Hibáztak az idei VB-döntő jegyek értékesítésével

Hibáztak az idei VB-döntő jegyek értékesítésével

A meghirdetettnél korábban váltak elérhetővé a jegyek és most a jegyüzérek próbálnak nyerészkedni.

A legtöbb nagyszabású rendezvény, mint például az olimpia, a foci vb vagy neves zenekarok koncertjei, küszködik egy alapvető problémával, a jegyek igazságos értékesítésével. A szakemberek sokat tettek már annak érdekében, hogy olyan biztonsági hálót hozzanak létre, ami megakadályozná a jegyek tömeges felvásárlását, valamint hogy azok a jegyüzérekhez kerüljenek. Sajnos a mai napig nincs tökéletes rendszer (gyaníthatóan soha nem is lesz) és most épp a Riot és a nézők isszák meg ennek a levét.
A világbajnoki döntőt mindig is nagy izgalommal várták a rajongók, pláne hogy idén Párizsban kerül megrendezésre, továbbá az európai csapatoknak esélyük van a végső győzelemre. Nem csoda tehát, hogy csomóan szerettek volna a fináléra jegyet váltani, de a nagy részüknek sajnos csalódnia kellett. Az Accor Hotels Arena weboldalán az előre meghirdetett időpont helyett 15-25 perccel korábban vált elérhetővé a vásárlási opció, így a legtöbb érdeklődő szomorúan vehette tudomásul, hogy lemaradt, mivel addigra mindent elkapkodtak. Egyes Reddit felhasználók azt is felfedezték, hogy egy másik online webáruházban (Ticketmaster) még korábban beszerezhetőkké váltak a belépőjegyek, egész pontosan 2 órával. Egy Riot alkalmazott próbálta menteni a menthetőt, hogy azokat a kiemelt partnereknek szánták, amit minden évben biztosítaniuk kell, illetve ezek a szélles közönség számára nem elérhetőek. Erre rögtön érkezett a cáfolat, miszerint a bizonyos LoL partner státusszal nem rendelkezők is gond nélkül beléphettek, valamint megkaparinthatták az oly' értékes tiketteket.

A fekete leves pedig csak ezután következett, ugyanis azóta az internetet elárasztották a jegyüzérek. Az eredetileg 45-87 euró között mozgó jegyeket most 300-400 euróért árulják és nem 1-2 darabról van szó sajnálatos módon. Úgy tűnik a tavalyi botrány után - mikor szinte mindent az internetes botok vásároltak fel a Worlds fináléra - valami ismét csődöt mondott rendezvényszervezés szempontjából.

Ti honnan/hogyan követitek majd a világbajnokságot?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Borítókép: Daylies & flickr.com

Kövess Minket!