Az egy-nullák éjszakáján sok pontot bukott a listavezető

Az egy-nullák éjszakáján sok pontot bukott a listavezető

A listavezető Honvéd az egy szerzett pontja ellenére élen maradt, valamint két mérkőzést elhalasztottak az egygólosok éjszakáján a K&H MNEB HPCL ötödik játéknapján.

Szokásos módon 6 összecsapást rendeztek december első teljes hétvégéjén a K&H MNEB HPCL ötödik játéknapján. Ebből viszont kettőt egyelőre elhalasztottak, így a Team Dash Gaming vs Nice Gaming, valamint a DVSC Esport vs New Wave eSport párharcának még nincs eredménye. Volt azonban 4 további érdekes mérkőzés:

A Veszprém a harmadik helyről várta a TrollFoci elleni küzdelmet, és ennek megfelelően már az első perctől nagy lendülettel léptek pályára. Fölényüket helyzetekre tudták váltani, a 10. percben Hajdú fordult le az ötös sarkáról és csapott be három embert, de Kovacsics eszén nem tudott túl járni a rövidre lőtt labdával. Nem sokkal később Kellner bombázott 20 méterről, de ismét kapusbravúrt láthattunk. Adódott még néhány kisebb-nagyobb kavar a TrollFoci kapuja előtt, gólt azonban nem sikerült elérniük. Az első félidő végén a csattanó mégis a másik kapu előtt történt. Egy remek szabadrúgás figurát követően Galambos bombázott a hálóba.

Miután a második félidőben jelentősebb esemény már nem történt - kivéve egy Lengyel (TrollFoci) fejest, ami végül nem volt olyan veszélyes - jöhetett a visszavágó. Itt újfent nagy elánnal kezdett a Veszprém, most viszont meg is lett az eredménye, a 10. percben Hajdú szerezte meg a vezető találatot. Aztán mindkét hálóőrnek volt dolga, előbb Kovacsics, aztán Sándor védett nagyot, és bár a Veszprémnek volt még néhány nagyobb bombája, az eredményen végül nem tudtak változtatni.

TrollFoci-Hálószaggató eSport 1:0 Veszprém Futsal eSport
Veszprém Futsal eSport 1:0 TrollFoci-Hálószaggató eSport

A hétvége másik rangadóján, bár a tabellán elfoglalt helyük alapján nem gondolta volna ezt az ember, az MTK csapott össze a Honvéddal. A 8. helyen álló kék-fehérek a listavezetőtől szerettek volna minél több pontot rabolni, éppen ezért az első találkozón már a 8. percben egy baloldali betörést követően összehozták a vezető találatot Vajai Attila révén, bár az akció oroszlánrészét Binder Ciprián vállalta magára a két cselével. Nagy tempóban folytatódott a mérkőzés, mindkét oldalon voltak pazar lövések, de ezek leginkább, ha egy kicsivel is, de elkerülték a kaput. Mindenképp érdemes megemlíteni még Majorosi remek teljesítményét, egy 19 méterről leadott lövéssel majdnem maga is gólig jutott, Németh azonban nagyot védett. Rajta kívül Bálint Tamás cselekedete volt még felejthetetlen, miután a kapuson túljutó labdát a gólvonalról vágta ki a Honvéd védője. Izgalom akadt tehát, gól viszont már nem, három pontot szerzett az MTK.

A második meccs igazán akció dúsra sikeredett, kezdésnek a 12. percben egymás után két gólhelyzetet is elpuskázott a Honvéd. Aztán 19 méterről végezhettek el szabadrúgást, de a kék-fehérek védelme blokkolta a lövés. A 34. percben aztán az MTK előtt adódott két óriási helyzet, előbb az ötös sarkáról sikerült a kapusba bombázni, majd 11 méterről a jobb keresztléc fölé lőni a labdát. A szünet után inkább a mezőnyben folyt a kemény küzdelem, és egy-két kósza lövésen kívül már nem történt semmi különös, maradt a gól nélküli döntetlen.

MTK Budapest eSport 0:0 DIGI Sport Honvéd
DIGI Sport Honvéd 0:1 MTK Budapest eSport

A Puskás először hazai pályán javíthatott az ötödik játéknapon, és a kieső zónából való menekülés érdekében jól jött volna a Traubi ellen szerezhető 6 pont. Azonban ellenfelük ezt másként gondolta, és "rossz" vendéghez híven elrabolta mind a három pontot. Az első félidő volt itt is az aktívabb, először Barbalics vetette magát észre egy kevésbé jól sikerült lövéssel, majd már Nagynak kellett védenie egy érdekesen megpattanó labdát. Aztán a 41. percben egy kis szögletet követően az ötös és az alapvonal találkozásához sikerült bejátszaniuk a labdátt, majd egy gyors passzal Barbalicsot találták meg, aki pár méterről lőtte ki a hosszút, ezzel eldöntve a meccset.

Barbalics ezen az estén főszerepet vállalt, a visszavágón nem elég, hogy övé volt a győztes gól, de ez egyben szépségdíjasra is sikeredett. A 12. percben egy balról érkező beadást a levegőből fél ollózó mozdulattal juttatta a Puskás hálójába. Nyolc percre rá Ajlikot ugratták ki, aki 20 méterről bombázott a jobb felsőbe, de ezt les miatt nem adta meg a játékvezető. Ezt követően volt még egy nagy lehetőségük, de azt sem tudták gólra váltani, majd a Puskás támadóalakzata aktiválta magát, de hiába hoztak össze néhány helyzetet, egyenlíteni azonban nem tudtak.

Puskás eSport 0:1 Traubi
Traubi 1:0 Puskás eSport

Az egy nullák sorozatát az utóbbi két hétben szuper formában futballozó HUN Ultras szakította meg. Az előző heti 6 pont után újra hibátlan hétvégét produkáltak. Most a Nutri8 csapata volt a szenvedő fél, hiszen egy 0:0-ás első félidőt követően az 51. percben egy pimasz szabadrúgás figurából Legendkrisz szemfülessége nyomán az ultrák szereztek vezetést. Tíz perccel később pedig már újra örömujjongásban törhettek ki, egy balról bejátszott labdát tálaltak realfan elég, aki 11 méterről nem hibázott. A 83. percben aztán egy védelmi megingást használt ki MAttila és belőtte a szépítő találatot.

Ez meghozta a Nutri8 játékosainak a kedvét, ugyanis a második felvonás elején meglepték ellenfelüket, MAttila most egy bedobás után csent labdát, majd játékba hozta társát, akinek a beadását szörnyen elnézte a HUN Ultras kapusa, a kipattanó labda pedig a hálójában kötött ki. Nem is nagyon tudtak váltani a hátrányból, a mindössze 3 kapura tartó lövésükből csak egy találta el azt. Jött aztán a hajrá, amikor is előbb a remekül játszó LegendKrisz, majd Borsody góljaival megfordították, és beállították az eredményt.

HUN Ultras 2:1 Nutri8 eSport
Nutri8 eSport 1:2 HUN Ultras

A tabella:

A többi osztályról és a mérkőzések eredményeiről a K&H MNEB HPCL weboldalán tájékozódhattok!

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!