Kapkodják az AMD procikat, és előfordulhat egy újabb árháború az Intel ellen!

Kapkodják az AMD procikat, és előfordulhat egy újabb árháború az Intel ellen!

A német Mindfactory kimutatása szerint, eladásaik 81%-át az AMD processzorok teszik ki, ez pedig könnyen árháborúhoz vezethet az Intellel.

Komoly készlethiánnyal indult útjára az AMD Ryzen 3000 szériás processzor, de mostanra úgy tűnik sikerül kiküszöbölni. Az sem elképzelhetetlen, hogy ezzel már komolyabb nyomást gyakorolhatna az Intelre az AMD, és még jobban felzárkózna hozzájuk a piacon.

A német Mindfactory legújabb, processzoreladásokat taglaló kimutatásából kiderül, hogy elképesztő adatokat produkált az új AMD széria. Természetesen ez nem az egész világra vonatkozó adatokat jelenti, viszont látható, hogy az elmúlt esztendő remekül sikerült a kaliforniai hardvergyártó cég számára.

A német kereskedő 81 százalékban a processzorok eladásait az AMD Ryzennek köszönheti, amely korábbi, júliusi rekordot adta át a múltnak. Az eladások azonban a nyár utolsó hónapjában visszaestek, méghozzá a Ryzen 7 3700X és a Ryzen 9 3900X készlethiánya miatt. Viszont miután ezt korrigálták újra szárnyra kapott a piacon az AMD. Érdekes, hogy július óta az Intel is kevesebb processzort adott el, bár a Core i9-9900K és az i7-9700K továbbra is népszerű a vásárlók körében.

Az i5-9600K azonban csatát vesztett, a Ryzen 5 3600 megjelenését követően, többen választják az utóbbit. Árbevételét az AMD mégsem tudta növelni, a kereskedők ugyanis 5-10%-os árcsökkentést vetettek be. Például egy 3600-at 200 helyett 190 dollárért haza lehetett már vinni. Ha ilyen ütemben gyártja proceszorait az AMD és ilyen magas szintet ütnek meg vele, akkor jobban megközelítheti vetélytársát, az Intelt is a piacon. Az is megfigyelhető, hogy ennek köszönhetően maga az Intel is csökkentette a chipek vételárát. Ez pedig azt jelenti, hogy a két cégóriás között lassan de biztosan elindulhat egy újabb árháború, ami nekünk fogyasztóknak mindenképp remek kilátásokat helyez előtérbe.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!