Eddig bírta a Riot: nerfet kap a játék legnépszerűbb hőse

Eddig bírta a Riot: nerfet kap a játék legnépszerűbb hőse

Elképesztő számokat hoz a játék legújabb távolsági karaktere, de csak a következő patchben nyúlnak hozzá.

A 9.23-as frissítés több szempontból is változást hozott a League of Legends világába. A megújult térkép, az átalakított tárgyak és a felerősített sárkányok mellett megérkezett Lucian felesége, Senna is a választható hősök közé. Az elmúlt időszakban elképesztő dominanciát láthatunk a legújabb ranged karaktertől, mivel a ranked meccseken megkerülhetetlen a jelenléte valamilyen formában. Ezzel olyan magasságokba ért el, ami már a Riotnak is szemet szúrt, és akkor még nem említettük Senna winrate-jét, ami szintén a legjobbak közé emeli. Riot August Twitteren erősítette meg, hogy "kifőznek valamit" a játékbeli egyensúlyért felelős csapat tagjai a 9.24-es, azaz a következő patchre.

Hogy pontosan milyen módon szeretné gyengíteni a Riot, arról egyelőre nincs hír, de maga a tény, hogy érkezik a jól megérdemelt nerf, sokaknak elhozza a karácsonyt már december elején. A poszt alatti kommentekben a legtöbben az öngyógyítását támadják a karakternek, ami valljuk be, hogy elég frusztráló tud lenni. A Piercing Darkness segítségével egyszerre tudja farmolni a minionokat, sebezni az ellenfeleket, gyógyítani magát és csapattársait. Csapjuk mellé még a Fleet Footworköt és egy Doran's Shieldet, egyből látni fogjuk, hogy esélytelen trade-elni a karakterrel, mivel pillanatok alatt visszatölti magát maximális életerőre.

Ennek is köszönhető, hogy Senna ADC pozícióban simán 53-55 % körüli teljesítményre képes, de supportként és szóló ösvényesként is megállja a helyét. Átlagosan 10-ből 9 mérkőzésen tiltják vagy választják, elképesztő hatással van a jelenlegi metára a számok alapján. Ha érkezik is a nerf, akkor is december 11-ig várnunk kell, ugyanis csak ekkor élesedik a 9.24-es frissítés. Addig nyugodtan lehet választani Sennát minden meccsen, ha átcsúszik a bannolási fázison.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!