Csacsi a világ egyik legjobb toposával néz szembe, a G2-nak szintet kell lépnie a továbbjutáshoz!

Csacsi a világ egyik legjobb toposával néz szembe, a G2-nak szintet kell lépnie a továbbjutáshoz!

League of Legends - Ezen a hétvégén a profik megkapják az esélyt, hogy megmutassák: ki a legény a gáton!

Az idei év legjobban várt e-sport eseménye elérkezett a legizgalmasabb fázisához, a kieséses szakaszhoz! A világon milliónyi érdeklődő várja tűkön ülve, hogy szombaton a végjáték elkezdődjön. Mi sem bírunk már magunkkal, emiatt is gondoltuk, hogy pár gondolatot a papírra (khm... wordbe) vettünk a párharcokkal kapcsolatban. Mint már a nyári beharangozók során megszokhattátok, most is kíváncsiak vagyunk a Ti véleményetekre is szavazás formájában.

Griffin - Invictus Gaming

Időpont: okt. 26., szombat 12:00

A meccsdömping ezzel a párharccal veszi kezdetét. A Griffin alakulatára mostanában rájár a rúd, ugyanis nem elég, hogy eddig a fontos pillanatban beütött a mentális krach náluk, de egy csomó botrányba is beleszaladtak. Kezdődött mindez azzal, hogy még a világbajnokság kezdete előtt pár nappal az addigi edzőjükkel az útjaik elváltak és elég viharosra sikeredett ez a szakítás, majd jött a hír, hogy a cserejátékosaikkal zordan bánik a szervezet. Az utóbbi miatt már konkrétan a Riot is vizsgálódik. A rengeteg nehézség ellenére vagy talán pont emiatt, de a kezdő ötösfogat lehengerlő teljesítményt nyújtott a csoportkörben. A 3 legmagasabb KDA-val rendelkező játékos mind Griffines (Viper, Chovy, Lehends), de a másik 2 tagra se lehet panasz, mert Sword is előhúzott pár váratlant a cilinderjéből (Jayceszel kb. egyedül is lehozta volna a meccseket), míg Tarzan csak bizonyította, hogy miért gondolják sokan őt a legjobbnak. A regnáló világbajnok ellenben felemás képet mutatott. Elsősorban TheShy, illetve Rookie játékára nem lehet panasz, mivel a legszebb napjaikat idézik, viszont se az alsó ösvényes páros, se az összhang a társak között nem az igazi. DAMWON ezt kíméletlenül kihasználta és most ismét egy hasonló stílusú, valamint kaliberű ellenféllel néznek szemben. A tippek nálunk eléggé megosztóak lettek.

Szerkesztőségi tippek:

Loemifar: IG (3-1)

Aioween: Griffin

Tito: Griffin

Nektek mi a véleményetek?

FunPlus Phoenix - Fnatic

Időpont: okt. 26., szombat 17:00

A kínai bajnok bemutatta, hogy miért imádják rengetegen őket (látványos agresszív játékstílus, illetve metán kívüli választások), de a kritikusokat nem sikerült elhallgattatni. Sokak szerint ez a csapat túlértékelt, mivel ez az első nemzetközi megmérettetésük, még semmit nem bizonyítottak, ennek ellenére az összes szakértő legalább az elődöntőt várta tőlük. Egyelőre nekem Lwx teljesítménye egy kicsit csalódás. Nem játszik rosszul, sőt a statisztikái egészen kiválóak, de mégis legalább egy fokozattal visszavett a nyári szakaszban mutatottakhoz képest. A Fnatic hozta a már mondhatni szokásos európai formát, azaz első héten még ismerkednek a körülményekkel, a szurkolókra ráijesztenek picit, de utána a második héten nem ismernek kegyelmet! Nemesisről már régebben is elismerően nyilatkoztam, de itt az ideje belátni, hogy ő is megérkezett a nagyok közé. Mi az, hogy megérkezett? Szó szerint berúgta az ajtót! Csapata legjobbja eddig és kis túlzással nem volt gyenge meccse. Ha továbbra is tartja ezt a formát és nem erőltetik a Garen-Yuumi párost, akkor méltó kihívója lehetnek a keleti óriásnak.

Szerkesztőségi tippek:

Loemifar: FunPlus (3-1)

Aioween: Fnatic

Tito: Fnatic

Ti mit gondoltok?

SK Telecom T1 - Splyce

Időpont: okt. 27., vasárnap 12:00

A legenda visszatért! Faker és az SKT ismét régi dicső fényében tündököl eddig és ez minden régi motorosnak (köztük nekem is) mosolyt csal az arcára. Sokat írtam már a játékosokról külön-külön, de most csak kifejezetten egy személyre szeretnék fókuszálni, aki nem más mint Clid. Ez a szervezet akkor volt a csúcson, mikor egy Bengi nevezetű idéző tevékenykedett a dzsungelben. Amióta ő nincs, azóta ingatag volt a játékuk és elvesztették az identitásukat (Peanuttal volt egy rövidke fellángolásuk). Ezt a keletkezett űrt sikerült Clidnek betöltenie, aminél nagyobb dicséret szerintem nem létezik. Félelmetes, hogy gyakorlatilag mindenhol ott van. Az amúgy sem tehetségtelen társainak rendre megnyeri az ösvény párharcokat, az alázatáról nem is beszélve. Ő az idei SKT meg nem énekelt hőse. A Splyce kapcsán se egyszerű objektívan nyilatkozni (bár a magyar kötődés miatt talán megbocsájtható). Sorsoláskor én nagyon örültem ennek a párosításnak. Ha a kígyók meglepik a háromszoros világbajnokot, akkor onnantól tényleges végső esélyessé lépnek elő, ha viszont Csacsiéknak itt véget ér a móka, akkor meg honfitársunk olyat mondhat el, amit kevesen: világbajnoki negyeddöntőt játszott minden idők legjobbja(i) ellen. Bár sokan az egyik legunalmasabb, valamint legstatikusabb gárdának tartják a Splycet, sőt egyesek még a szerény hősbázisukat is kritizálják, de hasonlókkal illeték a 2017-es Misfits Gaminget is, aztán majdnem csodát tettek.

Tényleg nem tudom eléggé kihangsúlyozni, de ki tudja mikor szoríthatunk ilyen neves tornán egy szintén ezt a csodálatos nyelvet beszélő egyénnek. Egy szó, mint száz: erősen ajánlott a megtekintés mindenkinek!

Szerkesztőségi tippek:

Loemifar: SKT (3-0)

Aioween: SKT

Tito: SKT

Szavazzatok Ti is!

DAMWON Gaming - G2 Esports

Időpont: okt. 27., vasárnap 17:00

A koreai harmadik is magabiztosan megnyerte a csoportját az észak-amerikai nézők hatalmas bánatára. Náluk is akadozott az elején a gépezet, de az utolsó nap mindenkit zsebre tettek. Ebben legnagyobb szerepe a 2 szóló ösvényesnek volt. Nugurit már sokan TheShyhoz hasonlítják (egyébként az iG Toposát zavarja is ez), míg ShowMaker egyszerűen csak hű a nevéhez és ellopja a show-t a társak elől. Ami gyengeségként felróható számukra az egyértelműen Nuclear. Voltak jó meccsei már az ide Worlds-ön, de alapvetően ő a gyenge láncszem, amit a riválisok is tudnak. Az Európa reménységeként is emlegetett társaság csúnya pofonba szaladt bele a Griffin ellen. Ez a csoport elsőségükbe és a G2-SKT álomdöntőbe került (ugyanis, ha mindketten továbbjutnak, akkor már az elődöntőben összefutnak). Láthatóan megfeküdte gyomrukat a Griffin játékstílusa, itt az esély kiköszörülni a csorbát egy hasonló felfogású ellenféllel szemben. Egyáltalán nem lesz sétagalopp, sőt van rá esély, hogy a párharc idejében az utolsó talpon maradt nyugati csapat legyenek, ami plusz nyomást helyezhet majd a vállukra. Reméljük, hogy simán veszik az akadályt.

Szerkesztőségi tippek:

Loemifar: G2 (3-1)

Aioween: G2

Tito: G2

Nektek mi a megérzésetek?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Képek forrása: flickr.com

Kövess Minket!