Itt az új koreai meta: stackeld a Köpenyt, mintha nem lenne holnap

Itt az új koreai meta: stackeld a Köpenyt, mintha nem lenne holnap

Különleges ADC build ütötte fel a fejét a koreai szerveren.

Egyelőre még mindenki próbál fogást találni a preseason módosításokon átesett metán. Koreában az ADC mainek döntöttek úgy, hogy megpróbálkoznak valami újjal, ami egyelőre kiválóan működik. Mutatjuk a stackelés tudományát!

Kezdj Infinity Edge-dzsel vagy Stormrazorrel

Semmi meglepő nincs abban, hogy még mindig olyan tárgyat érdemes építeni elsőnek, ami jelentősen megdobja a sebzésünket. A Stormrazor megkapta a neki járó buffot a preseason patchben, így ismét kiváló választás lehet Draventől Kai'sáig minden olyan ADC-re, aminek nem a Blade of the Ruined King az elsődleges buildje (Varus, Ashe stb.). Az IE összességében sokkal erősebb, de a Stormrazor olcsósága miatt lehet jó alternatíva, ha nem szaladunk meg killekkel és a farmolásban sem vagyunk világsztárok.

Jön a csavar, stackeld a Cloak of Agilityt

Az IE és a Stormrazor mellé mindössze három "Ügyesség köpenyét" kell csak vásárolni, hogy elérjük a 100 %-os critet, ami főleg IE-vel garantáltan odacsap az ellenfeleknek. A három Cloack 2400 goldba kerül, ezzel nagyjából matcheli a Rapid Firecannon 2600-as aranyköltségét. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy a 100 % crit, vagy az 50 % crit + 30 % AS + 5 % MS éri-e meg neki jobban, de az elvitathatatlan tény, hogy a 100 % crit egyik nagy előnye, hogy garantáltan critelünk minden alkalommal, amíg 50 % esetében akár olyan is lehet, hogy egyáltalán nem critelünk perceken keresztül. A valószínűséggel vitatkozni nem érdemes, ezért is hasznos a Cloak of Agility stack azoknak a hősöknek, akik alaptámadásból ütnek nagyot (Draven, Jhin, Jinx, Caitlyn).

Akár 4 Cloak of Agility is működhet?

A veterán játékosok még emlékezhetnek arra az időre, amikor a 100 % crit minél hamarabbi elérése működő taktika volt Gangplanken és Master Yin egyaránt. Valami hasonló kezd kirajzolódni Koreában is, ahol a Doran's Blade mellé 3200 aranyból megvásárolják a 100 % critet a játékosok, amikből fokozatosan elkezdik kiépíteni a teljes tárgyakat. Ehhez nem is kell nagy kreativitás és ügyesség, mivel a Cloak of Agilityből építhető az összes szükséges ADC tárgy, az IE-től kezdve, a Zealen keresztül, egészen az Essence Reaverig.

Nem garantáljuk, hogy ettől az építési struktúrától azonnal Challenger szintű ADC-k lesztek, de kifejezetten érdemes próbálgatni a mostani metában a Cloak of Agilty stackelését.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!