Tiebreakerig feszültek az idegek - Worlds Play-In 3. nap összefoglaló

Tiebreakerig feszültek az idegek - Worlds Play-In 3. nap összefoglaló

Az egész nap egészen a tiebreakerig húzódtak, de Csacsiék csoportelsők!

A második napon ugyan a papírforma érvényesült, de ettől függetlenül izgatottan vártuk a harmadik napot, ahol többek között újra pályára lépett Vizicsacsi is! Ha lemaradtál a második nap eseményeiről, az alábbi cikkünkből megtudhatsz mindent, továbbá lentebb pedig megtaláljátok a harmadik nap történéseit.

Unicorns of Love vs. Clutch Gaming

Az UOL Heimerdinger és Fiddlesticks alsó ösvényes párosa már a hőskiválasztás során megteremtette a megfelelő hangulatot még mielőtt beérkezett volna az Idézők Szurdokába a két csapat. Az első gyilkossággal nem vártak sokáig, a negyedik percet elhagyva a CG már zsebre is tette azt, nem sokkal később pedig az első, Pokoli sárkánnyal is hasonlóképp tettek. Az UOL ezen felszívva magát ötszörösen is megbosszulta azt az egyetlen egy gyilkosságot az első 18 percben, ráadásul egy Óceán és egy Pokoli sárkányt is beidomítottak. A kezdeti lendület nem hagyott alább egyik oldalról sem, hol tornyokkal, hol pusztán farmolással próbálta magát tartani a CG, de az idő múlásával egyre kevésbé volt kivitelezhető a projekt. Két Baronnal, két Óceán és két Pokoli sárkánnyal a hátuk mögött az UOL-nak nem volt más dolga, mint befejezni a mérkőzést.

Győztes: Unicorns of Love

Spylce vs. DetonatioN FocusMe

A DetonatioN FocusMe nem volt könnyű helyzetben, ugyanis eddigi 0-2-es eredményük után a csoportjukat is vezető 2-0-ás Splyce volt az ellenfelük. A játék első 7 perce mondhatni csendesen telt, majd ezt követően az alsó ösvényen kialakult kisebb rajtaütésnek köszönhetően az első gyilkosság a DFM-nél landolt Norskeren kiszedésével. Gyilkosságokban ugyan vezetett az elején a DFM, ellenben aranyban ez mégsem látszott meg, sőt, sárkányokkal is kiegyensúlyozottan haladtak, mindkét fél egy Hegysárkányt tudhatott magáénak. Mindkét csapat rendesen osztogatta a pofonokat a másiknak és sem aranyban, sem tornyokban, sem pedig sárkányban nem igazán távolodtak el egymástól még a harmincadik perchez közelítve sem.

A DetonatioN azonban egy megkezdett Baron Nashorral csalta ki a Splyce csapatát egy 4v5-ös csapatharcra, amin Csacsi nem tudott részt venni és így további három embertől is megszabadultak, egyedül Kobbe maradt életben a harcot követően. A Baron Nashort így könnyedén tette zsebre ezután a DFM. Ezt követően elkezdtek aranyelőnyt halmozni, majd a 33. perchez közelítve egy jól pozicionált harcban hazaküldték a Spylce gárdáját.

Győztes: DetonatioN FocusMe

Unicorns of Love vs. MAMMOTH

Ugyan lövész helyett az UOL ismét az AP mellett döntött az alsó ösvényen, ettől függetlenül az első sárkány, ami ráadásul egy Pokoli volt náluk landolt. A mérkőzés első gyilkossága az MMM-hez került egy felső ösvényes rajtaütés során, de ezt leszámítva csendesen indult a mérkőzés. A huszadik perchez közelítve az UOL gárdáját 4 gyilkosság, 2 torony és 2 Pokoli sárkány erősítette, míg az MMM-nél 2 gyilkosság, 1 torony és 1 Óceán sárkány díszelgett. Ekkor már 2.600 arany előnnyel rendelkezett az UOL, amit továbbra is szerettek volna kamatoztatni. Az idő pedig tökéletesen játszott a kezükre és a jó pillanatokat elkapva újabb tornyokat és még több aranyat tudhattak magukénak.

A harmincadik percet elhagyva azonban egy harcban az MMM azonban borsot tört az UOL orra alá, és így Baron Nashorhoz is jutottak, de azért BOSS sem volt rest ez idő alatt, egy tornyot sunyiban el is hozott cserébe. A 33. percet követően azonban az arany előnyt az MMM a saját oldalára tudta fordítani, ekkor azonban még koránt sem dőlt el a mérkőzés. Az igazi, mindent eldöntő harc csak a 40. perchez érve történt meg, ahol a UOL hiába próbálkozott, k1ng és csapata szinte összecsomagolta az Unikornisokat és ezt követően nem volt más dolguk, mint befejezni a mérkőzést.

Győztes: MAMMOTH

Isurus Gaming vs. Splyce

Csacsiék zárták a Play-In harmadik napjának alapvető részét, a játék első 15 perce mondhatni csendesen telt, mindkét csapat 1-1 tornyot zsebelt be, a SPY 4, míg az ISG pedig 2 gyilkosságot tudhatott emellett magáénak. Ezután nem kellett sok idő, hogy a Splyce az addig felhalmozott előnyét kezdje maga előtt görgetni és minél több lehetőséget próbáljon meg kihozni belőle. Az idő előrehaladtával ment a már megszokott adok-kapok játék, hol az ISG, hol a SPY osztott ki kisebb vagy éppen nagyobb pofonokat a másik félnek. Így ment ez egészen a 31. percig, ahol a Splyce Baron Nashort szerzett. A Baron erősítés megszerzését követően pedig rögtön kiszedtek három ellenfelet, mely nagy lehetőséget nyitott számukra a mérkőzés eldöntésére. A következő percekben több, mint 5000 arany előnyt tudtak felhalmozni, ráadásul további, létfontosságú tornyokat is bedöntött Humanoid, mint például a Nexus előtti két torony. Az ISG ugyan még próbált bosszút állni, de mint a partra vetett vergődő hal esete, csak a saját vesztüket halogatták. Az utolsó ütközetre azonban a 38. percnél került sor, illetve az ott megszerzett újabb Baron Nashornál. Oddie és Seiya kiszedése egyenesen megnyitotta a Splyce csapata előtt az utat, hogy befejezzék a mérkőzést.

Győztes: Splyce

További eredmények:

  • Isurus Gaming vs. Detonation FocusMe - 1:0
  • Clutch Gaming vs. MAMMOTH - 1:0

Tiebreaker eredmények:

  • MAMMOTH vs. Unicorns of Love - 0:1
  • Clutch Gaming vs. Unicorns of Love - 1:0

A Play-In holnap ismét folytatódik 12:00-tól, úgyhogy érdemes résen lenni a naprakész hírekért, melyeket nálunk is követhettek majd!

Kövess Minket!