Tönkre verte a gyakorlások során a S04 a Fnaticot, majd jöttek az éles meccsek...

Tönkre verte a gyakorlások során a S04 a Fnaticot, majd jöttek az éles meccsek...

Az elődöntőben mégis sima 3-0-lal küldték haza őket.

Az e-sport nagy előnye a hagyományos sportokkal szemben, hogy mindenféle sérülés veszély vagy komoly fáradtság nélkül gyakorolhatnak más csapatok ellen. A hagyományos sportokban általában a cserepad és a tartalékok segítenek felkészülni a játékosoknak, de ott sem csinálnak valós gyakorlást, nehogy sérülés legyen a vége. Az e-sportban viszont számolatlanul mennek az úgy nevezett scrimek, ahol a csapatok nem csak új taktikákat gyakorolhatnak, de letesztelhetik önmaguk képességeit is, meddig mehetnek el vagy éppen hogyan kell játszani egy vesztes/nyertes ösvényt.

Épp nemrég írtunk olyan sztorikról, ahol a világ legjobbjai nyújtottak betekintést a scrimek világába. Volt itt minden, Ezreal mid penta, azonnal kiégő Crown és scrimeken brillírozó fnatic, ami miatt az SKT majdnem inkább hazament a VB-ről. Ezúttal viszont a fnatic saját vlogjában osztotta meg Youngbuck motivációs szövegét, amiben elhangzott egy fontos részlet a G2 ellen elvesztett elődöntő után.

"Nem akartam ezt felhozni srácok, de az elmúlt három hétben 28 meccsből a Schalke ellen csak 5-öt nyertünk meg. De holnap kimegyünk a színpadra és elvégezzük a munkánkat..."

Azt persze régóta tudjuk, hogy a scrimek nem garantálnak semmit, hisz tényleg gyakorlásképp játszanak ott a csapatok. Ettől függetlenül a másik oldalról érdekes lehet ez a probléma, hisz valamiért 23 alkalommal sikerült nyernie a Schalkenak, de az elődöntőben végül közel sem jártak hozzá. Az elmúlt években ugyanebbe a hibába esett bele a TSM is, akik a gyakorlómeccseken mindenkit megaláztak, a VB-re viszont ki sem sikerült jutniuk. Könnyen előfordulhat, hogy komoly gondolkodásbeli problémák vannak csapatoknál és nem is a skillbeli különbség választja el a csapatokat, hanem a gyakorlómeccsek minőségi és a folyamatos tesztelés, amivel eldönthetik, hogy mit érdemes és mit nem érdemes játszaniuk, míg a nyertes csapat semmire sem jön rá, ugyanis a vesztes fél nem a teljes potenciáljukkal játszott.

Ha tehát a jövőben elképesztő scrim győzelmi sorozatokat hall az ember érdemes észben tartani, hogy ez valószínűleg nem jelent semmit az éles meccsek szempontjából.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.