Rasszizmus elleni kampány részeként új mezeket mutatott be az EA Sports a FIFA20-hoz!

Rasszizmus elleni kampány részeként új mezeket mutatott be az EA Sports a FIFA20-hoz!

Az UEFA és a FIFA folyamatosan harcol a szélsőséges megnyilvánulások ellen, és most az EA is komolyabban beállt melléjük, ennek jeleként pedig egy fekete fehér mez érkezik a játékba.

Nem csak mez, de címer és stadion dekoráció is érkezik majd a Premier Leaguehez, amellyel a rasszizmus ellen veszik fel a harcot. Nem csak az EA Sports, de maga a Premier League is bejelentette, hogy a FIFA20-ban hamarosan elérhetővé válnak ezek a kiegészítők, és bárki beszerezheti majd a No Room for Racism kellékeit.

Az új mezt egyébként be is mutatták, és olyan játékosok virtuális mása öltötte magára a szerelést, mint Virgil Van Dijk, Tammy Abhram, James Maddison, és Jesse Lingard.

Ezt a kezdeményezést a valódi futballpályákon is lehet majd látni a PL-ben, egészen október 27-ig. Ezzel szeretnék újfent felhívni a figyelmet, hogy nincs helye a labdarúgásban a rasszizmusnak. A legújabb botrány a Bulgária - Anglia Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen történt, mely beszédtéma azóta is a nemzetközi futballban. Azon a meccsen a hazai közönség elképesztő módon szidta az angolokat, akik félidőben már azt is fontolóra vették, hogy nem lépnek pályára a második játékrészben, végül azonban kifutottak a gyepre és 6:0-ára nyertek. Emellett egy FA Kupa összecsapás félbe is szakadt, amiért egy kameruni kapust a bőrszíne miatt értek sérelmek a lelátóról.

Időnkét alább hagy, aztán újra felerősödik, de a rasszizmus és a szidalmazás sajnos mindig jelen van a labdarúgásban. Azonban a vezetők nem hagyják annyiban és időről-időre tesznek azért, hogy talán egy napon végleg száműzhessék ezt a jelenséget a sportból.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!