Legyél te a fegyverek mestere: így játszd Apheliost,  a legújabb ADC-t!

Legyél te a fegyverek mestere: így játszd Apheliost, a legújabb ADC-t!

A League of Legends legújabb hősét nem egyszerű elsajátítani, de adunk pár tippet, hogy megkönnyítsük a dolgotok.

Valódi lövészt rakott össze nekünk a Riot Games, azonban Aphelios első ránézésre túlságosan is bonyolult karakternek tűnhet. Az egyedi kezelőfelület, a váltakozó fegyverek és a képességpontok elosztásának hiánya azonban nagyon is jól működik értő kezek között. Az alábbiakban pontokba szedtük a javaslatainkat, amik segíthetnek, hogy belőletek legyen a szerver legjobb Apheliosa.

Rúnák

Ha sikerült lockolni Apheliost ADC pozícióba, akkor nincs más dolgunk, mint összerakni a fenti rúnaoldalak egyikét. Amíg az első változat az agresszív stílusúaknak lehet jó választás, a második inkább épít egy lassabb és megfontoltabb, akár late game-ig is elhúzódó stratégiára. Mivel a hősnek egyetlen valódi képessége van (Q), ezért elengedhetetlen, hogy mindig legyen elegendő manák ennek elsütésére. A Presence of Mind választás túl erős a minden karakteren, akinek problémái vannak a korai szakaszban, de szeretnek agresszíven előrenyomulni és harcokat kezdeményezni pozíciótól függetlenül. A többi rúna célja a plusz sebzés és a túlélés, ugyanis akár egy Nimbus Cloackból származó kis mozgási sebesség is megmentheti az életünk.

Idézői képességek területén nem kell különösebb izgalmakra számítani, a Flash mellé kötelező a Heal, mint majdnem minden ADC esetében.

Tárgyak

A Doran's Blade + 1 potion kezdés után eldönthetjük, hogy a Crit buildet, vagy az On-hit buildet választjuk. Mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai, de egyikkel sem lehet igazán mellélőni. Utóbbi abból a szempontból előnyösebb, hogy a Muramana miatt nem kell aggódni a folyamatos képességhasználat miatt, illetve elhúzódó csapatharcokban jól működik a Guinsoo + Wit's End kombinációja, ami elegendő sebzést és varázs ellenállást biztosít az ellenfelekkel szemben.

Játékstílus

A mérkőzések elején Calibrum, a Sniper Rifle és Severum, a Scythe Pistol kerül a kezünkbe. Előbbinek köszönhetően tudjuk poke-olni az ellenfeleket (alaptámadással és Q-val) és messziről farmolni a minionokat, utóbbi segít abban, hogy visszatöltsük a hiányzó életerőnket. Annyi a dolgunk, hogy mindig figyeljünk arra, hogy a pisztollyal legyen lehetőségünk visszatölteni a HP-t. A harmadik fegyver a Gravitum, a Gravity Cannon, aminek lekötésével előnyös 2v2 harcokat tudunk kezdeményezni. Negyedikként érkezik az Infernum, a Flamethrower, amivel gyorsan betolhatjuk az ösvényt, ha erre van szükség, de gyűjthetünk vele Chakram jelzőket, esetleg rátenyerelhetünk a jobb egérgombra miközben belemegyünk egy-egy csatába. Utolsóként a Crescendum, a Chakram kerül elő, aminek Q képességével előkészíthetjük az akciókat, vagy gyűjthetjük a jelzőket a burst sebzés érdekében.

Az ösvény fázis után nem szabad elfelejteni, hogy menekülési képességei nem igazán vannak Apheliosnak, így a nagy sebzés kiosztására kell összpontosítanunk, ha hasznos tagjai akarunk lenni csapatunknak. Néhány kombót érdemes begyakorolni, amik jól jöhetnek a különböző szituációkban:

  • Chakram + Sniper Rifle: a megjelölt ellenfelekre óriási távolságból szórhatjuk az áldást, így nem kell félni attól, hogy belemásznak az arcunkba
  • Chakram + Flamethrower / Scythe Pistol: a lángszóró és pisztoly Q képességével begyűjthetjük a jelzőket, amiket a Chakramra váltás után azonnal rászórhatunk ellenségeinkre. A Chakram alaptámadásai a legerősebbek az összes fegyver közül, ha sikerül stackeket gyűjteni mellé
  • Sniper Rifle + Gravity Cannon: a mesterlövész puska Q képességei és alaptámadásai jól kombinálhatóak az off-handben pihenő Gravity Cannonnal. Ha sikerül megtalálni a ritmust, akkor messziről rootolhatjuk az ellenfelet, ezzel előkészíthetjük a terepet csapattársaink számára
  • Flamethrower + Gravity Cannon: ha csoportba tömörülnek az ellenfelek, akkor a lángszóró Q-ja után aktiválhatjuk a Gravity Cannon passzívját, majd egy gyors fegyverváltás után 1,5 másodpercre leköthetjük az ellenfeleket. Ezek után csak várni kell wombo-combora

Összességében Aphelios fegyverei rengeteg akcióra adnak lehetőséget, de érdemes kitapasztalni, hogy pontosan mi-mivel kombózható a legjobban. Javasoljuk a botok elleni és normál meccseket a gyakorláshoz, mivel pillanatok alatt csúnya vereség lehet a vége, ha egyből rangsorolt meccsen szeretnénk megváltani a világot a frissen megvásárolt Apheliosunkkal.

 OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!