Worlds 2019: Óriásit hajrázott a Fnatic, nem lett csoportelső a G2!

Nem volt kérdés, hogy a G2 továbbjut a csoportból, de a Fnaticnak a sírból kellett visszahoznia ezt a VB-t. Európa örülhet, mivel mindkét csapat és Csacsiék is bejutottak a legjobb nyolc közé.

Vizicsacsiék parádés feltámadása után az európai rajongók a G2-ért és a Fnaticért szoríthattak az A és C csoport utolsó mérkőzésnapján. Amíg Capsék veretlenül várhatták a pénteki összecsapásokat, Rekkleséknek jelentős hátrányt kellett ledolgozniuk. Meglepetésekből és fordulatokból nem volt hiány, az biztos!

A csoport

A papírforma eredmények jöttek is a HKA és a C9 ellen, így a Griffin és a G2 egymás között dönthette el, hogy ki végez az első és második helyen. Az első összecsapásukon Sword és Tarzan is ihletett formában játszott, pillanatok alatt előnyhöz juttatták a koreai liga ezüstérmesét. Főleg Jankos lógott ki nagyon a G2-ból, a jungle-ből nem számíthatott segítségre sem Caps, sem Wunder. A Griffin simán behúzta a meccset, így jöhetett a tiebreaker. Ahol abbahagyta a Griffin, ott folytatta a meccsnap utolsó összecsapásán. Ekkora erődemonstrációra senki sem számított, de ezért szép játék a LoL, mivel az előzetes esélyek simán felborulhatnak. Tudta a G2 is, hogy a Griffin nem véletlen nyerte meg az LCK alapszakaszát kétszer is idén, de ez a stomp intő jel lehet Perkzéknek, ha tényleg a világbajnoki címért jöttek. 22-3-as gyilkosságaránnyal mosta le ellenfelét a Griffin, így ők kaparintották meg az első helyet, a G2 másodikként lépett tovább a negyeddöntőkbe.

C csoport

A VB legerősebb csoportjában három csapat harcolt a továbbjutást érő helyekért. Az SKT háromszoros világbajnokhoz méltóan nyitotta a napot és parádés meccsen kerekedett felül ellenfelén. A Fnatic a másik ágon egy szörnyű mérkőzésen győzte le a CG-t, ezt a mérkőzést valószínű jobb elfelejteni, mivel mindkét gárda hibát hibára halmozott. Közel 50 percig szenvedtek egymással, de ami ezután történt arra tényleg nincsenek szavak. A Fnatic főnix módjára feltámadt hamvaiból és ellentmondást nem tűrő játékkal kényszerítette térdre Fakeréket. Mintha egy másik Fnatic játszott volna háromszoros világbajnok ellen. A Veigar mid + Leona support tökéletesen működött együtt, folyamatosan CC alatt tartották a célpontokat és 27 perc alatt simán behúzták Nemesisék a meccset. Az RNG nem hibázott, ahogy az SKT sem, így jöhetett a nap utolsó mérkőzése, amin az RNG és a Fnatic az életben maradásért küzdött. Hiába tartják nagyon sokan a világ egyik legjobb csapatának még mindig az RNG-t, ezúttal nem az ő akaratuk érvényesült. Első alkalommal nem jutottak tovább a csoportkörökből, ugyanis nem kegyelmezett nekik a Fnatic. Kevés gyilkosságot, de egyoldalú mérkőzést láthattunk, ami után felszabadulhattak az indulatok az európai játékosokból. Rekkles könnyekben tört ki, miközben az egész berlini aréna álló ovációval ünnepelte az S1 világbajnokának óriási comebackjét. Az SKT egyetlen vereséggel jutott tovább, a Fnatic végül 4-2-vel lesz ott a legjobb nyolc között.

Ma legalább hat mérkőzéssel folytatódnak a csoportkörök, ahol eldől, hogy a D csoportból melyik két együttes juthat tovább. Egyelőre nehéz megjósolni a végeredményt, mivel az IG, a Damwon és a Liquid is 2-1-ről várja a mai napot.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!