Töltés közben folyamatosan kifagy a LoL? Nem vagy egyedül!

Töltés közben folyamatosan kifagy a LoL? Nem vagy egyedül!

Rengetegen panaszkodnak már miatta, de úgy néz ki, hogy kezd megoldódni a probléma.

Hamarosan ott tartunk, hogy az első kétszámjegyű szezonhoz érkezik a League of Legends. 10 év alatt a játék rengetegszer alakult át és lett jobb, szebb az évek során. Egyedül egy dolog hibádzik még mindig, az pedig a kliens. Nem volt olyan időszak a játék történelmében, amikor ne panaszkodhattunk volna valamiért a kliens állapotáért. Néha már a meccs elfogadásánál elakadunk, rosszabbik esetben hőst nem tudunk választani vagy bannolni, néha pedig az is előfordul, hogy be se tölt a játékunk csak a 85. próbálkozásra. A legutóbbi frissítéssel ez az utóbbi probléma ismét előkerült és néhány játékosnak akár 2-3 meccsenként is megkeserítette az életét.

A probléma maga egyszerű, hisz én is sokszor találkoztam vele, így saját szemszögemből is elmondhatom, hogy milyen roppant idegesítő hibáról beszélünk. A töltés végső fázisában szokott úgy dönteni a kliens, hogy rommá fagy, miközben a bal felső sarokban megáll a ping számláló. Ezután legtöbbször se az alt+f4, se a ctrl+alt+del nem segít, egyedül a szuper alt+f4 nevű finisher tudja leállítani a játékot. Enélkül viszont jó párszor nekem is újra kellett indítanom a játékot, emiatt pedig volt, hogy a játék kezdete után csak 5 perccel tudtam visszacsatlakozni.

Egy Riotos dolgozó nem is olyan rég szólt hozzá a Reddit threadhez, hogy megoldást egyelőre még nem tudnak nyújtani, de tudnak a hibáról és a 9.22-es frissítés után érkezik egy hotfix, amivel remélhetőleg megoldják a problémát.

Frissítés (11.05. - 14:45): Ha minden igaz, a fejlesztők a fentebb említett problémát már sikeresen orvosolták, így aki még továbbra is ilyen, vagy bármilyen hasonló hibát tapasztal, annak javasolt a Hextech javítóeszköz használata, melyről ide kattintva minden részletet megtaláltok.

Fontos külön megemlítenünk, hogy sokan azért tapasztalnak kliensbeli problémákat, mert nincs karbantartva a gépük. Nincsenek frissítve a driverek, vagy épp rosszak vannak fent, és bármilyen hihetetlen, még akár egy tűzfal beállítás is okozhat fejfájásokat. Tartsátok mindig naprakészen gépeteket, hogy az ilyen hiba lehetőségeket biztosan kizárhassátok!

Nagyon reméljük, hogy a 9.22-es frissítés tényleg megoldást nyújt majd és nem kell többször azért imádkoznom, hogy betöltsön a játék.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!