Régi ismerősök térnek vissza jövőre az LCS-be - Súlyos dollármilliókba kerültek a helyek

Régi ismerősök térnek vissza jövőre az LCS-be - Súlyos dollármilliókba kerültek a helyek

Három csapat is cserélődik jövőre és a helyekért borzasztóan sok pénzt fizettek.

Ugyan a 2019-es League of Legends versenyek sora még nem ért véget, de már most elkezdtek szállingóznia hírek arról, hogy mi is vár ránk jövőre. Persze arról még semmi hír, hogy milyen igazolások lesznek, az majd november-december környékén kiderül, de azt már most tudjuk, hogy az amerikai sorozatban három csapat is cserélődik.

Echo Fox - Evil Geniuses

Már hónapok óta megy a botrány, hogy most az Echo Fox történetben ki a hunyó. Egyelőre erre pontos választ nem lehet adni, viszont az biztos, hogy a Riot kötelezte a csapatot, hogy adja el a helyét. Ha pedig volt egy szabad spot, akkor egy régi-új ismerős egyből lecsapott, az Evil Geniuses kapta meg a lehetőséget, hogy újra LoL csapata legyen az NA LCS-ben. Az első szárnypróbálkozásuk még 2015-ben volt, akkor olyan játékosok voltak náluk, mint Pobelter, Krepo vagy Froggen, persze a sikerek nem jöttek és ebből kifolyólag még el is adták anno a helyüket. Most viszont az anyacég újra költekezésbe kezdett, hiszen a héten nem csak LoL de CS:GO csapatot is vettek. Egyelőre azt nem tudjuk, hogy az Echo Fox játékosok maradnak-e a cégnél, erről későbbre ígértek információt.

Clutch Gaming - Dignitas

Ha valakinek a Dignitas jut eszébe, mikor azt mondom, hogy Scarra vagy IamQTpie, akkor két dolgot tudok elmondani. Egy, igazi old timerek vagytok és az tuti, hogy már nagyon régen nézitek a közvetítéseket. A Dignitas csapata már az első szezonokban is meghatározó alakja volt az amerikai sorozatnak és ezért is botránkoztak meg sokan, mikor a Riot nem adott nekik helyet a franchise rendszerben. Persze ha valamit nem lehet megoldani pénzzel, akkor meg kell oldani sok pénzzel. Úgy néz ki, hogy a Dignitas összefogott a Harris Blitzer Sports & Entertainment vállalattal, ami nem más mint a Philadelphia 76ers tulajdonosa és körülbelül 20 millió dollárért megvették a Clutch Gaming többségi tulajdonjogát és úgy döntötték visszahozzák a patinás csapatot. 

Optic Gaming - Immortals

Arra talán mindenki emlékszik, hogy az Immortals volt az egyik első olyan sportszervezet, ami mögött egy már meglévő sportcsapat helyezkedett el. A kosárlabdában érdekelt Grizzlies az elsők között jött rá, hogy az e-sport lesz az a következő évezred sportja. Persze azóta már sokan követték a medvék példáját, de anno ez nagyon-nagy dolog volt. Persze mikor jött a franchise rendszer, akkor a Hallhatatlanok is beadták a jelentkezésüket, de csakúgy, mint a DIG, ők sem kaptak helyet, hogy mégis miért azt senki nem tudja. Azért a tulajdonosok itt sem keseredtek el, egy év eltelte után, kb. 40 millió dollárért megvették az Infinite Esports csapatát és ezzel az Optic Gaming helye is az övék lett. 

Ezzel tehát teljes a 2020-as mezőny, hiszen a fenti három csapattal egyetemben a maradék hét megtartotta a helyét. A mostani vásárlások pedig bizonyítják, hogy a versenysorozat erősebb, mint valaha. A nagy cégek, a nagy sport csapatok még mindig hajlandóak, hatalmas összegeket áldozni arra, hogy ott legyenek az LCS-ben. Ez pedig annyit jelent, hogy a franchise liga jól muzsikál és a hirdetők is kezdik egyre komolyabban venni a dolgokat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!