Minden e-sport nézettségi rekordot megdöntött a G2 vs SKT LoL VB elődöntő!

Minden e-sport nézettségi rekordot megdöntött a G2 vs SKT LoL VB elődöntő!

Őrületes számokat hozott a VB döntőnek is beillő G2 vs SKT elődöntő.

A FunPlus Phoenix 3-1-es sikerével eldőlt, hogy nem lesz címvédés a 2019-es League of Legends világbajnokságon. Vasárnapra már csak egyetlen kérdés maradt megválaszolatlanul, hogy a G2 felül tud-e kerekedni a háromszor világbajnok SKT-n. A Riot elégedetten csettinthet, ugyanis a két gigász csatája bekerült az e-sport történelemkönyvébe, mivel ez volt a valaha volt legnézettebb e-sport mérkőzés!

A számok önmagukért beszélnek. A G2 Esports utolsó európai csapatként jutott el a legjobb 4-ig, amíg az SK Telecom T1 mögött egész Dél-Korea felsorakozott. Capsék idén mindent megnyertek, amin elindultak Legyen szó a LEC tavaszi és nyári szezonjáról, vagy az MSI 2019-ről. Ilyen eredményekkel a hátuk mögött óriási esélyesei a Worldsnek, de az SKT-t sosem lehet leírni.

Ilyen előzményekkel vágtak bele a csapatok a Bo5-ös szériába, aminek első meccsén rögtön megmutatta Perkz és csapata, hogy hiába az előzetes esélylatolgatás, ők bizony nem érik be kevesebbel, mint a garantált második hellyel. Az SKT mindössze egyetlen meccset tudott csak elhozni, így 3-1-gyel a G2 jutott be a döntőbe, ahol megismétlődhet a tavalyi nemzetek csatája. Ismét egy kínai csapat néz farkasszemet egy európai klubbal, azonban a mutatott játék alapján a fogadóirodáknál nem a FunPlus Phoenixre van a kisebb odds.

A közel 4 milliós nézettség abszolút rekord főleg úgy, hogy ezekben a számokban nincsenek benne a kínai közvetítés statisztikái. Külön érdekesség, hogy a YouTube lenyomta maximális nézőszámban a Twitchet, miközben a Riot Games hivatalos csatornáján az 500 000-s egyidejű nézőszámot is túllépte a mutató. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy voltak olyan bárok, irodák, baráti összejövetelek, ahol egyetlen képernyő előtt több tucat ember is szurkolt kedvencének. A FPX vs G2 valószínűleg nem nyomja majd le ezeket a számokat a kínai adatok nélkül, de abban biztosak lehetünk, hogy november 10-én 13:00-tól egész Európa és egész Kína egy emberként sorakozhat fel a G2 és a FPX mögött.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!