Sziklák és fák: carryzd a meccseket Malphite dzsungellel!

Sziklák és fák: carryzd a meccseket Malphite dzsungellel!

Egyre népszerűbb a Predatoros Malphite jungle, de miért is ennyire erős választás ez a hős?

Egy jó dzsungeles képes lehozni az egész mérkőzést. Betud segíteni az ösvényekre, el tudja hozni akár egyedül is a sárkányokat és más célpontokat, miközben megkeseríti az ellenfél erdészének életét, sőt akár belső viharokat is gerjeszthet az ellenfél csapatában. Általában a "report jungler no ganks" sírással már mindenki többször is találkozott, de adunk egy olyan tippet, amivel ezt a kritikát elfelejthetitek. Itt a Malphite jungle, ami lesöpri az ellenfeleket a pályáról!

Rúnák

A karakter kulcsa a Predator rúna, ami plusz mozgási sebességet biztosít már a játék korai szakaszától kezdődően. Emellé nem kell más, mint egy kis plusz sebzés és az ultink töltési idejének extra csökkentése.

Tárgyak

A Hunter's Talisman kezdés elengedhetetlen, ahogy a kötelező AP-s dzsungeles tárgy is. Ha megvan a Runic Echo, utána több irányba is el lehet kezdeni a tárgyak építését. A Morellonomicon mellett, ha igazán érezzük magunkban Jankos - Tarzan - Broxah szellemét, akkor a Mejai's Soulstealer is jó választás lehet, mivel néhány sikeres rajtaütéssel értékes jelzőket szerezhetünk rá. A Lich Bane és a Rabadon elengedhetetlen a maximális burstebzés mellé, a Zhonya főleg akkor hasznos, ha élve akarjuk elhagyni a csatateret.

Játékmenet és stratégia

Nyugodtan lehet vörös erősítésen kezdeni, majd jöhet az AFK farm egészen level 6-ig, ahonnan beindulhat a buli. A Predatorral pillanatok alatt megérkezhetünk a kiszemelt ösvényre, majd jöhet az ulti és rá lehet tenyerelni a billentyűzetre. Egy jó Malphite játékos nagyjából 1 másodperc alatt lenullázza az ellenfél ADC-jét, vagy más papír hősét. Ha sikerült landelni az ultit, akkor nagy baj nem érhet minket, de számolni kell azzal, hogy a pókreflexszel rendelkező ellenfelek esetleg Zhonyával, vagy egy jó Flashsel keresztülhúzhatják a számításainak. Mivel Malphite-nak nincs menekülési képessége, ezért ha beugrottunk a harcba, akkor csak a Flashsel tudjuk menteni az irhánkat. Ezért is érdemes Zhonyát buildelni, mivel a kombó után lesz elég időnk arra, hogy visszatöltődjön a Seismic Shard (Q), ami további potenciális killeket jelent.

A Malphite jungle counterelhető, de még magasabb ELO-ban is lehet meglepetéseket okozni vele. Faék egyszerű az egész karakter, ha támadásról van szó, csak meg kell nyomni az R billentyűt, de az igazán nagy mesterek túl is élik a harcokat. Na ez már igényel nem kevés skillt!

(Borítókép: RaphaelBauduin)

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!