Könnyen előfordulhat, hogy hamarosan felhasználónevet kell változtatnunk a LoL-ban

Könnyen előfordulhat, hogy hamarosan felhasználónevet kell változtatnunk a LoL-ban

Pontosan olyan rendszerre számíthatunk a Riottól, mint a Battle.net esetében.

Körülbelül egy hónappal ezelőtt döntött úgy a Riot, hogy egy szülinapi stream keretein belül minden egyes készülendő játékukról lerántják a leplet. A Riot Games nevében az S betű új értelmet nyert és rájöhettünk, hogy semmi sem marad majd úgy ahogy eddig. Ugyanis, ha több játékot csinálunk akkor egy kliens is kell hozzá. Ilyen a Ubisoft Uplay, az EA Origin és a Blizzard Battle.net is. Ehhez hasonló készül most a Riot műhelyeiben is, ahol játszhatunk majd a LoL-lal, a Legends of Runeterra-val, a Project A-vel és a később érkező Riotos játékokkal. Éppen ezért készített egy posztot a koreai Riot Games, amiben elmagyarázta a fiókunkat érintő változásokat.

"Kedves játékosok

A 10. szülinapi eseményen rengeteg játékot jelentettünk be. A változások miatt pedig a jelenlegi League of Legends felhasználói fiókotokat, Riot fiókká alakítjuk majd.

Mi pontosan egy Riot felhasználói fiók?

A Riot account egy olyan fiók, aminek segítségével az összes Riot Games játékba beléphetünk majd. Egyetlen accounttal tudsz majd játszani az összes Riot által készített játékkal.

Hogyan váltok felhasználói fiókot?

Normál esetben minden automatikusan működik majd, ha viszont más régióban ugyanazt a fióknevet viseled, mint jelenleg, akkor egy más fajta módszerrel kell fiókot váltanod majd. 2019 novemberétől kezdve e-mail keretein belül változtathatod meg.

Ha ezt nem teszed meg, akkor nem enged majd be a kliens 2020 január 22-től kezdve, és muszáj lesz megváltoztatnod a nevedet, hogy beléphess."

Kicsit itt most zavarosak lehetnek a dolgok, mivel a koreai fordítás sem lehet tökéletes, így megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miről is van szó.

A Riot pontosan ugyanolyan account neveket szeretne kiosztani, mint a Blizzard. Jövő évtől kezdve ugyanis a jelenlegi felhasználóneved átkonvertálódik Riot Account névvé, ami mögé kerül egy hashtag és a régiónk rövidítése. Az újonnan elkészített fiókok viszont valószínűleg már számokat vagy éppen betűket kapnak a kettős kereszt mögé, hogy meg tudjuk különböztetni őket. Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy akár 100 Faker vagy éppen Caps is lehet majd a szervereken, egyszerűen csak mögötte számokat látunk majd, ha pedig az igazi Caps-szel dobna össze a sors, akkor a #EU előjelet látjuk majd mögötte.

Mindez persze még hivatalosan nem lett megerősítve, így még az sem biztos, hogy Korea mellett, Európában is így jár el a Riot.

A duplikált nevekre visszatérve viszont úgy tűnik, hogy kapunk majd egy ingyenes felhasználói fiók névváltást, ha másik régióban ugyanaz a nevünk, mint eredetileg. Erre a megkülönböztetés miatt lesz szükség, az érintetteket pedig valószínűleg e-mailben értesíti majd a Riot. Szinte biztosak vagyunk abban, hogy minderről egy angol vagy éppen magyar nyelvű posztot is kapunk, egyelőre viszont csak Koreában jelent meg ez a hír.

Frissítés - 11.27.

Az első érintettek már nevet is kellett változtassanak, így szinte biztos, hogy adagokban fogják mindenkinek bevezetni az újítást és nem mindenkinek egyszerre. Mindenesetre az, hogy Moobeathez és néhány Riotoshoz már elért a változtatás, azt jelenti hogy hamarosan nekünk sem árt készülődni.

Fontos információ ezen kívül, hogy a hírek szerint ez csak a felhasználónevünket érinti, a LoL-on belül maradhat ugyanaz a nevünk, egyszerűen csak a Riot Accountos belépéshez kell nevet változtatunk, vagy éppen megtartanunk a jelenlegit, ha senkit mást nem hívnak úgy más szervereken, mint minket.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!