Erődemonstráció: 2019 Worlds Play-in rájátszás 1. nap összefoglaló

Erődemonstráció: 2019 Worlds Play-in rájátszás 1. nap összefoglaló

Az esélyesebb csapatok győzelmével kezdődött a 2019-es LoL világbajnokság play-in playoff szakasza.

Ma este 18:00-tól Vizicsacsi és a Splyce küzd meg a 2019-es Worlds csoportköréért, de nem lesz könnyű dolga a legeredményesebb magyar LoL-osnak egykori csapata, a Unicorns of Love ellen. Mielőtt azonban lengetni kezdenénk a magyar zászlót és a kereplőket, tekintsünk vissza a play-in knockout stage tegnapi két mérkőzésére!

Damwon Gaming vs. Lowkey Esport

Korea harmadik legerősebb csapata papíron jóval esélyesebb volt, de az első mérkőzésen Celebrity vezetésével és egy őrült lane swappel sikerült meglepetést okoznia a vietnámi ötösnek. Tristana két csapatharcból is hármas gyilkosságokkal jött ki, így nem volt kérdés, hogy csak azon múlt a Lowkey győzelme, hogy sikerül-e életben tartani az ADC-t. Hiába a pokolian erős Tristana, a meccs mégis a Damwon kezében volt, azonban az utolsó pillanatban sikerült eldobni a biztos győzelmet, így meglepetésre a Lowkey szerezte meg a vezetést.

A Bo5-ös széria többi mérkőzésén beigazolódott a papírforma. Hiába játszott Yasuo ADC-t, Yuumi supportot, vagy Taliyah jungle-t a Damwon, három meccset húztak be zsinórban, így sima 3-1-gyel jutottak be a csoportkörbe. Egyénileg és csapatszinten is ellenfele fölé nőttek Nuclearék, így a B vagy D csoportban folytathatják a küzdelmeket.

Győztes: Damwon Gaming

Clutch Gaming vs. Royal Youth 

Sokkal simább diadalt aratott az NA LCS-t képviselő CG, Cody Sun vezetésével gyakorlatilag lemosták ellenfelüket. Az első meccsen Huni Rumble-je jelentette a megoldhatatlan problémát a török csapatnak, majd Damonte és Cody Sun mutatta meg, milyen az, amikor igazán ott vannak fejben. Nem láthattunk furcsa választásokat, sem hatalmas akciókat, egyszerűen a jobb ötös diadalmaskodott sima 3-0-ra. A Clutch ezzel megváltotta a jegyét a B vagy C csoportba.

Győztes: Clutch Gaming

Ma 13:00-tól a Hong Kong Attitude játékosai és az Isurus Gaming idéző ülnek le a képernyők mögé, hogy megmutassák ország-világ előtt nem véletlen jutottak tovább a csoportjukból. A mérkőzésük után következik a Splyce és az UoL összecsapása, ami papíron 18:00-kor kezdődik. Ez az időpont abban az esetben módosulhat, ha a HKA és az ISG túl hamar lezavarná a párharcát. Tegnap 16:45-kor kezdte meg az első meccsét a CG és a RY, így már érdemes 16:00-tól figyelni a Riot Games hivatalos csatornáját, nehogy lemaradjatok Vizicsacsi meccseiről.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!