2020-ra jöhet a versenyszerű TFT és kiderült, hogy pontosan mennyien is játszanak a móddal!

2020-ra jöhet a versenyszerű TFT és kiderült, hogy pontosan mennyien is játszanak a móddal!

Az érdeklődés láthatólag alábbhagyott, de a siker még így is töretlen.

Az elmúlt hónapokban nagyon úgy tűnt, hogy leáldoz a TFT csillaga és még talán az is előfordulhat, hogy nem marad meg állandó játékmódként. Mindezt a Twitch nézettségből és a közösségi oldalak hangulatából szűrhettük le, de a Riot úgy döntött, hogy ezúttal egy kis betekintést nyújt a játékosbázis életébe. Mindezt persze nagyon jól tették, hisz kiderült, hogy aggodalomra semmi ok, sokkal többen játsszák az auto battlert, mint azt bárki gondolta volna.Ezen a képen látható, hogy az elmúlt event játékmódokkal és az ARAM-mal pontosan hány órát és mennyi ideig játszottak a játékosok. Láthatjuk, hogy az ARAM, ARURF és TFT kivételével mindegyik játékmód lentről kezdte és jó ideig ott is maradt, mielőtt halottnak nyilvánították és kivették. Az egyértelmű, hogy az ARURF a legnépszerűbb játékmód, de a statisztikák alapján körülbelül 70 nap alatt a TFT jelenlegi játszott órái alá esik. Az ARAM ősidők óta tartja a játszott órák számát, de még közelébe se sikerült érnie az ARURF vagy a TFT sikereinek.

Emellett a Riot elárult három fontos információt is, amivel sokkal érthetőbbé válnak a döntéseik.

  • Havonta több, mint 33 millióan játszanak a TFT-vel. Összességében 1 725 000 000 órát öltek bele a játékosok a megjelenés óta és ebből 720 000 000 órát az elmúlt egy hónapban sikerült beleraknia a közösségnek.
  • A LoL-lal egyszerre játszó felhasználók száma 30%-kal nőtt a TFT megjelenése óta, ez pedig a mai napig is kitart.
  • A játékosok és a játékórák számában magasan Kína az első. A régióban 35%-kal nőtt az összesített játékórák száma, ez a növekedés pedig a mai napig kitart.

Láthatjuk tehát, hogy leginkább Ázsiában tarol a TFT, a számok viszont magukért beszélnek. Nem feltétlen az állandó LoL játékosokat célozták meg a TFT-vel, hanem újakat szeretnének toborozni ami valószínűleg sikerült is.

A statisztikák után érdemes megnézni a Riot terveit is. Egyelőre viszont csak annyit árultak el a jövőévről, hogy 2020-ban versenyszintű játékra is lesz lehetőség. Mindez azt jelenti, hogy valószínűleg megérkezik a versenyekre készített spectate mód és sikerül annyira kiegyensúlyozni a játékot, hogy mindenki örömmel csapjon bele egy versenybe. Mindezek mellett érdemes tudni, hogy a 9.19 volt az utolsó nagy TFT frissítés az első készlethez, hamarosan ugyanis szinte teljesen lecserélik az egységeket és új hősökkel próbálhatjuk meg legyőzni ellenfeleinket.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!