Négy mérkőzés és közel 200 kill döntött a kínai házielődöntőn

Hatalmas meglepetésre kínai csapat jutott a döntőbe.

Szombat délben elkezdődött az év legrangosabb LoL versenyének első elődöntője. A kínai házidöntőt tartó IG és FPX hihetetlen tempóban kezdte el a meccset és igazi LPL hangulatot hoztak el Madridba. Hol öröm, hol borzalom volt nézni ahogy a két csapat játszott, hisz az agresszió nem mindig fizetődött ki, ha viszont igen, akkor elképesztő harcokat, dive-okat és quadra killeket láthattunk. Az FPX egyértelműen esélyesebbnek tűnt már az elejétől kezdve, de nézzük is meg, hogy hogyan zajlott le az első elődöntő és végül ki jutott be a döntőbe.

Már a nap első mérkőzésén nagy meglepetéssel érkezett az FPX, ugyanis Qiyana dzsungelt és Predatoros Rumble Midet hoztak be. Eleinte úgy tűnt, hogy nem igazán működik majd, de Doinb mindent feltett egy lapra és szinte megállás nélkül kezdett el roamolni. Ahova ment ott killek követték és hamar 8-2-ben találta magát. A halálos Qiyana-Rumble kombó ellen egyszerűen nem volt ellenszer és könnyedén zsebre tették az első meccset.

A második meccsen is az FPX kezdett jobban, de az IG tapasztalata a játék közepén felülkerekedett a rossz teljesítményen. Rookie Lucian midje egyszerűen megállíthatatlan volt, miközben TheShy-t az összes csapatharcból kizárta GimGoon a Mordekaiserrel. Ez végül nem számított ugyanis egy utolsó jó csapatharc után sikerült végigtolnia az IG-nak a középső ösvényt és megnyerték a meccset.

Érdemes megemlíteni, hogy ez az összecsapás rekordot is döntött, ugyanis összesen 59 gyilkosságot láthattunk, ami a VB-k történelme során a második legtöbb egy elödöntőben, egyedül az RNG és a Fnatic tudott nagyobb fiestát varázsolni 2013-ban.

A harmadik és a negyedik meccs viszont egyértelműen az FPX kezében volt, a széria harmadik összecsapásán Ning kapta meg ismét Qiyanat, ami azonnal halálra is ítélte az IG-t. Ez volt az elődöntő legegyértelműbb pályája, 20-8-ra 26 perc alatt tudott nyerni az FPX. Nem csak Ning Qiyana-ja, de Doinb elképesztő Nautilus midje is túl erősnek bizonyult, ugyanis az utolsó meccsen leginkább ő és az iszonyatos engage tudott carry-zni egy agyonfeedelt 20 Mejai stackkel rendelkező TheShy Kayle ellen. Itt is több, mint 50 gyilkosságnak lehetünk szemtanúi a 4 meccs pedig legalább 10 LCK összecsapással ért fel.

A végeredmény tehát 3-1 a főnixek javára, így ők várhatják a döntőben az európai vagy éppen koreai ellenfelet. Holnap ugyancsak délben kezdődök az MSI döntő visszavágója, ahol kiderül, hogy elég-e még egyszer Fakerék ellen egy európai szupercsapat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!