A League of Legends aktív játékosbázisa nagyobb, mint a Top 10 Steam játéké összesen!

A League of Legends aktív játékosbázisa nagyobb, mint a Top 10 Steam játéké összesen!

A Riot munkatársainak elmondása alapján augusztusban több mint 8 millió volt a maximális játékosszám. 

A League of Legends idén októberben ünnepli tizedik születésnapját és a Riot folyamatosan azon dolgozik, hogy fent tartsa a játékosbázis érdeklődését. Ennek érdekében rendszeresen érkeznek olyan frissítések, amik kisebb-nagyobb mértékben átszabják a karakterek képességeit, továbbá pár havonta új bajnokkal bővítik az Idézők Szurdokát, így a rajongók nagy része kitart a játék mellett, ráadásul sokan csak most kezdik meg a League of Legends pályafutásukat.

 


A játék folyamatos népszerűségéhez mindemellett hozzájárul az e-sport vonal és a legújabb játékmód, a Teamfight Tactics is, amivel még olyanok is játszanak, akiknek igazából soha nem volt közük a standard MOBA vonalhoz. A körülmények miatt nem meglepő tehát, hogy a játék egy évtized után is virágzik, ráadásul nemrég a fejlesztők azt nyilatkozták, hogy augusztusban volt olyan, hogy több mint nyolc millió felhasználó lépett be egyetlen napon a kliensbe a Riot, Tencent és Garena területeiről. Összehasonlításképpen, a Steam Top 10 játékának 30 nap alatt még ennek a számnak a fele sem jött össze. 

A számok tehát meggyőzőek ráadásul ha ilyen mennyiségben önti ránk az új tartalmakat a Riot, a League of Legends simán megérheti majd akár a huszadik születésnapját is. 

Ti mit gondoltok egyébként, meddig tarthat még a játék népszerűsége?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!