Megérkezett a PBE-re az Előszezon: mutatjuk a legfontosabb újításokat!

Megérkezett a PBE-re az Előszezon: mutatjuk a legfontosabb újításokat!

Hatalmas változások érkeznek az előszezonban az Idézők Szurdokába, ezeket PBE-n már tesztelhetjük is!

A 2019-es League of Legends világbajnokság és a 10. évfordulós ajándékcunami mellett már gőzerővel dolgozik a Riot a következő szezon bemelegítésén, avagy a 10. előszezonon. A PBE-re, a LoL hivatalos tesztszerverére megérkezett a frissítés, ami alapjaiban változtatja meg a Summoner's Rift felépítését, a Dragonok megjelenését és buffjait, sőt sosem látott interakciókkal is meg kell barátkoznunk. Néhány tárgytól elbúcsúztunk, amíg másokat melegen üdvözölhetünk. Nézzük meg mi várhat ránk hamarosan az éles kliesnben is!

Elemental Rifts, avagy változékony időjárás a Szurdokban

Az Elemental Drake-ek megváltoztatják a Rift felépítését, az anomáliák következtében teljesen más körülményekhez kell alkalmazkodnunk az egyes mérkőzéseken. Minden harmadik Elemental Drake spawnolása előtt átalakul a Szurdok, sőt a továbbiakban már csak ennek a sárkánynak a buffját lehet majd megszerezni.

Infernal Rift

A pokol elszabadul, a falak leomlanak, a bokrok a tűz martalékává enyésznek. Könnyebb flankelés és gyorsabb akciókra lehet számítani, ha az Infernal Drake tűnik fel harmadikként a Szurdokban.

Ocean Rift

Elered az eső és burjánzásnak indul a növényzet. Sokkal több helyre lehet majd elbújni, így a dzsungelben még több harcra és csapdára lehet számítani.

Cloud Rift

Gyorsító levegőoszlopok segítik a meneküléseket, vagy a rajtaütéseket. A skillshotokat is könnyebb lesz dodge-olni, ha karakterünk mozgási sebessége hirtelen megugrik.

Mountain Rift

Új falak emelkednek ki a földből, beszűkül a játszható terület. Az AOE wombo-kombók pillanatok alatt eldönthetik a meccseket, ha a Mountain Drake lesz a Szurdok harmadik sárkánya.

A változtatások fantasztikusak és nagyon egyediek, de még szokni kell a játékosoknak. Ezért ajánljuk mindenkinek, hogy próbálja ki a PBE-n az új térképet, ne éles meccsen lepődjünk meg, hogy hol is vannak az új falak és bokrok. A készítők elmondása szerint, igyekeztek mindkét oldalnak kedvezni az új elemekkel, meglátjuk, hogy ezek a valóságban mennyire válhatnak majd be.

Elemental buffok és Dragon Souls

Maradjunk egy kicsit még a sárkányoknál. Megváltozott néhány bónusz, amit behúzhatunk egy-egy sárkány elpusztításával, továbbá megjelentek a sárkányok lelkei is, amiket a negyedik (az első három mindig különböző lesz) Elemental Drake-ből nyerhetünk ki. Nem lesz többé stackelődés, sőt a negyedik sárkány után azonnal az Elder Dragaon érkezik a Szurdokba.

Infernal bónuszok

  • Infernal Might: százalékos AP és AD bónusz
  • Infernal Dragon Soul: minden 3. másodpercben, a következő támadás, vagy sebző spell kis területre AOE-ban sebez. A robbanó sebzés alkalmazkodik a bónusz AD, AP és Health-hez

Ocean bónuszok

  • Oceanic Will: a hiányzó életerő kis százaléka minden másodpercben visszatöltődik
  • Ocean Dragon Soul: minden kiosztott sebzés után visszatöltődik az életerőnk és a manánk nagy mértékben 3 másodpercen keresztül. Minionok ellen ez kevésbe lesz effektív

Cloud bónuszok

  • Cloudbringer's Grace: az ultimate képesség kap egy kis cooldown reductiont
  • Cloud Dragon Soul: ha eltalálunk egy ellenséget alaptámadással, vagy képességgel az alap abilityk töltési ideje csökken

Mountain bónuszok

  • Mountanious Vigor: százalékosan Armor és Magic Resistet kapunk
  • Mountain Dragon Soul: ha 5 másodpercig nem szenvedünk el sebzést, akkor egy pajzsot kapunk (mint a Malphite passzív). Ez a pajzs a bónusz AP, AD és Health alapján kap értéket

Elder bónusz

Nem lesz erősebb az Elder buff, ha több sárkányt is megöltünk már a mérkőzésen. Egyszerűen kapunk egy rövid ideig tartó, harci bónuszt, amivel gyorsan lerendezhetjük a mérkőzést.

  • Elder Immolation: ha az Elder buff leégette az ellenfél életerejét és már nincs sok neki hátra, akkor egyszerűen kivégzi a buff a célzott hőst. Le lehet védeni a képességet Zhonyával, Kindred ultival és más hasonló képességekkel, ami után újra kezdődik az Immolation, vagyis ismét el kell telnie egy rövid időnek, hogy kivégzés szélére kerüljön az ellenséges hős

Oldalsó ösvények

A side lane-eken kisebb beugrókat alakítottak ki, ahol elbújhat az ellenséges dzsungler, vagy épp mi trükközhetünk a rálátással és megúszhatunk egy-egy húzósabb szituációt.

Megjelent még két bokor a térképen, amik további elrejtőzési lehetőséget biztosítanak mindkét csapat számára.

A változtatások nem értek véget, a következő oldalon jönnek a tárgy és XP módosítások!

Játékmenet változtatások

Az oldalsó ösvényeken és a dzsungelben játszadoztak kicsit a fejlesztők a tapasztalatszerzéssel. A megszokott dzsungeles útvonalak átalakulhatnak, mivel a Krug kevesebbet, a Gromp több XP-t ad. Ha minden a terv szerint alakul, akkor egy vörös-kék buff, egy Gromp + Krug és egy harmadik tetszőleges camp után garantáltan meglépheti a level 3-at a jungler. További segítség, hogy minden camp újraéledési ideje megjelenik majd a minimapon, ezzel még több segítséget kapnak a játékosok.

A Riotnál megváltoztatták a felső ösvényesek XP gyarapodását, ugyanis több tapasztalati pontot hordoznak majd a minionok, így várhatóan hamarabb lépnek majd szintet a toposok. Ez segíthet abban, hogy a hamarabb spawnoló Rift Heraldra nagyobb hangsúlyt fektessenek a csapatok, de a sárkányt nem lesz egyszerű elhozni, mivel a bot lane minionok kevesebb XP-t adnak és összességében a jungle-ből megszerezhető XP-t is csökkentették.

Tárgymódosítások

Kikerült a játékból az Ohmwrecker és a ZZ'rot Portal, ennek köszönhetően a Raptor Cloak sem lesz elérhető többé. A ZZ'rot ugyan volt, hogy sikeresen megragadt a metában, de mára már teljesen kikopott onnan, az Ohmwrecker meg sosem találta a helyét igazán. Sokak nagy örömére kiszedik a LoL-ból a Spear of Shojint is, így a bruiserek aranykora véget érhet. Átalakítás vár a Shurelya's Reverie-re, ami talán segíthet abban, hogy több támogató is megvásárolja ezt a tárgyat. 300 HP, 10 % CDR, 10 % Heal és Shield és 100 % Health / Mana Regen várja az új tulajdonost, akinek összesen 2300 aranyat kell kicsengetnie ezért az itemért. A Statik és Rapid alapját képező Kircheis Shard erősítést kaphat hamarosan, megnövelik a sebzését 50-ről 60-ra, így a Stormrazor is többet proccol majd, 50 helyett 60-80-at szinttől függően.

Változatnak még a Support tárgyakon is, nem kell már őket vásárlással fejleszteni, egyszerűen termelni kell a goldot és maguktól lépnek szintet. A Lethality tárgyak közül az Edge of Night Banshee-hez hasonlóan adja majd a spellshieldet, plusz megjelenik a Sanguine Blade, mint új Lethality tárgy, ami a split pushban segít, ugyanis ha nincs a hősünk közelében más hős, akkor jelentős mértékű attack speed buffot kapunk.

Jövőbeli tervek

Nem pihennek a Riot alkalmazottjai, rengeteg újdonság vár még ránk a közeljövőben. Várhatóan a rúnák közül jelentős átalakítást kaphat a Kleptomancy (random keystone-t (Lethal Tempo, Electrocute stb.) kaphatunk az aranykupacok és elixírek helyett, amik hét másodpercenkét cserélődnek a használatuk után), erősíthetik a Doran's Shieldet, hogy megkönnyítsék a melee karakterek helyzetét, ha ranged ellenfél várna rájuk solo lane-en. Vizuális fejlesztések is várnak még ránk, mivel az új Elemental Rifteket szeretnék tényleg egyedivé varázsolni. Kisebb tárgymódosításokon is dolgoznak még emellett, amiből egyelőre a Stormrazort, mint potenciális buffra váró itemet erősítette meg a csapat.

Ti mit gondoltok a PBE változtatásokról, tetszenek az újítások?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!



League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.

League of Legends - Hihetetlen, idén még az MSI himnuszon is spórol a Riot

A League of Legends világbajnokság himnusza minden évben hatalmas figyelemnek örvend, sokszor még a játékkal nem is játszó embereknek is felkerül a lejátszási listájára egy-egy Worlds-ös zene. Az MSI himnuszára sajnos közel sem ennyire kíváncsiak a játékosok, a Riot 2019 óta most először nem is ad ki zenét a szezonközi eseményhez.