Így juthat ma tovább a csoportból Vizicsacsi és a Splyce!

A mai nap befejeződnek a B csoport küzdelmei. Vizicsacsinak és a Splyce-nak ez az utolsó esélye, hogy továbbjusson a rájátszásba.

Jelenleg a csoportban a negyedik helyet foglalja el a Splyce, de még minden esélyük megvan arra, hogy továbbjussanak a rájátszásba. Kiss "Vizicsacsi" Tamás már így is óriási eredményt tett le az asztalra, de a playoff lenne csak az igazi átütő siker. A továbbiakban azt elemeztük, hogy milyen forgatókönyv kell ahhoz, hogy Vizicsacsiék a csoport első két helyén zárjanak, ami már elég ahhoz, hogy összejöjjön a playoff!

Aktuális állás

Szép győzelemmel kezdte meg a csoportköröket a Splyce, de utána valami kisiklott. A FPX ellen a meccs legnagyobb részében Csacsiék álltak jobban, de egy kritikus Baron fight megpecsételte a sorsukat. A harmadik meccsen ismét volt esély az európai győzelemre, azonban a sok egyéni hiba miatt újabb vereséget gyűjtöttek be a Kígyók. Az FPP a kezdeti botladozás után úgy tűnik, hogy összeszedte magát, ők az esélyesei a csoportnak. A JT furcsa mód, de kikapott a GAM-tól, így teljesen nyílt három forduló után a csoport.

Továbbjutás variációk

Legegyszerűbb dolog, ha a Splyce mindenkit megver, akkor szinte biztos, hogy 1-2. helyen jutnak tovább a csoportból. Ha csak egy vereség is becsúszik, akkor már el kell kezdeni számolgatni. Az FPX és a JT ellen nem szabad kikapni, mivel a GAM valószínűleg ezen csapatok ellen nem fog váratlan győzelmeket szerezni és akkor a Splyce marad a harmadik helyen. Ha az FPX ellen kikapnak Csacsiék, akkor marad két meccs, amit hozni kell. A GAM Esportsot egyszer már megverték, elég jó esély van rá, hogy újra összejöjjön a győzelem, de a JT ellen mindent bele kell adni, mert ez döntheti el a második hely sorsát, ha a FPX hozza a kötelező 3-0-t. Ha nyer is a Splyce és azonos győzelemmel állnak majd, mint tajvani ellenfeleik, akkor sem lehet még megnyugodni. Tiebreaker dönti majd el, hogy melyik csapat jut tovább a legjobb nyolc közé.

Röviden: Ha vagy a JT, vagy a FPX két meccset nyer a mai nap, akkor biztosan ott lesz a továbbjutást érő helyeken. A Splyce-nek akkor van esélye, ha több, mint egy meccset nyer. Legjobb lenne megverni a JT-t, ha a JT kikap a FPX-től, akkor jöhet a tiebreaker a tajvaniak ellen. Ha megveri a Splyce a JT-t, de a JT újra nyer a FPX ellen és a Splyce kikap a FPX ellen, miközben mindenki megveri a GAM csapatát, akkor nem jutnak tovább Csacsiék. Bízni kell abban, hogy a GAM legalább egy meccset elhoz a FPX / JT ellen és utána már sokkal jobb esélyei lesznek a Splyce-nak. Extrém esetben még a FPX is kieshet, ha a JT 3-0-zik és a Splyce megveri a kínai csapatot a GAM mellett, akkor legrosszabb esetben is tiebreaker meccset játszhatnak Csacsiék. Ha szeretnétek a B csoport összes lehetséges kimenetelét megnézni, akkor kattintsatok ide

Döntetlen

Ha azonos győzelem-vereség aránnyal állnak a csapatok, akkor az egymás elleni mérleg számít. Ebben gyenge most a Splyce, mivel a JT és a FPX is elverte őket. Ha legalább tiebreaker meccsig szeretnének eljutni Csacsiék, ebben az esetben kötelező a győzelem a JT és az FPX ellen is. Nem lesz könnyű menet, de ekkora siker kapujában mindent bele kell adni az európai játékosoknak.

A mai nap első mérkőzése 15:00-kor kezdődik, Vizicsacsi 16:00, 18:00 és 19:00-kor ül majd oda a képernyők mögé. Először a JT, utána a FPX, végül a GAM ellen kell bebizonyítani neki és csapatának, hogy ott a helyük a 2019-es League of Legends világbajnokság rájátszásában!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!