Diamond 2-ig jutott egy idéző Aurelion Sol dzsungellel

Diamond 2-ig jutott egy idéző Aurelion Sol dzsungellel

Az Aurelion Sol main idézők nagyon durva dolgokra képesek, itt a legújabb őrület, a jungle taktika.

Gyorsan szögezzük le az elején, hogy mindez az EUW szerveren történt, ami köztudottan a legerősebbek közé tartozik. Lyaphine már korábban is Aurelion Sollal játszotta a ranked mérkőzéseit, azonban ezt miden tette, ahol ritkán, de előfordul a karakter. Az S9-ben nem akarta elhanyagolni a kedvenc hősét, de már unta a középső ösvényes párharcokat, ezért úgy döntött, hogy ellátogat az erdőbe. Annyira megtetszett neki ez a szerep, hogy egészen Diamond 2-ig jutott a játék egyik legkülönlegesebb championjával.

A taktika akkor működik a legjobban, ha kevésbé mobilis hősök tartózkodnak az alsó ösvényen, akiken könnyedén rajtaüthetünk a Q + E kombóval. Rúnából az Aftershock a legjobb választás, ami kellő tankosságot biztosít ahhoz, hogy ne countereljenek minket miközben lelkesen farmoljuk a passzív képességünkkel a dzsungeles szörnyeket. Ha kellően gyakorlottak vagyunk a szörnyek kite-olásában, akkor életveszteség nélkül tudjuk letakarítani a campeket, így mindig fenyegetést jelenthetünk az ellenfelekre.

A legnagyobb hátránya a hősnek, hogy nem lehet elrejtőzni a bokrokban, cserében nagyon mobilis, ha messziről kell megérkezni a harcokba. Fürge ujjakra van szükség, hogy gyorsan elsüssünk egy dupla Q-t, ha hirtelen szaladunk bele nem kívánatos ellenfelekbe, de ezen kívül nem kell túlságosan megerőltetni magunkat. Az E miatt érdemes felmérni az érkezés helyét, utána csak végig kell néznünk, ahogy átsüvít karakterünk az összes akadályon, miközben egyre nagyobbra hízik a Q-ból kilőtt galaxisunk.

Összességében a hős 45 %-os győzelmi arányt hoz jungle-ből, de Lyaphine esete is jól mutatja, hogy még az ilyen furcsa választásokban is van potenciál, ha értő kezekbe kerül.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!