Hirdetés

Az egyik oldal többet nyer, mint a másik - statisztikai érdekességek

Utánanéztünk igaz-e, hogy a kék oldal többet nyer, mint a piros!

Hirdetés

A League of Graphs oldalon jártunk utána a statisztika hiedelmeinek, és meglepő módon van bizonyos helyzetekben valóság alapja a kijelentésnek, miszerint a kék oldal többet nyer, mint a piros. A statisztikákat Platinum+ beállítások mellett néztük meg, az összes régióra kiterjesztve.
Ez főképp igaz az Egyéni/Páros rangsorolt várólistára, ahol szinte állandóan igaz a kijelentés. Egyetlen egy hónap volt egészen 2018 januárjáig visszanézve, mikor a vörös oldal többet nyert, mint a kék, ez is még tavaly tavasszal történt. Ellenben voltak ellentétesen, nagyon eltérő esetek, tavaly januárban és idén januárban is, mikor a kék oldal győzelmi mutatója több, mint 54% volt! Ez valószínűleg nagyban köthető az előszezonhoz, és hogy azt mindenki kevésbé veszi komolyan.

A Rangsorolt Rugalmas mérkőzések azonban szinte pont az ellenkezői az Egyéni/Páros várólistának. Itt is volt kimagasló, 54% feletti mutató, csak épp a vörösek javára, míg a kékek csak néha bukkannak elő a pirosak sűrű adathalmazából. Tisztán látható, hogy az előszezonok utolsó időszakában itt is van kék kiemelkedő rész, ahol visszaveszik az 54%-os uralmat, de az esetek többségében 50-52%-ban nyer a piros oldal.

Szerintetek puszta véletlen lenne az egész, vagy valamilyen varázslatnál fogva tényleg van valóság alapja, hogy az egyik oldal többet nyer, mint a másik?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Hirdetés
2 db hozzászólás
  • Komojtalan 8 hónapja
    Már rég tudni lehet, hogy a sárkányok és a Baron megközelíthetősége a különbség.
    0 0 Válasz
  • Deathwing 8 hónapja
    Felülnézett , sarik és a red buff és jobb gank lehetőséget biztosit a kék réssz. Alulról nézve nehezebb célozni, sarik sokkal biztosabb próbálkozni a kék oldalon, és a legtöbb hős pirossal kezdi, ahol bot 3 ,fönt pedig 2 ütik . Hiába tükörképe a másik oldalnak, ha több lehetőség van a kék oldalon.
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?