Robert Carlos lehet az idei FIFA legjobb ikonja?

Merüljünk el egy kicsit a brazil legenda ikon kártyájában.

Roberto Carlos tipikusan az a játékos, akinek hiába volt egy konkrét posztja, szinte a pálya bármely területén fellelhető volt. Ez az aggresszív játékstílusának volt köszönhető, ugyanis védő létére rengetegszer lépett fel a támadásokhoz. Ez a FIFA-ban sincsen másképp és ha jól betudod építeni a csapatodba, akkor az egyik legjobb védő lehet. Ennek nézünk most egy kicsit utána.

Azt még az elején fontos leszögezni, hogy ha nem szereted azt, ha a védőid fellépnek a támadásokhoz, akkor felejtsd is el Roberto Carlost. Sokak szerint jelenleg a lehető legjobb választás LB pozícióban. Egy 4-3-3 (4)-as felállásban játszott, LB poszton, de természetesen ahogyan azt korábban elmondtam, szinte bárhol megtaláljuk a pályán.

VÉDEKEZÉS

Rendkívül jól védekezik, a bal szélen nem sok támadó tud elmenni mellette, köszönhetően annak, hogy nagyon gyors. Mindemellett még az AI-ja is megfelelően működik, így a közbelépései is remekül működnek. Konkrétan, ha van egy Roberto Carlosod a védelem bal szélén, akkor az ellenfél el is felejtheti a jobbszélsőjét. A pontos labdakezelésének hála a játékszer is biztonságban van nála, jól lehet vele előrenyomulni, illetve passzolni/indítani is. 

TÁMADÁS

Itt lepődtünk meg talán a legjobban. Ki gondolta volna, hogy Roberto Carlos ennyire jó a támadásban LB létére? A bal szélén szinte bármikor számíthatsz rá, ő követni fogja a támadást ebben biztos lehetsz. Képes beindulni is, ezáltal lehet szöktetni is a középpályásokkal a brazil játékost. Rengeteg helyzetet lehet kidolgozni azzal, hogy egy védő is csatlakozik a támadáshoz és RC egy pontosan ilyen játékos. Természetsen a szabadrúgások mögé is bátran és magabiztosan odaállíthatjuk, jó pozícióból nagy eséllyel szerzhetünk vele gyönyörű gólokat. Ha nem is olyanokat, mint amilyet a valóéletben lőtt a franciáknak, de azért szépen ki lehet vele pókhálózni az ellenfél kapuját. 

ÖSSZEGZÉS

Alapjáraton még mindig úgy gondoljuk, hogy Robert Carlos lehet a legjobb választás, ha egy LB újításon gondolkozunk. Minden pénzt megér a kártyája, ha van rá lehetőségünk mindenképp szerezzük be. Nagyon gyors, a védekezése tökéletes és a támadásokból is nagy részt ki vesz. Lehet ennél jobb védőt kívánni? 

Valakinek esetleg megvan? Ti milyen véleménnyel vagytok RC-ről?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!