"Ha mindenki házon kívül hagyja az egóját, abból csak jó dolgok születhetnek" - Vizicsacsi

Vizicsacsi egy saját cikkben mesélt a Splyce-ról és az elmúlt évekről.

A ThePlayersLobby az egyik legérdekesebb e-sport hírportál. A szerzők nem maguk írják a cikkek nagy részét, hanem játékosokat, edzőket, tulajdonosokat kérnek fel arra az e-sport világából, hogy írjanak egy cikket, amit ők utána persze kicsinosítanak és lektorálnak. Rengeteg cikket láthattunk már több játékostól is, nemrég éppen a Splyce dzsungelese Xerxe írt, amiben a kreativitásáról és a Splyce-os jövőjéről írt. Várható volt, hogy nem ő lesz az egyetlen Splyce játékos, akit felkérnek erre, a második választásuk pedig nem más, mint Kiss 'Vizicsacsi" Tamás lett. Csacsi nem csak a jelenlegi csapata erősségeiről és gyengeségeiről beszélt, de a UoL-os és Schalke-s időkbe is belekóstolt, ami mellett a csapategység és a hangulat fontosságát firtatta.

"Jó helyen vagyok

Tavasszal egy teljesen új csapatba csöppentem bele, a Splyce Kobbe köré épített fel egy ötöst, most pedig hirtelen már a VB rájátszásában játszok. Még mindig nem fogtam fel teljesen. Egy sikeres kalandon vagyunk túl és megmutattuk, hogy milyen fontos a csapategység és a szinergia a játékosok között. A teljesítmény egyenes arányos azzal, hogy miként működik együtt a csapat a játékon kívül is.

Ez sokban emlékeztet a UOL-os időszakomra, bár ott harmadjára sem sikerült elérni a VB-t(...) A Schalke 04-es időszak kemény volt, mert a csapategység nagyon nem volt ott a tavaszi szezonban. Szerencsére Amazing érkezése sokat segített, egy igazi vezér a játékon belül és kívül is, mindig ott volt mindenkinek és meghallgatta a problémákat. Még úgy is, hogy rengeteg veszekedés volt nyáron, részben ez is segített abban, hogy bejussunk a Summer Split döntőjébe.Ebben az időszakban rengeteget tanultam a csapategység fontosságáról. Ha szerettek együtt játszani a társakkal vagy akár a játékon kívül is szeretsz velük lenni, akkor mindig ott vagytok egymásnak és ez a játékban is megmutatkozik. Ahelyett, hogy mindenki védekezne szabadon és részletesen beszélhetünk egy-egy témáról mert tudjuk, hogy a nap végére úgy is ott leszünk egymásnak. Amikor valakinek a hibáit emeljük ki, akkor nagyon fontos megoldásokat is nyújtani. Enélkül egyszerűen nincs fejlődés a bizalom pedig elillan. Rengeteg gyengébben teljesítő csapatnál láthatjuk ezt, senki nem veszi a fáradtságot, hogy a másik önbizalmát is felépítse.

Amikor a Splyce megkeresett nagyon fontosnak tartottam, hogy tudjam milyen játékosokkal és edzőkkel dolgozom majd. Körülbelül másfél órát beszélgettem velük, de hamar rájöttem, hogy mennyire egységesek az edzők, mindenkinek más szerepe volt, de remekül dolgoztak együtt. Nincs még egy ilyen csapat, ekkora edzői gárdával a színfalak mögött, körülbelül hat, de talán több ember is folyamatosan adatokkal szolgál nekünk scrimek után, hogy fejlődhessünk(...)

Egyértelműen Norskerennel akartam játszani és ennek hangot is adtam, nem csak azért mert egy remek játékos, hanem azért is, mert pozitív és egy remek ember. Humanoidot akkoriban még nem ismertem, de bíztam az edzőkben. Egy újonc volt, de úgy gondoltam, hogy könnyen kinevelhetjük. A szervezet rengeteget segít nekünk akkor is ha kérjük, de akkor is amikor nem. Ez rengeteg terhet levesz a vállunkról. Már az elején nagyon jó csapategységet építettünk ki, mindenki kedves volt a másikhoz és alig várta, hogy együtt játszhassunk. Ha egy új meta pick bukkan fel akkor nagy esély van rá, hogy mi már egy ideje dolgozunk rajta.Még úgy is, hogy az emberek alábecsültek minket, tudtam, hogy jó döntést hoztam. Egy idő után már nem azt firtatták az emberek, hogy jó csapat vagyunk-e, hanem azt, hogy csak a játék késői szakaszában tudunk nyerni. Szeretem amikor egy olyan pozícióban vagyok, ahol tudom, hogy az emberek hallgatnak a véleményemre. Ezért érzem úgy, hogy sokkal jobb itt nekem a Splyce-ban(...)

Egy csapat nem 5 sztárból, hanem 5 olyan játékosból áll, akik tudnak együtt dolgozni. Kell egy játékos, akire figyelnek, ha nem mennek túl jól a dolgok, de emellett az edzőket is hagyni kell beleszólni a dologba. A pozitivitás és a fejlődésre való koncentrálás a legfontosabb egy csapat életében. Ugyanez igaz az edzőkre is, ha egy sztár van a csapatodban nem engedheted, hogy privilégiumai legyenek a többiek felett. Mindenkit egyelően kell kezelni.

Ha pedig mindenki a házon kívül hagyja az egóját, abból csak jó dolgok születhetnek."

Ha szeretnétek végigolvasni Vizicsacsi teljes cikkét angolul ITT megtehetitek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!