Több amerikai játékos kapott büntetést a Weekend League machinációk miatt

Több amerikai játékos kapott büntetést a Weekend League machinációk miatt

Az Egyesült Államok profi FIFA játékosai nem éppen etikus módon értek el jó eredményt a Weekend League-ben és nem ez volt az egyetlen ballépésük.

A történet onnan indul, hogy a Weekend League nem babra megy, főleg a legmagasabb szinteken. Egy-egy kiemelkedő helyezés, egy top 100-as hétvége, akár több száz ezer Coint is érhet, ami bizony nagyon sok embert hajthat arra, hogy egy kicsit megpróbáljon javítani az esélyein. A profi játékosok közül sokaknak van 'halálbiztos' stratégiája, hogy is kell tolni a játékmódot. Van, aki arra esküszik, hogy egyből le kell pörgetni a meccseket, de valaki szerint jobb mindent a legvégére hagyni. Persze ezek mind csak feltételezések, de az amerikai profik egy lépéssel továbbmentek.

A hírek alapján létezik egy privát Discord csatorna, ahol ott vannak a legjobbak az Egyesült Államokból és megpróbálják úgy irányítani a dolgokat, hogy hétvégente egymást ne kapják. Így alapvetően gyengébb ellenfeleket dobhat nekik a gép, ami bizony könnyebb meccseket jelenthet. Már ez a lépés sem túl etikus, de itt a dolog még nem áll meg. Pár kiszivárgott kép alapján a játékosok nem álltak meg itt. Kiderült, hogy nem csak elkerülni akarták egymást, hanem népszerű streamereket próbáltak 'levadászni', hogy tönkretegyék az ő eredményüket. Alább RunTheFutMarket képét láthatjuk, aki éppen elég jó szériában volt, amíg a profik ki nem pécézték maguknak.

Az EA persze nem hagyta szó nélkül az esetet és egyből nekikezdtek a tisztogatásnak. Az első körben több embert is felfüggesztettek, kötük Chris 'NYC:Chris' Holly is fennakadt a rostán. Kiderült, hogy a New York City FC tehetsége is kivette a részét a fentebbi dolgokból. Holly azóta egyébként már bocsánatot kért a rajongóitól és azt ígérte, hogy változtat a dolgokon.

A büntetése felfüggesztés volt, azaz nem vehet részt a következő két profi FIFA eseményen. Hogy a srác tényleg megbánta a tettét az jó kérdés, az egyszer biztos, hogy ilyen dolgokkal sajnos nem most találkoztunk először és vélhetően ez nem is az utolsó.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!