Rúnák, hősök és statok - Ezzel tolta Csacsi a világbajnokságon

Rúnák, hősök és statok - Ezzel tolta Csacsi a világbajnokságon

Úgy néz ki, hogy a Grasp of Undying egyértelmű befutó, a tank metára pedig mindennél nagyobb szüksége van Csacsinak.

Nem csak Vizicsacsi, de Splyce is történelmet írt a 2019-es VB-n. A csapat végre eljutott legalább a Play-inig 2016 óta először, majd a csoportot is sikeresen vették kiejtve a CJ Teamet és a GAM-ot. Szerencsétlenségükre az ellenfelek kihúzásánál már tőlük fordult el a Fortuna, ugyanis vitathatóan a legerősebb ellenfelet, az SKT-t kapták meg. Meglepő módon viszont szépen helytálltak és egy meccset még sikerült is behúzniuk leginkább Kobbe teljesítményének köszönhetően. Csacsit rengeteg kritika érte az elmúlt időben legyen az jogos vagy éppen jogtalan, de a VB-n egyértelműen sokkal jobban játszott mint a LEC végső szakaszában. Vitázhatunk arról, hogy Khan Quinnje ellen tényleg szabad-e ennyiszer meghalni, de szerény véleményem szerint túl sokat nem tehetett abban a párharcban.

Ezzel egyébként rengeteg nemzetközi tapasztalatot szerzett az egész gárda és Csacsi is, aki összesen 20 meccset játszott le a Play-innel együtt, nézzük is meg a statisztikákat és a magyar toppos teljesítményét.Ahogy láthatjátok leginkább a Grasp of Undyingot preferálta Csacsi, ami GP-re egyértelmű választás, ellenben Gnarnál és Cho'Gath-nál egyértelműen az ellenfél kiléte dönti el, hogy milyen rúnát hoz. Kennenre akkor sem hozott Kleptot, amikor alkalmas volt rá a párharc, mivel Aatrox ellen szépen kifarmolhatta volna, de mégis a biztonságosabb Phase Rush mellett döntött. Összesen egyébként GP-vel játszotta a legtöbb mérkőzést, egészen pontosan hatot. A sokszínűségre egyébként nem lehet panasz, mivel összesen 9 hőssel játszott, míg Theshy csak hattal, Khan pedig összesen nyolc hőssel próbálkozott idáig.

Cho'Gath-ból, Gnarból és Ornnból szívesen láttunk volna többet, de mindez persze nem csak rajta múlik, az egész csapathoz illeszkednie kell a választásának. A legjobb KDA-ja egyértelműen Cho-val lett, míg Poppyval és Renektonnal komolyan szenvedett a világ egyik, ha nem a legjobb felső ösvényese, Khan ellen.

Szerencsére ha valamire emlékezünk majd Vizicsacsi teljesítményéből az egyértelműen az FPX elleni második csoportmérkőzés lesz, ahol 7-1-7-ben végzett és gyakorlatilag a Rupture-ök 80%-a betalált az ellenfélre. Persze ott Xerxe is nagyot ment, de egyértelműen ők ketten verték el Kína legerősebb csapatát.

Reméljük, hogy nem most láttuk utoljára Csacsit egy VB-n és akár jövőre is szurkolhatunk a legsikeresebb magyar LoL profinak.

 OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!