Kövesd te is a PUBG Global Championship mérkőzéseit!

Kövesd te is a PUBG Global Championship mérkőzéseit!

A világ legjobb csapatai több millió dollár összdíjazásért küzdenek meg egymással a torna folyamán. 

2018 végén a PUBG Corp. úgy határozott, hogy kézbe veszik a játék e-sport szféráját és egy öt éves terv keretein belül régiónkénti ligákat hoznak létre, ahol a legjobb profi csapatok mérkőzhetnek meg egymással. A versenysorozatok 2019-ben szépen el is indultak és a három részre osztott szezonok, kiegészülve a hivatalos nemzetközi eseményekkel elvezettek a nemrégiben indult PUBG Global Championship-ig.

A tornát nagyjából úgy érdemes elképzelni, mint a League of Legends World Championshipet vagy a Dota 2 The Internationalt, mivel az eseményen a régiós bajnokságok legjobb csapatai küzdenek meg egymással a dicsőségért és a 3 millió dolláros összdíjazásért. A november 8-9 között megrendezett csoportkör során 32 alakulat esett egymásnak, melyből a november 15-17 között tartandó Elődöntőre csupán 24-en maradtak. A formátum alapján a továbbjutókat három csoportra osztották és mindenki 6 meccset játszik mindenkivel a hétvége folyamán, (A vs. B, B vs. C, C vs. A). A csapatonkénti 12 meccs után a legjobban teljesítő 16 jut tovább a november 23-24 között megrendezésre kerülő Grand Finalba, amit nem kisebb helyen, mint a közel 20 ezer néző befogadására alkalmas kaliforniai Oakland Oracle Arénában rendeznek majd. A tét nem kevés, hiszen a döntőt megnyerő csapat 1 millió dollárral lesz gazdagabb, míg a második "csak" 300 ezer, míg a harmadik 150 ezer dollár jutalomban részesül. 

A meccseket természetesen közvetítik Twitchen is és az elődöntők közép-európai idő szerint szombat hajnalban 2:00-kor indulnak. Jó szurkolást és szórakozást mindenkinek!

MOND EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!