Worlds 2019: Fantasztikusan kezdett Vizicsacsi, bombameglepetés rögtön az első nap

Worlds 2019: Fantasztikusan kezdett Vizicsacsi, bombameglepetés rögtön az első nap

Őrült mérkőzésekkel rajtolt el a 2019-es LoL világbajnokság alapszakasza, vagyis a csoportkörök első napja.

Erre vártunk egész évben! Végre hivatalosan is megkezdődött a 2019-es League of Legends világbajnokság alapszakasza és legnagyobb örömünkre első magyarként Vizicsacsi is ott szerepel a legjobbak legjobbjai között. Röviden összefoglaltuk a csoportkörök első napjának eseményeit!

FNC vs SKT

Óriási rangadó adta meg a VB group stage-ének alaphangját, nem lehetett panaszunk az akciók mennyiségére. Rekkles és Hylissang behozta a Garen + Yuumi rettegett alsó ösvényes duót, de az SKT kiismerte már ennek a bot párosnak a gyengeségeit, ezért egy kleptomancys Kayle + Nautilus kombóval keresztülhúzták a Fnatic számításait. Már a 2. percben gyilkosságot láthattunk, ugyanis az SKT invade-elt az alsó dzsungelben és Fakernél landolt az első kupac arany. A 12. percben egy hármas gyilkossággal folytatta boton az SKT, majd behúzták a Mountain Drake-et is. Nem volt látványos az aranykülönbség, de végig Fakerék irányították a mérkőzés alakulását. Mindent megpróbált a Fnatic, de Faker túl erős volt és mobilitása miatt nem tudták elkapni a csapatharcokban. Végül az SKT legendája 9-0-8-ban zárt Tristanával, győzelemmel kezdett a háromszoros világbajnok.

Győztes: SK Telecom T1

RNG vs CG

Xiahu túlvállalta magát, ezzel az NA LCS harmadik seedjét megkaparintó CG szerezte a first bloodot, de ennél több nem volt bennük. Megpróbáltak néhány kockázatos hívást, de Uziék mindig tudtak fordítani, akár 4v5-ben is. Az aranyelőny jelentősre hízott, ahogy haladt előre a számláló, így megérdemelten és viszonylag simán húzta be a kínai csapat a kötelezőnek mondható győzelmet.

Győztes: Royal Never Give Up 

IG vs AHQ

A 2018-as világbajnoknak csak az első 20 percben nehezítette meg a play-inből bejutott AHQ a dolgát, utána beindult a kínai gépezet és nem kegyelmezett ellenfelének. Rookie és JackeyLove távolsági sebzését kihasználta a csapat, így nem ütköztek nagyobb ellenállásba, ha bemérték a megfelelő célpontokat. A 30. percben tőrbe csalták az AHQ ötösét a Baron mellett, akik négy játékost is vesztettek és cserében nem tudtak egy gyilkosságot sem szerezni. 5v1-ben nem volt kérdés, hogy melyik Nexus dől be hamarabb.

Győztes: Invictus Gaming

DWG vs TL

Hiába jutott ki az NA LCS-ből elsőként, hiába szerezte meg a 2019-es MSI ezüstérmét, sokan így is a Damwon Gaminget várták az összecsapás győztesének. A TL szeretett volna rácáfolni ezekre a hangokra és egy ritkábban látott Galio + Jarvan kombót hoztak be a mérkőzésbe, ami végig nagyszerűen működött. Veigar ADC-vel vette fel a kesztyűt a koreai gárda Doublelift Kai'sájával szemben, de ahogy az várható volt, egy klasszikus lövész elhúzódó harcokban sokkal több sebzést képes kiosztani. Ennek ellenére a TL sok egyéni hibát követett el, de a 23. percben nagy csapatharcot nyertek Nuguri gyors halála után, így a három gyilkosságot egy Baronra váltották be. Alig lépte át a timer a 30. percet, hatalmas teamfightot nyert a TL. Doublelift Quadra Killt gyűjtött be, csapata a továbbjutás szempontjából nagyon fontos győzelemmel gazdagodott.

Győztes: Team Liquid

JT vs FPX

Vizicsacsiék mérkőzése előtt Kína papíron legerősebb ötöse csapott össze Tajvan bajnokával. Előzetesen mindenki azt várta, hogy a FunPlus Phoenix gálamérkőzéseken szórakoztatja majd szurkolóit az összes csoportmeccsén, de a JT másképp gondolta a dolgokat már rögtön a csoport nyitómeccsén. Mordekaiser top és Sion mid sorakozott fel a FPX oldalán, de a tajvaniak nem ijedtek meg a brutális frontline-tól, hanem minden erejükkel arra törekedtek, hogy a csapatharcokban tartsák azt a távolságot, ami már nekik kedvez. A 34. percben hiába kezdte el a Baront a FPX, egyszerűen nem volt meg az elég sebzés, hogy gyorsan beszedjék és a Nashor alatt szépen elporladtak. A JT köszönte szépen a lehetőséget és simán elhoztak négy gyilkosságot, majd a Baront is zsebre vágták, majd meg sem álltak a Nexusig. Elsőre még nem sikerült bedönteni a végső célpontot, de a 37. percben végre összejött. Óriási meglepetésre vereséggel kezdte a végső győzelemre is esélyes FPX a 2019--es Worldsöt.

Győztes: J Team

GAM vs SPY

Kiss "Vizicsacsi" Tamás első magyar LoL-osként játszhatott a világ legrangosabb versenyén, de ilyen nagyszerű bemutatkozásra aligha számított. A már jól megszokott Gangplank landolt Csacsi kezei között, amivel ismét megmutatta, hogy nem szabad félvállról venni. Kiváló játékkal dominálta a felső ösvényt, miközben Humanoid vezetésével gyarapodtak a gyilkosságok a Splyce neve mellett. Tulajdonképpen az első perctől az utolsóig esélyt sem adott ellenfelének az európai ötös, teljesen megérdemelten, impozáns játékkal szerezte meg a Splyce első Worlds győzelmét a 2019-es esztendőben. 30 perc alatt mindössze 3 halállal zártak, miközben 9 gyilkosságot szereztek. Erre a teljesítményre lehet építeni a jövőben is. A statok alapján Kobbe és Humanoid húzta most a Kígyók szekerét, de összességében mindenki remekül játszott. 

Győztes: Splyce

A folytatásban Vizicsacsiék Kína bajnokával néznek majd farkasszemet. Október 14-én, hétfőn 17:00-tól érdemes követni az eseményeket, mivel ezen a meccsen a továbbjutás múlhat. A JT elleni vereség megmutatta, hogy sebezhető a FPX, azonban egy ilyen kijózanító pofon után valószínűleg mindent beleadnak majd a kínaiak. Jelenleg a csoport élén állnak Csacsiék, de még 5 forduló van hátra, ami alatt bármi megtörténhet. Bízni kell abban, hogy a GAM elleni formát láthatjuk majd tőlük minden meccsen és akkor nem lehet gond a továbbjutással.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!