Clash = Crash: belépő nélkül is játszhatunk a mai nap

Clash = Crash: belépő nélkül is játszhatunk a mai nap

Ezúttal sem úsztuk meg, hogy a Clash ne változzon át Crashé...

December 7-én elrajtolt a Clash Globat Beta első napja, ami a LoL történelme során először, viszonylag hibamentesen lezajlott. Természetesen kisebb anomáliák felütötték a fejüket, de ezekről később. A magyar játékosok szempontjából minden azon állt, vagy bukott a Clash, hogy az EUNE szerver, hogy bírja a terhelést. Szerencsénkre és a Riot alkalmazottjainak megfeszült munkájának köszönhetően az EUNE tökéletesen működött, elégedettek hajthatták álomra fejüket a fejlesztők. Nem úgy az EUW és a koreai szerveren dolgozók, akik éjszakába nyúlóan próbálták megfejteni a hibák okait, de végül túl nagy akadályba ütköztek, ezért mindkét régióban lelőtték az egész Clasht.

Ma, azaz december 8-án remélik a riotosok, hogy az óceániai, török, japán, brazil, latin amerikai, észak amerikai és kelet európai szerverek mellett, végre simán lefuthat majd a nyugat európai és koreai szervereken is a Clash Global Beta tesztje. Mivel tegnap gyakorlatilag kidobott pénz volt a belépő megvásárlása erre a két szerverre, ezért ezeket visszatéríti a Riot, sőt a mai nap nem kell semmilyen belépőt megváltani, ingyenesen lehet részt venni ennek a két régiónak a Clash mérkőzésein.

Egyéb hibák is felütötték a fejüket, ezek nem egyedi esetek és viszonylag gyorsan megoldást is találtak rájuk:

  • Óceániai szerveren az Idézők Szurdokának térképe visszaállt a preseason előtti verzióra
Clash is on the old map from r/leagueoflegends
  • EUW szerveren egyszerűen nem tudták a játékosok elfogadni / elutasítani a meccskezdés ablakát
League Client forcing me to dodge from r/leagueoflegends
  • Szintén az EUW szerveren fordult elő, hogy teljesen összekuszálódtak a csapatok és a játékos arra eszmélt, hogy a valódi csapata ellen kell megküzdenie
Clash just put me in a random team that i dont know and i cant leave it. I am supposed to play with my real team in 30 minutes but i cant see it right now. The people in this random clash team are not even online from r/leagueoflegends

A fenti elég súlyos problémák mellett eltörpül, hogy többen lagos voice chatről számoltak be, ami a Discord összeomlása mellett kifejezetten hátráltatta a csapattagok közötti kommunikációt. Valószínű a TeamSpeaket sosem látott tömegek kezdték el újra használni, erről mondjuk nem a Riot tehet, de mindenképp szerencsétlenül alakultak az események a játékosok szempontjából.

Ti milyen hibákba szaladtatok bele?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!