Ezek a hősök a legnagyobb vesztesei a 9.23-as patchnek

Ezek a hősök a legnagyobb vesztesei a 9.23-as patchnek

Az előszezon változtatásai nem mindegyik hősnek jöttek jól, ezeket gyűjtöttük össze.

Új sárkányok, új térkép, Senna érkezése, megváltoztatott rúnák és Lethality dominancia. Az előszezon frissítés, azaz a 9.23-as patch rengeteg fronton változtatta meg a League of Legends 5v5 módját, de nem mindegyik karakter lubickol a mostani körülmények között. A League of Graphs segítségével megvizsgáljuk azt a három hőst, akik nagyot estek vissza népszerűségben, majd röviden kitérünk arra a három champre, akik győzelmi arányban estek vissza az elmúlt napokban.

Bezuhant választási arányok

Három hős visszasírja az előszezon előtti időket, ugyanis 3 %-nál is többet veszítettek egy pillanat alatt.

Ezreal

A Kleptomancy -> Omnistone változtatás áldozatául esett a népszerű ADC, aki Conqueror próbálja még a felszínen tartani magát. Nincs könnyű helyzetben, mivel az aranyelőny hiányában a valódi sebzése gyakorlatilag nem létezik az első percekben, köszönhetően a ToG kezdésnek, miközben az ellenfél ADC már építi az Essence Reavert / BOTRK-et  / Infinity Edge-t. A winrate-je eddig sem volt túl magas Ezrealnek, de még az is csökkent a 9.23 óta.

Ekko

Botra, midre, topra és jungle-be is választható volt Ekko az előző metában, de manapság alig-alig találkozni vele. Hiába rendelkezik viszonylag jó farmolási és gankelési képességekkel, valamiért nem bíznak benne a játékosok. Az sem tesz jót neki, hogy nem tud igazán profitálni az új tárgyakból, sőt a sárkányok és a Herald szólózásával is akadnak gondjai.

Kayle

Szintén a Kleptomancy elvesztése miatt csökkent jelentősen Kayle népszerűsége, mivel más rúnával annyira nem hatékony a karakter. Az eddigi pick rate-jéhez képest ő veszítette a legtöbbet, közel 40 %-kal kevesebb Kayle repked a szurdokban. 

Lecsökkent győzelmi arányok

Két dzsungeles és egy mid / support karakter fért fel a listára.

Nidalee

Hiába rendelkezik kifejezetten erős szörnytakarító képességekkel, valamiért nem találja a helyét Nidalee a metában. Voltak jó matchupjai az elmúlt hetekben, de az nem tesz jót neki, hogy Master Yi és Nocturne újra megérkezett a dzsungelbe. Ha nem vagyunk Nidalee mainek és félünk a felégetett bokroktól - amire mindig ott az esély -, akkor inkább pihentessük kicsit a hőst.

Rengar

Eddig is gyenge volt, de a preaseasonben még gyengébben teljesít. Ennek oka lehet, hogy az Infernal Drake miatt felperzselt térképen alig marad egy-egy bokor, ahol kihasználhatja passzívját a büszke ragadozó. Persze az is benne van a pakliban, hogy ha az Ocean Drake-hatás érvényesül, akkor sokkal könnyebb helyzeteket alakíthatunk ki magunknak, de ebben bízni felelőtlenség lenne hosszútávon. 

Vel'koz

Mit tud csinálni egy menekülési képességgel rendelkező hős, ha olyan ellenfelekkel kell szembenéznie, mint Master Yi, Olaf, Nocturne vagy Nautlius? Tulajdonképpen nem sokat, ezért sincs értelme most Vel'kozban bízni. Hiába van hatalmas sebzése egy jól időzített kombóból, hiába tudja pillanatok alatt megszerezni a fejlesztett support tárgyat, egyszerűen a karakter kitje nem illik bele a mostani metába.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!