Visszatekintés a harmadik szezonra és annak csodáira!

Visszatekintés a harmadik szezonra és annak csodáira!

Milyen volt a játék talán egyik legjobb szezonja? Gyere, kalandozzunk vissza együtt a harmadik szezonba!

Mi, régi motorosok úgy érezhetjük főképp, hogy napról napra elromlik valami a játékban. Minden egyes módosítás, –minden olyan balansz, ami egyszerűbbé, letisztultabbá teszi a játékot–, számunkra egy érvágás. Amikor könnyítenek egy hősön, –hogy elég legyen ráfeküdni a billentyűzetre–, vagy amikor kivesznek egy egyébként jó tárgyat, –csak azért, mert sokan nem tudják használni, és ezért inkább nem is teszik. A játék a kezdetektől számos változáson esett át. A legutolsó bástya ami bírta, az a kurzor volt; azonban hamarosan attól is el kell búcsúznunk.01Személyes kedvencem az összes szezon közül eddig a harmadik volt. Volt még Sightstone, Crystalline Flash, a cipőkre tudtam még külön enchantmentet rakni és akkor még a fehér, a Homeguard egy Rammus esetében elég vicces tudott lenni. Ezt ma már mindenki megkapja a játék kezdetekor, illetve a 20. perc után a bázisról való kiindulás során. Akkor ez még külön pénz és kiváltság volt.02A dzsungeles tárgyak is a Spiritesek voltak és még bent volt a kedvenc itemem is, a Deathfire Grasp. Ez volt az a szezon is, ahol az AP Master Yi-től búcsúznunk kellett, emlékeinkben örökké élni fog. A titok nyitja abban rejlett, hogy nem feltétlenül AD-ból kapta régebben a sebzést, hanem AP-ból is, ráadásul Q-ra 100%-osan. A W-je sem volt semmi, a Meditate eszméletlen módon tankossá tette őt használat közben, így elég nehéz volt ütni, sőt pofátlanul sokat is gyógyult, mivel 400%-os (!!!) AP arány volt rajta. Ez a két AP-ból erősödő képesség elég volt ahhoz, hogy a legtöbb ember elvesse az AD buildet, és inkább AP tárgyakkal fejlessze a karaktert. Az már csak hab a tortán, hogy az akkori végső képessége is csökkentette a többi képességének a CD-jét, ha megölt valakit.
Ezeknek hála tehát az AP Yi elég gyorsan menő lett, –és rengeteg sebzést osztott ki magából az Alpha Strike-kal–, aztán ha bajba került volna, szinte sebezhetetlenné válva gyógyult fel általában teljes HP-ra az orrunk előtt, míg mi tehetetlenül néztük ezt a szörnyet. Tornyok alá is könnyedén tudott érkezni: egyrészt az Alpha Strike-kal ledobta magáról az aggrot, de ha ez nem is sikerült, akár toronylövések közepette is képes volt teljes HP-ra gyógyulni. Mire véget ért a W, addigra jó eséllyel ismét volt Q-nk, és ha mindez ulti alatt történt, akkor ezt újra és újra meg tudtuk tenni, amíg le nem járt a végső képesség, vagy el nem fogytak az emberek. Valahogy így kell elképzelni a dolgot.

Ez volt az a szezon is, ahol 11 tárgyat eltávolítottak, köztük a Heart of Goldot és a Force of Naturet is. Szívünk szerint mindkét tárgyat visszahoznánk a játékba. Ugyancsak ebben a szezonban még 16 aranyat kaptunk 10 másodpercenként, egy Melee minion pedig 22 aranyat, egy Ranged minion 16 aranyat, míg egy Siege minion 40 aranyat ért. 116 hős volt a játékban a harmadik szezon végével bezárólag, az utolsó Jinx volt, aki 2013. október 10-én jelent meg.

Akkoriban még bent volt a Crystal Scar nevű játékmód is, melyet sajnos az alacsony játékoslétszám miatt távolítottak el. Dominion típusú játék volt; személy szerint imádtam és sajnálom a mai napig, hogy kivették.

Régen nemcsak a pályák néztek ki másképp, de a dzsungelben táborozó lények sem azok voltak, akik ma ácsorognak ott. Ez például a Lizard Elder, a régi red buff. Ha kíváncsi vagy a régi Idézők Szurdokára, kattints ide.asdswqeSzerintem minden régi motoros nevében mondhatom: az előző 3v3-as pálya jobb volt, és mindenki ezt hiányolja a mai napig is.

Régen ugyebár a rúnák és a mesterségek külön voltak, mindkettőt külön ellenőrizni kellett egy mérkőzés előtt. Így dupla annyi esélyünk volt hibázni és rossz mesterséggel, esetleg rúnával harcba indulni, mint a mostani rendszerrel. Ahogy a képen is látható, sokkal több mesterség közül lehetett válogatni; mára ez már letisztultabbá vált.cyxcasTi melyik szezonba mennétek vissza? Osszátok meg velünk az alábbi űrlapon!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!