A legjobbak a 4 meghívott e-sportoló ellen is megmérkőzhetnek a nyereményekért!

A legjobbak a 4 meghívott e-sportoló ellen is megmérkőzhetnek a nyereményekért!

Október 5-én rendezik meg a most megnyitott MTK Budapest Esport Arénájában az új játékban az első hivatalos, K&H e-kupa FIFA 20 1v1 bajnokságot, amelyre molnargabo, Gabinho, Gogetinho és chris_maj meghívást kapott.

A 128 fős amatőr verseny mellett lesz a tornának 4 profi játékosa, ők a végén csatlakoznak a küzdelmekhez. Elsőként a 128 regisztrált versenyző mérheti össze a tudását, akik értékes nyereményekért vetélkedhetnek. A legjobb négy játékos amellett, hogy a 100 ezer Forintos fődíjért is harcba szállhat, egy külön tornán mérheti össze az erejét a négy meghívott e-sportolóval, további komoly jutalmakért.
Ebben a cikkünkben bemutatnánk, hogy kik lesznek a versenyre meginvitált játékosok, akik bizony már komoly múlttal rendelkeznek, de mivel a FIFA20 egy új mechanikával felvértezett rész lett, nehéz eldönteni, hogy ki emelheti magasba a kupát.

Szirtesi "Gabinho" Gábor

2018-ban a V4 Future Sports Festival regionális bajnokaként indult útjára a karrierje és azóta több hazai, valamint nemzetközi versenyen - Bukarestben például F2Tekkz ellen is játszhatott - is bizonyított már. Tavaly részt vett a K&H e-Kupa FIFA19 1v1-en, és legnagyobb riválisa, molnargabo ellen került össze a fináléba, viszont akkor csak a ezüst jött össze. Idén az Ajax e-sportolója lett, miután megnyerte a klubcsapat által kiírt versenyt szoros küzdelemben 4:3-as aránnyal a holland Jonas Ghebrehiwotonnal szemben a Johann Cruijff Arénában. Itt az alkalom számára, hogy revansot vegyen a szombati döntőben.

Molnár "molnargabo" Gábor

Hazánk egyik veteránja és legnagyobb tapasztalattal rendelkező FIFA játékosa. Egyrészt ő lehet a K&H e-kupa FIFA 20 1v1 legnagyobb esélyese, hiszen egy évvel ezelőtt az előző kiírást sikerült megnyernie, így akár most címet védhet. Másrészt tavaly a Global Series döntőjének részvételéért is harcolt, végül azonban nem sikerült a bravúr. Nyert már itthon PlayIT-et és több magyar versenyt, ráadásul nagy elánnal vágott neki a FIFA legújabb részének. A DVSC e-sportolója alapvetően Xbox-on játszik, de többször bizonyított már PS4-en, ezért aligha okoz neki gondot majd az, hogy szombaton ezen a platformon kell játszania.

Novák "Gogetinho" Dániel

A Ferencváros 1v1 játékosa bárki számára kemény ellenfél lesz, és valószínűleg az első hely megszerzése lebeg majd a szemei előtt. Megjárta Csehországot, Brnoban többedmagával képviselte hazánkat egy nemzetközi EA Sports tornán, és a legjobb 4-be sikerült beverekednie magát, ezzel ő hozta el a magyarok közül a legjobb eredményt. Itthon viszont PS4-en nem egyszerű legyőzni, sőt, több első helyet is megkaparintott már, a dobogó felső fokán végzett a Konzolvilág Kupán, a PlayIT-en és a Ges Kupán is.

Majorosi "chris_maj" Krisztián

Mondhatni hazai pályán versenyez majd Krisztián, hiszen az MTK Budapest színeiben indul el a megmérettetésen. Ő is megjárta Brno-t, és LAN tapasztalatból sincs hiány, ráadásul a tavalyi kupán ő is ott volt és a legjobb 8-ig jutott el, ahol klubtársától szenvedett vereséget. Eredményei közé büszkén felírható a DigiSport Kezdőrúgás kupa 3-4., novemberi PlayIT 3., decemberi Ges kupa 4., de Zalaegerszegen 2., majd a Grosics versenyen az első helyezést szerezte meg. Az igazi nagy áttörés viszont ennek a kupának az aranyérme lehetne számára, illetve az MTK Budapest e-sport arénájában egy saját játékosuk által elhódított első helyezés valószínűleg öröm emlék maradna.

K&H e-kupa FIFA 20 1v1 szombat délelőtt 10 órakor veszi kezdetét. A mérkőzéseket egész nap az alábbi csatornán követhetitek figyelemmel:

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!