Top 5 játékos, aki kiemelkedik a 2019-es Worlds mezőnyéből!

Top 5 játékos, aki kiemelkedik a 2019-es Worlds mezőnyéből!

A LoL világbajnokság roham léptékű közeledtével összeszedtük, hogy kik a legjobbak jelenleg az idézők szurdokában.

A minap az ESPN lehozta saját listáját, hogy kit gondol a legjobb 20 játékosnak az idei League of Legends világbajnokságon. Mi nem teljesen értünk egyet a rangsorral, így hát mi is összedobtuk, hogy mi kiket gondolunk a legdominánsabbaknak!


1. Doinb (Mid, FunPlus Phoenix)

A 22 éves középső ösvényes az LPL Vizicsacsija, ugyanis 5 évnyi sikertelen próbálkozás után idén nyáron nála is megtört a jég és kijutott egy nemzetközi megmérettetésre. Mindezt ő és csapata stílusosan hajtotta végre, gyakorlatilag az LPL eddigi történetének az egyik legdominánsabb teljesítményét tették le az asztalra, természetesen bajnoki címmel megkoronázva a nagy menetelést. Sajnálatos módon kevés nyugati rajongó ismeri még a nevét, pedig mechanikailag kevés tehetségesebb idézővel találkozni. Bár azt is ildomos hozzátenni, hogy nem az ösvényfázis a fő erőssége, hanem a két oldalsó lane kisegítése, valamint a csapatharcokat hihetetlen mód átlátja, továbbá kontrollálja azokat. Nem véletlen, hogy a csapata tele van All-Pro szintű játékosokkal, mégis a játékstílusukat egyértelműen Doinbra szabták. Egyéb érdekesség vele kapcsolatban, hogy imádja a metán kívüli hősöket, gyakran játszott már Kled, Poppy vagy épp Renekton midet. Ahogy a karakterek terén szeret eltérni a megszokottól, ugyanaz jellemző a tárgyvásárlásokra is, például a Mélységi maszk, valamint Jégkesztyű tárgyakat is gyakran választja szembemenve az ajánlottaknak. Koreai létére megtanult folyékonyan kínaiul is beszélni.

Az LPL már rég elismerték a képességeit temérdek All-Pro, valamint MVP-cím formájában, szóval itt az ideje, hogy a világnak is bizonyítsa a rátermettségét.

2. Caps (Mid, G2 Esports)

Más néven Baby Faker. Habár lassan elhagyhatja ezt a megszólítást, hiszen jelenleg a legtöbb szakértő jobbnak gondolja az SKT üdvöskéjénél. Ő esetében akár nagyobb szavakkal is dobálózhatunk, mivel momentán kevés riválisa veszi fel vele a versenyt. Sőt, ha a játék közben átalakul Clapsszé, akkor aztán az ellenfelek utolsó reménye is elszáll a győzelemre. A gond ott van, hogy mint a pokémonoknál, nála is több forma jöhet számításba és ugye ott van az a bizonyos Craps is. Ebben az esetben meg kis túlzással a csapatának kell lehozni a meccset helyette. A 2019-es naptári év eddig egyértelműen róla szólt. Mi sem bizonyítja jobban, minthogy hibátlan a csapatával, hiszen minden bajnokságot behúztak, illetve a tavaszi LEC, továbbá MSI MVP-díj is hozzá vándorolt, teszem azt hozzá, hogy teljesen jogosan. Nyárra egyénileg kicsit leengedett (vagy csak hagyta a csapattársait csillogni), ezért nem az övé az első hely. Érdekesség, hogy a családon belül vagy egy másik neves MOBA játékos, igaz a bátyja a Dota 2-vel próbálkozott Ryze néven.

3. Uzi (ADC, Royal Never Give Up)

Az egyik legismertebb, valamint elismertebb ázsiai játékos a nyugati féltekén. Sokáig e 2 jelző mellé párosult az örök második titulus is. Ez a rossz sorozat tavaly végre megszakadt, hiszen az RNG-vel sorra húzta be trófeákat. A 2018-as világbajnokságra is fő favoritként érkeztek, de ott jött a szokásos áramszünet a fejekben. A G2-nak több se kellett, kihasználva az RNG összeszedetlenségét kiütötte őket a saját kinézetekért folyó küzdelemből. Láthatóan megviselte az egész csapatot, de Uzit is, mert az év elején nehezen lehetett rájuk ismerni. Fokozatosan vették fel eztán az ütemet és augusztusban már azt a formát hozta, amiért őt tartják a valaha volt legjobb lövésznek. A játéknak talán nincs is olyan aspektusa, amiben ne lenne a legjobbak között. Minggel kiegészülve évek óta a legfélelmetesebb duót alkotják.    

4. Faker (Mid, SKT)

Ő maga az e-sport. Hosszú karrierje során eljutott oda, hogy Michael Jordannel vagy Pelével említsék egy lapon. Trófeagyűjteménye páratlan, mechanikailag máig a krémhez tartozik. A játékhoz való hozzáállásáról, illetve puritán életviteléről legendák szólnak. A jelenlegi SKT sokkal inkább szól már Teddyről vagy Clidről általánosságban, mint minden idők legjobbjáról, de mégis Faker az, aki ha gödörbe kerül a csapat, akkor kirángatja onnan. Azt se szabad elfelejteni, hogy most a Worlds következik és ilyenkor ő is feljebb kapcsol legalább 1 fokozatot. A 2017-es már ezer sebből vérző társaságot is egyedül cipelte a fináléba. Mindent egybevetve, bár sokak túlzásnak gondolhatják helyét a rangsoromban (a fanok meg kevesellhetik azt), de én megelőlegezem neki ez az előkelő pozíciót.

5. Tarzan (Jungle, Griffin)

Az ő megítélése a leginkább a 2 véglethez konvergál. Vannak, akik kapásból az élre raknák egy ilyen erősorrendben és van a másik tábor (például az ESPN szerkesztősége), akik szerint még a Top 20 között sincs keresni valója. Ezt a szórást egyértelműen az eddig mutatott hektikus ingadozásai okozzák. Hihetetlen, hogy a Solo Q-ban költői túlzással nincs ellenfele, továbbá az alapszakasz meccseken 200IQ-s döntései miatt a Twitch chatet elönti a smurf spam, mégis fontos rájátszás ütközetekben súlytalannak és impotensnek érződik a pályán (3 LCK-döntőt veszítettek már el így egyhuzamban). Mindez azért is furcsa, mivel ő volt az új koreai erdész generáció első jelentős képviselője (sőt talán a legkiemelkedőbb), akik sokkal agresszívabb, gyilkosság fókuszú játékstílust preferálják a defenzívebb térkép, valamint objektív kontrollálás helyett. A sorozatos utolsó lépéses bukták ellenére én mégis úgy érzem, hogy most teljes fényében fog tündökölni a társaival egyetemben.

Akiket még érdemes megemlíteni:

Jankos (Jungle, G2 Esports), Nuguri (Top, DAMWON Gaming), Teddy (ADC, SKT), Clid (Jungle, SKT), CoreJJ (Support, Team Liquid)

Jankos hatalmasat fejlődött az utóbbi időben, ha így folytatja, akkor szememben is jogosan lesz Top5 idéző a világon. Nuguri a legkiemelkedőbb felső ösvényes jelenleg, csak az utóbbi metában a toposok ráhatása a meccsre elég alacsony volt, valamint rájátszás számukra is gyorsan véget ért az LCK-ben. Teddy és Clid az SKT idei sztárjai, de a fontos pillanatokban még mindig Faker a kulcs a sikerhez, de ez akár már az idei világszemlén változhat, míg CoreJJ a TL és NA legnagyobb reménye.

Végzetül itt van 2 másik szerkesztő egyéni listája is:

Wolfi:

1. Caps (Mid, G2 Esport)

2. Doinb (Mid, FunPlus Phoenix)

3. Faker (Mid, SKT)

4. Jankos (Jungle, G2 Esports)

5. Perkz (ADC, G2 Esports)

+Clid (Jungle, SKT)

Loemifar:

1. TheShy (Top, Invictus Gaming)

2. Doinb (Mid, FunPlus Phoenix)

3. Faker (Mid, SKT)

4. Perkz (ADC, G2 Esports)

5. JackeyLove (ADC, Invictus Gaming)

+Xerxe (Jungle, Splyce)

Egyetértetek a listával? Ti kit gondoltok a legjobbnak?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Borítókép: 90Min & Dexerto

Képek forrása: InvenGlobal

Kövess Minket!