton, a Riot pedig ezt is szeretne buffolni. 13-as szint helyett már 12-esen elkészíthet egy erősített tárgyat.A Riven buffok teljesen érthetetlenek a VB-re nézve, hisz a profiknál sosem élvezett prioritást, míg a Solo Q-ban -legalábbis a legmagasabb szinteken- így is 52%-os győzelmi aránnyal rendelkezik. A Tweetben található számok viszont nem igazán pontosak, hisz a PBE-n megjelenő tegnap esti frissítés már más változtatásokról árulkodik, erről bővebben a PBE cikkünkben olvashattok majd.Ha eddig úgy gondolták a csapatok, hogy nem kell TF-et bannolni a fnatic ellen, akkor most egészen biztosan újragondolják a taktikájukat. Mivel pont Twisted Fate E képességen erősítenek, így a mostanában látható AD variáns léphet igazán előtérbe.A profik kedvenc középső ösvényese ebben a szezonban nem élvezett túl nagy prioritást, de a VB-k történelmében szinte mindig láthattuk őt egy-egy meccsen. Ezúttal az ultijának erejét növelik, méghozzá igen komolyan. Egyetlen gond, hogy Orianna nem csak rossz számai miatt nem jelent meg a meccseken, hanem azért is, mert Sylas túl erős, ha ellophatja az ultiját.Cassio pár frissítéssel ezelőtt már kapott némi szeretetet, de ez nem igazán hozta vissza a játékba. Most úgy döntöttek, hogy rápakolnak még 10 sebzést minden szinten a méreggel erősített E-jén. Mindez azt jelenti, hogy egy alaptámadásnyi sebzést nyert körülbelül minden harmadik E után. Kétséges, hogy ez visszahozhatja-e a metába, de az biztos, hogy a játék késői szakaszában még mindig az egyik, ha nem a legjobb control mage a játékban.Úgy néz ki, hogy a fnatic buff után, némi RNG buff is érkezik, hiszen Uzi egyik kedvenc karaktere is kap némi szeretetet. A játék korai szakaszában 5, míg később 15-tel több AD-t kap a hős, az ulti elnyomásának pillanatában. Nem nevezhetjük kis buffnak, de ez szerintünk még nem elég, hogy jobb legyen Kai'sa-nál vagy Xayah-nál.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!