Egyedül a G2 magabiztos a csoportkörökben - VB Harmadik nap összefoglaló

Izgalmas napon vagyunk túl, ahol Csacsiéknak majdnem sikerült megfognia Kína legjobb csapatát.

Hétfőn véget ért a VB harmadik napja, ahol leginkább a gyengébb csapatok felébredését láthattuk. Már a napot elkezdő meccs is nagyon izgalmasra sikerült, végül pedig egészen este 9-ig tartottak a küzdelmek. Ha lemaradtál volna róla, akkor most egy összefoglaló keretein belül bepótolhatod nálunk. Természetesen ma sem pihennek a csapatok, a keddi ütemtervet alább láthatjátok:

Invictus Gaming vs. Damwon Gaming

A 2-0-ával kezdő regnáló bajnok a Play-inből bejutó Damwonnal küzdött meg a harmadik fordulóban. Várható volt, hogy nem lesz sima meccsük, TheShy pedig gondoskodott arról, hogy igazi körömrágós csatát láthassunk. Végül viszont a Poppy support és a Kayle mid túl soknak bizonyult, hiszen Rookie Lucian midje a játék korai szakaszában sem tudta megfogni ShowMakert, a late game-re pedig csak még gyengébbé vált. Rengeteg centiken múló csapatharcok után végül az Elder Drake-kel sikerült megfognia a DWG-nek a csoportelsőt, az alsó ösvényen pedig végig meneteltek a győzelemért.

AHQ vs. Team Liquid

Joggal várhattunk egy könnyed meccset a nap második összecsapásán, de az LMS második helyen érkező csapata máshogy gondolta. Félelem nélkül, proaktívan játszottak a Nautilus supporttal, Jensen pedig többször áldozatául esett a hooknak, közel sem játszotta élete meccsét. Oda-vissza repkedtek a pofonok, de a játék középső szakaszában úgy tűnt, hogy az LMS képviselője nyeri meg a meccset. Doublelift elképesztő teljesítménye viszont végig életben tartotta a csapatot, az utolsó csapatharcban pedig Impact döntött úgy, hogy megmutatja a krokodil igazi erejét és egy egészen elképesztő 6600 sebzést ért el 1v3-ban. Az AHQ dzsungelese és támogatója képtelen volt megvédeni innentől a Nexust, a mérkőzés pedig 42 percnyi komoly küzdelem után végül Liquid győzelemmel zárult.

FunPlus Phoenix vs. Splyce

A Splyce egyértelműen az esélytelenek nyugalmával mehetett neki a meccsnek, ám most már zsinórban két meccs óta nem adnak elég tiszteletet Csacsinak, ugyanis egyetlen hősét sem bannolták ki, így ismét a GP mellett tette le a voksát. Ez majdnem be is jött, hisz a játék korai szakaszát Kobbe Veigarja és Humanoid Tristanaja is megnyerte, egy ideig pedig úgy tűnt, hogy szinte esélye sem lesz az FPX-nek. Sajnos DoinB viszont megkapta kedvenc hősét, Ryze-t, akivel az LPL-ben 7 győzelemmel és 0 vereséggel zárt. Ez sajnos most is túl soknak bizonyult, főleg úgy, hogy egy rosszul sikerült harc közben a kínaiak ellopták a Baront és az leászolták Csacsiékat. Innentől sajnos már nem volt visszaút, a csoport legjobb csapatát pedig nem sikerült megfognia az európai csapatnak.

További eredmények:

J Team vs. GAM Esports 0-1

Griffin vs. Hong Kong Attitude 1-0

G2 Esports vs. Cloud9 1-0

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!