A profi élőben gyalázta ellenfelét és leköpte az EA logót, Kurt0411 1 éves eltiltást kapott

A profi élőben gyalázta ellenfelét és leköpte az EA logót, Kurt0411 1 éves eltiltást kapott

Ugyan a meccset egyenlőre hozta, de a mérkőzés utáni percekben Kurt nem tudott megálljt parancsolni frusztrációjának.

Ha valaki követi a FIFA e-sport oldalát legalább egy kicsit, akkor vélhetően találkozott már Kurt0411 nevével és persze profi meccseivel is. A máltai játékos az utóbbi években több nagy versenyen is ért el eredményeket, de sajnos mostanában nem csak arról volt híres, hogy milyen jól játszott. 2018 októberében 2 hónapra kizárták az EA versenyeiről, majd 2019 márciusában ismét megkapta a tiltást. A hivatalos indoklás az volt, hogy Kurt megsértette az EA Magatartási Szabályzatát, nem is egyszer. Viszont márciusban a ban mellé érkezett egy utolsó figyelmeztetés, miszerint a következő szabálysértés esetén sokkal erősebb büntetésre számíthat majd.

Az újabb incidens pedig nem is váratott magára sokáig, hiszen egy meccs után Kurt agyvize felment és a következő jelent játszódott le élőben.

A történet ott kezdődik, hogy Kurt nem igazán szívleli a FIFA legújabb epizódját, ezt eddig sem rejtette véka alá. Ettől függetlenül a profi karriert nem adta fel és miután az EA igazán nem reagált a kijelentéseire magasabb fokozatba kapcsolt. Először is nem éppen nyomdafestéket tűrő szavakkal savazta a FIFÁt és persze a készítőket, de még ez sem volt elég. Egy pillanattal később egy EA logóval ellátott zászló került elő, amit még párszor le is köpött, hogy nyomatékosítsa mit is érez.

Ezek után az EA sem maradt rest, repült a kitiltás és persze a hivatalos indoklás is, mi most csak egy részletet ragadunk ki, a teljes dokumentumot itt olvashatjátok el.

"Kurt0411 több esélyt is kapott és minden egyes büntetése után elmondtuk neki, hogy a következő szabálysértés egyre durvább következményeket von majd maga után. A fenti szabálysértés ténye már nem tartozik a játék hevében kimondott sértések körébe, itt már az ellenfelek, az EA alkalmazottainak és más profi vetélytársak zaklatásáról van szó. Ez pedig elfogadhatatlan."

Kurt válasza erre a következő volt:

"Nem lesz több stream és persze videókat sem csinálok többet. Úgy néz ki, hogy a zsarnoknak nem tetszett, amit mondtam és én is tudom, hogy voltak köztük igencsak durvák is. ti tudjátok, hogy szenvedélyes vagyok, ami a szívemen az a számon és ebben az esetben ez úgy tűnik, hogy büntethető."

Úgy tűnik, hogy a srác elérte azt amit akart, kitiltották. Az egy dolog, hogy a játék hevében az ember sokszor olyat mond, amit később megbán. De van olyan szint, amit nem érdemes átlépni, hiszen a fenti példa mutatja, hogy van egy pont, amikor a fejlesztőknél is elpattan valami.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!