Folyamatosan nerfelik, hiába katasztrofális a győzelmi mutatója!

Folyamatosan nerfelik, hiába katasztrofális a győzelmi mutatója!

A 9.19-ben újra hozzányúltak az alapvetően támogató hőshöz, de bár ne tették volna.

Néha a Riot Games teljesen érthetetlen módon gyengít olyan hősöket, amik alapból nem teljesítenek kimagaslóan a rangsorolt mérkőzéseken. Tahm Kench esete tipikusan jó példa arra, amikor a kompetitív mérkőzések és néhány hangos panaszkodó hatására gyakorlatilag ellehetetlenítenek egy championt. A 9.19-ben is újabb módosításokat kapott a Folyó Királya, de hiába tűnik ez a változtatás is buffnak, a számok alapján inkább egy további nerfnek fogható fel.

Tahm a 9.14-ben jelentős átdolgozáson esett át. Az összes képessége megváltozott, ennek köszönhetően a felső ösvényről azonnal eltűnt a karakter és megmaradt abban a szerepben, aminek eredetileg a Riot is tervezte. A 9.14-es frissítésben a Riot is túllőtt a célon, ezért azonnal hotfixelték a hőst, de még így is gyenge maradt. Azóta kiadtak 5 patchet, de azóta is békaperspektívából figyelheti az 50 %-os winrate-et sok profi kedvenc karaktere.

A Platina rang feletti statisztikák is jól mutatják, hogy mennyire súlytalan most Tahm a rangsorolt metában. Választani, de tiltani sem éri meg, annyira rosszul teljesít supportként. Hiába erős a Tongue Lash, hiába lett hasznosabb az E passzív képessége a meccsek korai szakaszában, hiába rendelkezik egy speciális "cleanse" abilityvel, sőt még az ultija is viszonylag jól használható egy összeszokott páros kezei között, ennek ellenére folyamatosan csökken a winrate-je. A 9.19-ben már éppen csak átlépi a 40 %-ot, de ha a Riot továbbra is ebben a felfogásban változtatja Tahm Kenchet, akkor egy jó időre elfelejthetjük, hogy egyáltalán a játékban van ez a karakter.

Öröm az ürömben, hogy a 40. perc után már kijön Tahm Kench valódi ereje, amikor az ulti és a Devour képesség is meccseket dönthet el. A tankosabb tárgyak miatt szívós, szinte elpusztíthatatlan Tahm, így könnyedén megvédheti csapattársait, csak el kell jutni a 40. percig. Általában egy ranked meccs 24-26 percig tart, ezért nagyon ritkán fordul elő, hogy a River King győztesen hagyja el a Summoner's Riftet.

 OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!