Használhatatlannak tűnik, de a profik rajonganak érte!

Használhatatlannak tűnik, de a profik rajonganak érte!

Hónapok óta az egyik leggyengébb support, de mégis gyakran tűnik fel kompetitív meccseken.

Vannak olyan hősök, amik kifejezetten a profi játékosok kezei között teljesednek ki. Solo / Duo Queue-ban nagyon ritkán láthatunk Sylast, vagy Qiyanát jól teljesíteni, amíg egy LEC, vagy LCS meccsen állandóan ott szerepelnek a pick / ban listán. Most egy olyan támogató karakterről lesz szó, aki katasztrofális győzelmi mutatókat hoz Platina rang felett, miközben a legmagasabb szintű ligákban kifejezetten népszerű választásként beszélhetünk róla. Ő nem más, mint Braum, a Porók legnagyobb barátja!

Népszerűségben még csak-csak ott volt a top 10 közelében, de a winrate tekintetében örült, ha befért a top 30-ba. Azért is furcsa, hogy Braum ennyire szenved az egyéni-rangsorolt mérkőzéseken, mivel Luciannal az oldalán az egyik legerősebb bot lane duót alkotja, de kifejezetten hasznos például Ezreal mellett is. Hiába buffolták azonban Luciant, aki ennek köszönhetően óriásit ugrott népszerűségben, ez Braumra nem volt igazán hatással. Pedig a tankossága, a CC mennyisége és a nagyon különleges Unbreakable (E) képessége, ezek alapján nem kéne, hogy ilyen gyenge számokat hozzon. Külön érdekesség, hogy a kompetitív mezőnyben (LEC és LCS Summer Split csoportkörei) sem muzsikál úgy, ahogy azt elvárják tőle. Európában alig lépi át a winrate-je a 40 %-ot, Észak-Amerikában pontosan az 50 %-on tanyázik. Népszerűbb, mint Pyke, Morgana és Thresh, de ez nem jelenti azt, hogy megérné vele játszani.

Ha mégis amellett döntötök, hogy adtok egy esélyt Braumnak, akkor mindenképp próbáljátok Lucian és Ezreal mellé választani, hozzatok neki Flash + Ignite-ot és az alábbi rúnaoldalak közül valamelyiket rakjátok össze neki.

Ti szoktatok játszani a "bajszos supporttal"?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!