Az amatőr verseny negyedikje majdnem megtréfálta, végül címet védett molnargabo!

Szoros csatában, hátrányból, majd hosszabbítás után diadalmaskodott 2:1-re molnargabo Brandt Rajmond ellen a K&H e-kupa FIFA20 1v1 versenyen, amivel címet védett a DVSC e-sportolója.

Az MTK Budapest Esport Arénában megrendezett K&H e-kupa FIFA20 1v1 torna két részre volt bontva, először a 128 fős amatőr, majd utána a 8 fős profi szakasz ment le. A 128-as mezőnybe bárki nevezhetett, míg a verseny második etapjára a legjobb négyben végzett játékos a négy meghívott profi e-sportolóval mérhette össze tudását. Mindkét versenyben a dobogósok külön díjazásban részesültek.

Az amatőr szakaszt a már tavaly is remekül játszó, de idén félelmetes formát mutató Horváth Darius nyerte, aki az utolsó három fordulóban egyaránt hosszabbítás után aratott egygólos diadalt. A fináléban Balogh Attila ellen sikerült nyernie 2:1-re, míg a bronzmérkőzésen Kleine Péter - aki hazánk egyik legnagyobb LAN tapasztalattal rendelkező játékosát, Gódor Donátot is legyűrte útja során - Brandt Raymondot győzte le 3:1 arányban.

Az amatőr verseny végeredménye:

  1. helyezett: Horváth Darius – 100 000 Ft értékű ajándékkártya
  2. helyezett: Balogh Attila – 50 000 Ft értékű ajándékkártya
  3. helyezett: Kleine Péter – gamer ajándékcsomag

A profi szakaszban aztán ez a négy játékos kapott ellenfelet a négy meghívottból, melyet sorsolás révén döntöttek el. Meglepetés csak egy esetben született, Raymond legyőzte a Ferencváros e-sportolóját, Gogetinhot. Olyannyira megtáltosodott, hogy aztán az Ajax játékosát, Gabinhot is sikerült két vállra fektetnie egy nagyon szoros küzdelemben. A másik ágon molnargabo könnyed győzelmeket aratott, az elődöntőben az MTK játékosát, chris_maj-t elintézve játszhatott finálét.

Nagy meglepetésre a döntőben Raymond szerzett vezetést az első félidő elején, és egészen sokáig birtokolta az előnyt. Aztán jött Mbappé gabónál és az 58. percben egalizált, de a rendes játékidőben nem született döntés a kupa sorsáról. A hosszabbításban viszont a címvédő jobban bírta az idegek harcát, a 99. percben újra Mbappéval villogott és megfordította az állás, ami már nem változott, így a DVSC játékosa megnyerte második K&H kupáját is.

molnargabo 2:1 Raymond

A profi verseny végeredménye:

  1. helyezett: Molnár „molnargabo” Gábor – 100 000 Ft értékű ajándékkártya
  2. helyezett: Brandt Raymund – 50 000 Ft értékű ajándékkártya
  3. helyezett: Szirtesi „Gabinho” Gábor – gamer ajándékcsomag

Molnár Gábor a torna után néhány kérdésünkre is válaszolt, de az látszott rajta, hogy nagyon örül a címvédésnek és az újabb trófeának:

Mit jelent számodra a címvédés, mit érzel most?

"Titokban reménykedtem, hogy sikerül a címvédés, nagyon jó volt a mezőny, nagyon erős játékosok voltak már délelőtt óta, kicsit szerencsés helyzetben voltam, hogy nem kellett már 10 óta játszani, de szerintem rengetegszer bizonyítottak már a magyar profik, hogy ott lehet a helyük a meghívottak között. Gratulálok mindenkinek, nagyon örülök a szervezésnek, és nagyon jó volt itt lenni az MTK Esport Arénában."

A döntőben egy nem várt játékos ellen léptél pályára, aki meglepett és voltak nehéz pillanataid, de végül fordítottál és megnyerted. Hogyan élted meg belülről ezt a meccset?

"Személyesen ismerem Raymondot, nagyon jó játékos, ő már nagyon közel van ahhoz a szinthez, hogy profi legyen, tavaly például ment 30/30-al WL-ben. Nagyon tehetséges. Tudtam viszont a gyengeségeit, mivel játszottunk egymás ellen többször is. Én akartam azonban vezetést szerezni, mert tudtam, hogy labdatartós játékot próbál majd játszani, de jött a kiállítás, ami nagyon jól jött nekem. Ezt igyekeztem kihasználni és türelmes játékkal megfordítani a mérkőzést."

Milyen terveid vannak a FIFA20-szal hazai és nemzetközi szinten?

"Most újult lelkesedéssel vágtam neki az új szezonnak, megmondom őszintén kicsit csalódott voltam a FIFA19 miatt, akár az eredmények, akár a játékkal kapcsolatban, nem hozta azt a szintet, amit megérdemelt volna ez a széria. Nagyon jó eredményeket érek el viszont Div Rivalsben, jól mennek az online mérkőzések, offline is tudok bizonyítani, úgy hogy én még tervezek egy jó pár évet itt a magyar élmezőnyben."

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!