Vizicsacsi nagyszerűen mutatkozott be a világbajnokságon!

Vizicsacsi nagyszerűen mutatkozott be a világbajnokságon!

Sima győzelemmel kezdett az európai csapat.

Végre valahára elkezdődött a 2019-es League of Legends VB első része, a Play-in szakasz, ahol a Wild Card csapatok mellett a legnagyobb régiók harmadik helyezettjei mutathatják meg, hogy mire képesek. Kisebb meglepetésre a nyitómeccsen a Unicorns of Love megverte a Clutch Gaminget, de a magyar szurkolók számára csak ezután kezdődött az igazán fontos mérkőzés, amikor is a DetonationFocusMe csapott össze a Splyce-szal.

Már a meccs kezdetén látszódott, hogy az irányítás egyértelműen az európai csapat kezében van. Egy remek alsó ösvényes rajtaütés után Vizicsacsi ösvényét is sikeresen gankelte Xerxe, ezzel gyorsan elindult a snowballozás. Később azért láthattunk némi ébredezést a DFM-től, ugyanis a Nocturne mid és Jungle Ekko páros nagyon erősnek bizonyult. Ettől függetlenül viszont végig érződött, hogy a Splyce ül nyeregben, egy félresikerült dive Hecarimra pedig megpecsételte a korai játékszakaszt. A 14. percben körülbelül 4 ezer goldos előnyre tettek szert Csacsiék.

A DFM viszont ezután sem próbált passzívan játszani, a japán csapat amolyan Kamikaze módon ugrott be minden harcba, nagyon úgy tűnt, hogy a taktikájukat az LPL-ből és a G2 meccsekből lesték el. A kivitelezés viszont nem sikerült hibátlanra, sőt igazából sorra vesztették el a harcokat, Vizicsacsi pedig már ott tartott, hogy 1v2-ben is könnyedén megtartotta az alsó ösvényt, Humanoid segítsége után pedig meg is ölték a japán bot párost. Nem csak játéktudásban, de skillben is komoly különbség volt a két csapat között, a Splyce pedig a szokásos 35 percig húzódó meccsek helyett, most már a 17. percben a második tornyot ütötte az alsó ösvényen.

A 20. percre már egyértelművé vált, hogy ennek a meccsnek vége van, a kérdés csak az volt, hogy mikor fejezi be a Splyce a Nexust. Erre hamar választ kaptunk, ugyanis egy tökéletes csapatharcot sikerült kreálnia a DFM-nek, ahol gyorsan megölték Humanoidot és Norskerent, majd Csacsi is elhullott. Ez viszont nem állította meg Kobbe-t és Xerxe-t, hogy visszahozzák a halálból a harcot és még egy ilyen rosszul kivitelezett összecsapásból is a Splyce jött ki jobban.

Ezután már gyerekjáték volt megszerezniük a Baron buffot és ekkor el is indult az Inhibitor tornyok lebontása, kezdésnek az alsó ösvényt sikerült megszerezniük, az inhibbel együtt. Ezután midre vándoroltak, amikor is majdnem sikerült elkapniuk Evit, erre fel pedig Csacsi beugrott a Kennen ultival és szinte egyedül megnyerte a meccs utolsó csapatharcát. A 27. percben a Splyce befejezte a Nexust, ezzel győzelemmel indítva a Play-int!

Splyce vs. Isurus Gaming

A 2019-es Worlds első napjának zárómeccsén ismét a Splyce-ra és Vizicsacsira szegeződött a figyelem, akik az Isurus Gaming ellen szerették volna megszerezni második győzelmüket. Kobbe ismét megkapta Xayaht, Csacsi Gnarral mehetett fel top lane-re, ahol Gangplank várta. Gyors flashcserével indult a mérkőzés, de gyilkosságot eddig csapat sem szerzett. A negyedik percben azonban bekövetkezett az, amitől sokan tartottunk. Buggax solokillt szerzett Csacsi ellen, bár Xerxe begyűjtötte a lepattanót, a korai, bár minimális előny az ISG-hoz került. Még a 10. perc előtt Oddie elkalkulálta magát, így Xerxe és Norskeren újabb gyilkossággal gyarapította a közöst és az első sárkány is a Splyce-hoz került. Csacsiék szerencséjére Oddie nem igazán talált be a Lee Sin Q-kkal, így nem büntette meg őket az ellenfél, hiába vállalták túl magukat többször is a Kígyók. A toronypáncélok, a sárkányok és a tornyok is a dél-amerikaiak oldalán dőltek le előbb, nem volt kérdés, hogy a Splyce nagyon akarja ezt a győzelmet.

A 16. percben már egyedül is simán likvidálta Csacsi Oddie-t, ezzel a nagyszerű mozdulattal a Rift Herald is a Splyce-nál landolt. Nem adta fel az ISG és folyamatosan egy-egy célpontot sikerült elkapniuk. Ez azt eredményezte, hogy a 26. percben ők tudták elkezdeni a Baront 5v3-ban, de Csacsi óriási ultit tolt el Gnarral, így nem volt esélye a fordításra az ISG-nek. A Splyce összeszedte magát, behúzta a Baront, majd bedöntött három Inhibitort is. Innen már nem volt visszaút és Csacsiék megnyerték a második mérkőzésüket is.

Folytatás pénteken 13:00-tól!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.