Rekkles -

Rekkles - "Ma többször is előfordult, hogy nem számíthattunk a másikra" - Worlds összefoglaló

A rájátszás két régiója vesztett egy-egy csapatot.

Október 26-án ismét folytatódott a hó eleje óta tartó LoL Worlds, ugyanis elérkeztünk a rájátszás első szakaszához. A négy negyeddöntőből ma kettőt lejátszottak a csapatok és az egyik ág elődöntős párosítása már el is érkezett hozzánk. A vártnál jóval egyértelműbb meccseken vagyunk túl végül pedig Korea és Európa is vesztett egy csapatot.

Invictus Gaming vs. Griffin

Az első három mérkőzés elejét egyértelműen a Griffin dominálta, de az első kettő alkalommal fizikai rosszullét kerülgethette a koreai rajongókat ugyanis a G2-t kétszer porba tipró csapat hozta a szokásos BO5 formájukat és mindkét alkalommal ők vesztették el a meccset nem pedig az iG játszott jól. Ezt nem hagyta büntetlenül a címvédő kínai csapat, ugyanis mindkét meccset játszi könnyedséggel behúzták. A harmadik összecsapáson végre felgyulladt a láng, részben Viper Pentájának köszönhetően pedig könnyedén győzni tudott a Griffin.

Az utolsó mérkőzésen viszont ténylegesen elkezdett játszani az iG és itt már az elejétől a végéig dominált a kínai csapat. Sword teljesítménye kritikán aluli volt a csapat belső problémái pedig valószínűleg rányomták a bélyeget erre a teljesítményre.

Végeredmény: 3-1

Fnatic vs. FunPlus Phoenix

Nagy reményekkel indult neki ennek a szériának az európai közönség, ugyanis relatíve a legkönnyebb ellenfelet kapták meg Rekklesék. Az első mérkőzés nem is indult rosszul, de végül a Garen+Yuumi kombó nem hozta a várt eredményeket, Doinb Ryze játékát pedig öröm volt nézni.

A második meccsen szeretnénk rengeteg jót mondani a Fnatic-ra vagy akár az FPX-re is, de ez sajnos lehetetlen. Tény, hogy a kínaiak könnyedén megnyerték a második mérkőzést is, de szinte semmit sem láthattunk tőlük, mivel leginkább a Fnatic-nak sikerült olyan play-eket alkotni, aminél még a saját ranked bohóckodásunk is jobb lenne. A meccs elején ugyanis 4v3-ban dive-olták be a kínai alsó ösvényt egy GP ulti segítségével, mégis 1-3-as arányban az FPX jött ki belőle jobban. Lwx kapott három ingyen killt, a Varus+Tahm Kench bot lane pedig köszönte szépen és végiggörgette az előnyt az egész meccsen. Nem tudjuk, hogy az izgalom vagy csak simán a rossz kommunikáció miatt sikerült ilyen borzasztóan az a dive, de az egyértelmű, hogy megpecsételte a mérkőzés sorsát.

A harmadik mérkőzésre itt is hatalmas ébredést láthattunk, szinte olyan érzésünk volt, mintha kicserélték volna a csapatok névtábláit ugyanis a Fnatic már 18. percben az FPX inhibitora előtt kopogott. Persze nem lett volna klasszikus EU meccs, ha nem húzzák a kelleténél tovább a meccset, ráadásul Doinb Ryze-a még a vereség árnyékában is ijesztő volt. Végül egy remek csapatharc és Rekkles all-in eldöntötte a mérkőzést, a Fnatic 2019-es VB-je pedig még nem ért véget.

A széria befejező meccse sajnos ugyanolyan lett, mint az előző csak éppen a kínai csapat számára. A 16. percben már Inhibitor torony esett, a Fnatic pedig nagyon elveszettnek tűnt. Szerencsére a meccs közepére már visszatértek, Hylissang pedig a Pyke pickkel megpróbált minden tőle telhetőt elkövetni, hogy ötödik meccset faragjon a szériából. Doinb Ryze-zal viszont egészen elképesztő volt ismét, valószínűleg az iG bannolni fogja a játék egyik leghíresebb hősét régiós ellenfelük ellen.

Végeredmény: 1-3

Vasárnap ismét két európai csapatnak is szurkolhatunk, ugyanis először a Splyce és az SKT, majd a G2 és a Damwon Gaming csap össze az elődöntőbe jutásért.

Ahogy az lenni szokott, a meccsek után jöhetett a sajtótájékoztatót, ahol bizony Rekkles kemény szavakkal illette a csapatát. A legérdekesebb részeket kiragadjuk most nektek, a teljes riportot pedig a lenti videóban nézhetitek meg.

"Ebben az évben a csapatnak megvoltak a hullámvölgyei, volt amikor nagyon jól ment, de volt olyan is, hogy bizony nem találtátok magatokat. Mire emlékeztek majd ebből a szezonból, mit jelent majd 2019?

Rekkles: Őszintén, ez az év nem volta legjobb. Nagyon sokat küzdöttünk és nem mondhatnám, hogy volt olyan pont, amikor mindenki azt tudta mondani, hogy teljesen elégedettek vagyunk a játékunkkal. Azt hiszem jövőre az lesz a legfontosabb, hogy mindenki megtalálja amit keres, hogy igazán egy csapat legyünk, mert ma bizony többször is előfordult, hogy nem számíthattunk a másikra."

Ha szeretnél részt venni aktuális nyereményjátékunkon, ahol 10 VB-gömböt sorsolunk ki, kattints ide a részletekért!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.