Hirdetés

A koreai PC bangekben minden második gépen LoL-oznak a játékosok

Átlépte az 50%-os határt a LoL népszerűsége a koreai PC bangekben.

Hirdetés

Az e-sport és gaming egyértelmű fellegvára Dél-Korea. Teljesen máshogy alakult ki ott a modern kultúra, ugyanis saját otthoni gépek helyett már a 2000-es évek elejétől elstartoltak a PC Bangek, amiket leginkább internetes kávézókhoz lehet hasonlítani. A játékosok fizetnek egy adott összeget (Koreában körülbelül 200-300 forint/óra) és annyit játszanak a gépeken, amennyit bírnak miközben ehetnek és ihatnak is. A fiatalok nagy részének az ázsiai országban nincs is gépe, hisz minden idejüket az iskolába és a PC bangekben töltik sokszor éjszakákban nyúlóan. Ennek megfelelően a PC bangek statisztikái szinte az ország egészét lefedik. A League of Legends mindig is az élen járt, de egy rövid időszakra az Overwatch letaszította a trónról, amikor is körülbelül 30% alá csökkent a játék népszerűsége.

Sokan már itt elkezdték kongatni a vészharangokat, de mint kiderült az Overwatch akkoriban tetőzött, manapság pedig már a második helyet sem tudja elfoglalni, miközben a LoL újabb mérföldkövet lépett át. Az elmúlt hét statisztikái ugyanis azt mutatják, hogy a gépek több, mint felén League of Legends-et játszottak a koreai játékosok.

A koreai írásjelek miatt nehéz rájönni, hogy milyen játékokról is van szó a listán, de ne féljetek segítünk!

 1. League of Legends 50,33%
 2. PUBG 9,12%
 3. Overwatch 6,71%
 4. Fifa Online 4 6,25%
 5. Sudden Attack 3,4%

Ahogy láthatjátok a LoL nem csak abszolút első, de még ötször annyian is játszanak vele, mint a második helyezett PUBG-val. A 10. szülinap valószínűleg csak még nagyobb hype-ot kerített a játék körül, a jelenleg zajló VB-ről már nem is beszélve. A LoL egyértelműen ázsiai legnépszerűbb játéka és ezen valószínűleg csak a Riot saját játékai változtathatnak majd.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Hirdetés
2 db hozzászólás
 • Deathwing 7 hónapja
  Vajon Riot is benyal hongkongnak ?
  0 0 Válasz
  • hi_im_lobotomy 7 hónapja Deathwing
   Hát ez aztán tél'leg kellett... És ha be? És ha nem? Nem tökmindegy? Majd biztosan elkezdik ilyen marhaságok miatt törölgetni a challenger playerek a fiókjaikat.
   0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?