Itt a rework: Viszlát Kleptomancy, helló Kaleidostone!

Itt a rework: Viszlát Kleptomancy, helló Kaleidostone!

Merész húzással készül a Riot az előszezonra.

Az átalakított rúnarendszerrel elégedett lehet a Riot, ugyanis a játékosok legnagyobb többsége, köztük a kompetitív mezőny is elfogadta, hogy nincs már mastery pont, nincs már összevásárolható rúnaoldal, hanem kiegyenlítődtek az esélyek. Minden mérkőzés előtt lehetőségünk van személyre szabni a tökéletes rúnaoldalt, a választott hősünkhöz. Nem mindegyik képesség működik azonban úgy, ahogyan azt a Riot szeretné. A preseason tökéletes lehetőséget nyújt arra, hogy a jubileumi 10. szezonra egy átalakított, de mégis ismerős környezetbe csöppenhessünk bele. A Kleptomancy (Kleptománia) átalakítása nagyon nagy hatással lehet a mérkőzésekre, ugyanis több ösvényen is dominálni tudta az adott matchupokat!

Jelenlegi formájában a Kleptomancy

A ranged vs melee párosításokban, Ezrealen, Kayle-en és még jó pár hősön nagyon gyakran választották az idézők a Kleptomániát. Túlságosan nagy aranyelőnyt lehetett kiépíteni a segítségével, mivel a +5 gold mellett számos más jutalom is ütötte az aktív képességhasználókat. Az elixírek és potionök mellett, arannyal teli zsákokat és extra wardokat lehetett felhalmozni az inventorynkban. Ezek a bónuszok általában elegek voltak ahhoz, hogy domináljuk az ösvényt még akkor is, ha esetleg az ellenfél dzsungelese sátrat vert a közelünkben.

Rework utáni Kaleidostone

Az aranyhalmozás immár a múlté és jöhet a Kaleidostone, ami extra keystone-okat biztosít a champion számára. A keystone-ok listája még nem teljes, de olyasmikre kell gondolni, amiknek valamilyen aktív képessége azonnali hatást biztosít. Például az Electrocute, a Glacial Augment, a Grasp of the Undying, a Lethal Tempo, vagy a Fleet Footwork biztosan bekerülhet a kalapba, amiből véletlenszerűen kaphatunk egyet, ha a Kaleidostone rúnát választottuk. Két keystone között 9 másodpercnek (12 távolsági karakter esetében) kell eltelnie, továbbá ha 40 másodpercig nem használtuk a kapott keystone-t, akkor azonnal kapunk egy másikat, ha elhagyjuk a csatát.

Karma, Ezreal, Gangplank, Kennen és Kayle lehet a legnagyobb áldozata ennek a reworknek, de a Sona ADC és Camille top sem fog nagyon örülni a változtatásoknak. Hogy kinek éri majd meg Kaleidostone-t választani? Ez egy kiváló kérdés, mivel általában azért hozunk egy adott keystone-t a hősünknek, hogy azt használjuk egész mérkőzésen. Első ránézésre a Kaleidostone nem tűnik annyira hasznosnak és hatékonynak, mint a Kleptomancy, ugyanis csak ennek a rúnának köszönhetően nem lesz közvetlen előnyünk.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!